Please investigate this report thoroughly

Mid last week, Rocky’s Bru carried a story about a “VVIP raping his maid”. It sparked one of the most sensational controversies in the bloggosphere for 2010. Fellow right-wing bloggers jumped into the fray of discussing these allegations.

Then we received this report about a woman name “Robengah”.

 

Robengah Report I

 

Robengah Report II

Robengah Report III

We cannot be certain these allegations were true. However, it is about a VVIP somewhere in the pedestal of His Majesty’s Government.

We hope an investigation will be carried out. His Majesty’s Government could not afford such scandal. It is politically and diplomatically catastrophic. Malaysia maintained excellent bi-lateral relations with Indonesia and it is a great shame if a VVIP also ‘abuse’ his maid, just like previously highlighted and even convicted maid-abuse cases.

The alleged person must be exonerated if he is innocent. However if he is guilty, then he should face the music.

We vehemently disagree about the penile limb of a man. It is about the attitude and ‘animal-like behaviour’. Millions of Malaysian heads-of-the-family employ female domestic helps to sort out the affairs in the household. So few of them ‘impose’ themselves onto these domestic helps. So if a VVIP is or had been doing this also at some point of time, then it is extremely unacceptable. Just like when a Deputy Prime Minister was sacked on 2 September 1998.

The ruling party which have enjoyed the mandate and trust of the rakyat and confidence of His Majesties since the Federal Constitution came into force must do the right thing again, if these allegations were true.

 

 

 

About these ads
Published in: on December 28, 2010 at 23:56  Comments (37)  

The URI to TrackBack this entry is: http://bigdogdotcom.wordpress.com/2010/12/28/please-investigate-this-report/trackback/

RSS feed for comments on this post.

37 CommentsLeave a comment

  1. go on, najib.

    dont ignore this shameful episode. it can bring down a government!

  2. Bro, salam takzim. I you care to check on my postings 2007-2008 you may find some clue there..

    Selamat berjuang—Ruhanie Ahmad

  3. Resign please!

  4. RESIGN WITH HONOUR AND APOLOGISE TO THE NATION IF HE HAS BALLS

  5. I thought i saw UTAMA somewhere in the scanned letters

  6. There will banners condeming this issue hanging in the Gelora Bung Karno Stadium.

  7. resign won’t solve the issue….we have rule of law…investigate and charge like normal human being…minister is not a ‘DIETY’

  8. Kenapa tak disiarkan nama penuh Dato Seri? Takut kena saman ke?

    • macam ini punya repot ????? repot yang dibuat oleh umi hafilda kepada Tun M perilaku buruk menjubo pun lebih baik lagi…

      wahai bloggers kononnya amat berpengaruh..boleh tak bagi bukti yang lebih nyata dan jelas lagi, ini semua kes projek tak dapatlah ada yang mengamuk sakan…

      kalau ia satu repot yang kesahehannya tidak boleh dipertikaikan….letak terus nama menteri itu, nampak sangat lah blogger jenis ini cam gampang membusung memuaskan nafsu serakah diri sendiri…

      • aku stuju. kalu korang yg dikatakan berada di landasan yg benar, tunjuk trus name menteri tu. ape kes pegi hitamkan. xde kote ke dey?

      • Korang tak faham ke? Kalau bloggers ada bukti semua, bloggers tak jadi bloggers. Depa jadi Attorney General, tau? BOD lah. Bukan Board of Directors. Tapi BOD.. korang isi sendiri lah.

        Bloggers dapat maklumat yang memberi “some reasons to believe”, nakkan pihak berkuasa siasat. Mana siasatan yang menunjukkan ada “strong reasons to believe”, mintak AG bawa keMahkamah.

        Cakap “kesahehannya tidak boleh dipertikaikan” pulak. Yang sahih hanya bila Hakim dah buat pengadilan. Bloggers nakkan perkara itu sampai keHakim, pastu hormat apa Hakim kata. Itu demokrasi berpandukan kehakiman atau justice.

        Justice kpd yang kena rogol, justice kpd yang merogol, justice kpd yang perit telinga mendengar atau terbeliak mata membaca kes rogol oleh apa yang dikatakan seorang Menteri kanan.

  9. the blacken somewhere is transparent and I can see clearly the name of that person.

  10. [...] This post was mentioned on Twitter by Rizwan Izham. Rizwan Izham said: RT @xrockybrux: Maid-raping VVIP report is out in Big Dog's blog. http://bigdogdotcom.wordpress.com/2010/12/28/please-investigate-this-r … [...]

