Hunt for Kamal Hisham, pt V: 25 March or 1 April 2011?

Lawyer acting on behalf of Southern Ads Sdn. Bhd. Dato’ Baljit Singh Siddhu claimed that lawyer Kamal Hisham Ja’afar, who is a director and shareholder of the said company, left the country after Police reports were lodged against the latter on 31 March 2011. On 28 Feb, he called for a media conference alleging Kamal for “Criminal breach of trust, fraud and elements of cheating”.

Baljit said in that media conference, “Very funnylah. Report lodged and he ran away. From that onwards when reports were lodged, he was no longer around. (He disappeared) After the Police reports were lodged against him on 31 March. In April (2011), he’s in Dubaii”.

However, evidence shown here passport believed to be Kamal Hisham Ja’afar’s that he left the country on 25 March 2011 to enter Singapore. On the same passport page, clearly stamped the date he left Singapore.

Did the lawyer representing Southern Ads got his facts right?

About these ads
Published in: on March 22, 2012 at 09:57  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: http://bigdogdotcom.wordpress.com/2012/03/22/hunt-for-kamal-hisham-v-25-march-or-1-april-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 CommentsLeave a comment

  1. Lawyer Baljit ni buat research dulu ke tak sebelum masuk youtube!!..apa lagi di tunggu lawyer Kamal!…saman je dia dgn client dia tu!…main cakap ikut suka hati mak bapak dia aje…
    kasi ajar dia org ni!!

  2. Macam mana stamp masuk spore ada tapi record immigration msia takde record pulak yg mengatakan kamal keluar… ini mesti ada campur tangan tangan2 besar yg jahat ni!!…
    buat lah sesuatu kerajaan…tak kan perlu lah wikileak get involve pulak nanti! setiap rakyat malaysia ada hak nya!.. bantu lah kamal ni…

    • Memang dalam passport Malaysia tidak ada tunjuk chop mengatakan seseorang ituy keluar dan kembali dari luar negara, apabila menggunakan passport berSIM card ini.

      • itu semua rakyat msia tahu…mana ada stamp lagi dah tentu guna egate…tapi problem nya yg kau tak faham apasal dlm system imigration pun takde record yg dia keluar pd hari tu…tgk lah betul betul pc dia org hari tu.
        kalau dah guna egate mesti lah record keluar tu disimpan dlm database imigration msia!! tak kan lah tak simpan langsung record tu dlm mana2 system imigration kita!!! kau faham tak!!

      • Mana ke hal nya kau tahu ada rekod ke tidak dalam database Imigeresen? Semua orang boleh akses database Imigeresn ke? Kau Pegawai Imigeresen ke? Kalau betul, berilah nama penuh, jawatan dan pangkat kamu. Nak nilaikan betul ke tidak apa kau cakap. Kalau tak, merepek saja kamu.

      • Kalau rekod Altantunya boleh dipadamkan, semua boleh berlaku di Jabatan imigresen kita.

      • Rekod lgl boleh di padamkan tak? Kalau boleh, tolong lah. Haba haba.

  3. Bodoh. Kalau nak sahkan itu keje polis la. Rekod imigresen tetap ada walaupun cop takda. Polis boleh dapatkan kerjasama imigresen untuk sahkan tarikh keluar masuk malaysia…

  4. Pernah masuk Singapore tak melalui causeway mahupun 2nd Link? Half of the time, pegawai imigresen hanya melihat untuk memastikan bahawa your passport masih ada tempoh, tanpa men-scan your passport ke dalam sistem. Kalau bernasib baik, pegawai imigration akan hanya melambai tangan apabila kita menunjukkan passport Malaysia. Oleh itu tidak mustahil kerajaan Malaysia tiada rekod rakyat Malaysia keluar dan masuk.

  5. when u did wrong, will u run before or after action is taken against u?

    if u run after report or action is made against u, probably it would be too late.

    and u too BIGDOG, u don’t want Baljit to become above the law. Let the police do the investigation. Wouldn’t u be just like him? let the police do the investigation. Why not give the evidence to the police?

    probably your words “Probably this should