  11. salam.

    1. sebut jea nama kalau doc atas doc rasmi.
    2. kalau sin2 padam ni…zaman2 la ni perakuan bersumpah pun boleh tipu.

    selagi tak clear..ignore kan sajalah..

  12. Kalau benarlah report ini,kenapa harus nama orang yang berkenaan ditutup?Dan kenapa title Dato di bold n highlight seolah olah retype?

    Mana perempuan yang kena rogol?ada gambar?

    Ini semua kerja orang BALING BATU SEMBUNYI TANAGAN,jangan jadi pondan dengan main teka teki!

    Dasar musuh politik,jika permohonan ataupun prjek ditolak mulalah difitnah macam macm.PUNDEKLAH

  13. [...] to his blog here for the rest of the report.The Unspinners , a top right wing site, has called for the [...]

  14. Hello Bro.

    Get the unblacken report and expose it. Should the guys sue you lets go and make somne collection during PAS ceramah. Substantial amount RM should be easily collected.

  15. [...] Please investigate this report thoroughly Mid last week, Rocky’s Bru carried a story about a “VVIP raping his maid”. It sparked one of the most sensational [...] [...]

  16. Ramesh

    Ko jangan cabar2 … Rais cabar pasal anak dia baik konon.

    Dia tak mahu tuduh, tapi minta siasat aje … Pahamlah game to koling!

    Mesti Kamaruddin Siaraf dah kasi projek ratusan juta ni sampai macam orang bodoh nak defend.

  17. [...] this recent bloggosphere sensation of “A VVIP raping his maid in 2007″. That warrants a thorough investigation too. If the member of  His Majesty’s Government is guilty, then he should face the music and [...]

  18. Tuan,
    Ingin saya berkongsi pendapat tentang kes ni.

    Kalau dulu, setiap kes membabitkan menteri BN akan dilahap oleh pembangkang dan rakyat akan tumpang menonton media kirkus yg bakal berlangsung. Menteri tersebut akan diaju pelbagai soalan sehingga nyawa politiknya hampir akhir dan kemudian setelah dia meminta jasa baik bossnya, semuanya akan padam.

    Beginilah cerita skandal yg membabitkan jemaah menteri. Mereka yg cuba mendahului proses undang2 mungkin akan menerima akibat yg sama spt yg diterima YAB Lim Guan Eng ketika dulu.

    Tetapi skandal ini nampaknya lain. Kita tidak terdengar rintihan dari rakyat seoalh mereka sudah lagi terkilan. Sebaliknya, blogger2 yg cuba memainkan isu ni dibedil di ruang komen boxnya.

    Saya percaya ianya mungkin kerana blogger2 dan penyokong pengkomen tidak lagi dilihat sbg neutral dan independent tetapi bergerak mengikut nafsu dan kehendaknya.

    Walaupun saya berada di luar negara, saya juga telah terdengar akan cerita berkaitan projek yg diidami oleh puak bloggers, dimana habuan projek tersebut akan digunakan utk menyara hidup 30 bloggers.

    Saya berharap bloggers tidak lagi cuba bermain wayang kulit dengan mengaburi mata rakyat. Sudahlah. Kita sudah jemu mendengar cerita media arus perdana dan media alternatif yg tidak memberi gambaran yg seimbang. Kita berharap pihak bloggers menunaikan tanggung jawab dengan baik tanpa menyelit masuk agenda peribadi menentang beberapa pemimpin tetapi remain fokus dan tidak berat sebelah

    • Waaah, sekarang ada Pemerhati Tanpa Izin pulak. Yang saya tahu ialah Pendatang Tanpa Izin saja.

      Tak faham apa dia “akan menerima akibat yg sama spt yg diterima YAB Lim Guan Eng”. Dia ada skandal juga ke?

      Yang saya baca bapak dia ada gufreng, pompuan diDAP HQ.

      • Haraplah begitu. Kalau sudah dilamun cinta mungkin dia senang nak senyum mcm Pak Lah.

    • heh heh

      Ramai bloggers dah diberi status “Pemerhati dengan Penuh Izin”. Pembaca saperti saya berterima kasih atas jasa jasa “patriotik” para bloggers.

      Nasihat ‘Pemerhati Tanpa Izin’ tidak diminta dan tidak akan membawa kesan.

      Sekian sahaja.

      • Setiap komen yg diberi berbentuk “nasihat yg tidak di minta” kerana tu ianya dinamakan blog dan bukan goblog.

    • Rugilah, anda berada diluar negeri tapi tak belajar mengambil pendirian didalam sesuatu isu, tak mahu orang berat sebelah, menuduh bloggers “bermain wayang kulit dengan mengaburi mata rakyat.”

      Bloggers bukan reporters traditional, kawan. Reporters biasa pun ada slantnya, kenen sini kenen sana. Kalau anda diLondon, jumpalah Raja Petra Kamarudin of Malaysia Today, tanya dia. Susah nak jumpa dia sebab dia fugitive, lari dari Malaysian law, tapi cubalah diHyde Park, Speakers Corner ke.

      Kalau anda masuk dalam gulungan pembangkang ke hapa ke, boleh sebut pendirian anda. Tapi beri bukti, butir butir lanjut, atau penjelasan atau justifikasi dengan hujah hujah yang munasabah. Tak cukup dengan kata “projek yg diidami oleh puak bloggers, dimana habuan projek tersebut akan digunakan utk menyara hidup 30 bloggers.”

      Kalau tidak nanti bukan goblog, tapi mumblog jadi kodok.

      • Hahaha

        Nampaknya siPemerhati Tanpa Izin ni kurang berpengalaman. Ada komen komen disini berbentuk “tambahan fakta” atau “satu penjelasan”. Ada juga berbentuk sokongan dan pendapat pribadi.

        Sudah jelas bahawa ‘pemerhati’ ni memang tak faham maksud perkataan ‘nasihat’. Apatah lagi nasihat yg tak laku, saperti “hidung tak mancung pipi tersorong sorong”.

  19. [...] You can read it more at Datuk Rocky Bru’s and BigDogDotCom. [...]

  20. kalau datu seri utama mampu apatah lagi anwar ibrahim dia lagi tua ..

  21. Keep voting BN to have such incidents where people can continue to remain in power even after such acts.
    Vote for Pakatan and you will have more Teoh Beng Hocks.
    Better BN, for the folks.
    If Pakatan – they die!

  22. Tuduhan ini tidak masuk akal. Datin Sri punyalah jaga ******** – apa dia makan, pukul berapa dia makan, berapa kuantiti dia makan, baju apa dia pakai, Datin Sri cukup teliti.

    Datin Sri pulak main badminton 3-5 kali seminggu, masih fit untuk melayan *******. If anything, Datin Sri libido is higher than Rais.

    Bila la pulak ********* ada masa nak pegi mengintai minah Indon ni kalau Datin Sri jaga dia macam Special Service US 24x7x365?

    Lain la kalau cerita ni pasal ******** pegi lawatan ke Mongolia dan romen pelacur Mongolia, itu mungkin betul.

    The 1 million question is, siapa yang nak ******** berambus dari kabinet dan mengapa? Adakah kerana ada orang dalam UMNO yang kempunan nak kerusi kabinet ******** dan juga USB fund yang bernilai berbillion ringgit?

    Ramai2 menteri UMNO or bekas Semangat 46, **** yang paling kurang skandal, dan kurang bermasaalah. **** juga educated, bukannya bodoh level pemandu teksi macam Ngok Omar. Mungkin kesalahan Rais, sebab dia bekas Semangat 46 dan ada UMNO purist yang dan meleleh air liur nak kan jawatan menteri tersebut.

    There’s a hidden hand somewhere…expose those people, and mereka bukan dari PR…orang dalam UMNO sendiri

  23. How much Bala got paid by Anwar when Bala made a false statutory declaration alleging Najib involves in the Altantuya murder?

    So anyone knows how much Anwar pays this time to this unknown accuser who shielded his/her identity?

  24. Tak sabar nak mengundi ABU (asal bukan UMNO)

  25. [...] lagi blogger pro-kerajaan yang lain turut sama mendedahkan isu ini…antaranya ialah “bigdogdotcom.wordpress.com“, “novandri.blogspot.com“, “theflyingkick.blogspot.com” dan ramai [...]

  26. [...] dan memulakan siasatan berhubung dakwaan dua blogger elite yang pro kerajaan Rocky Bru & Big Dog ini . KLIK DI [...]

  27. [...] A senior politician and his maid” and another blog’s subsequent posting demanding aninvestigation based on an NGO report about the rape really hits it of. Rumours lurk in most SOPO cybersphere addict about who the ‘VVIP’ is [...]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,932 other followers

%d bloggers like this: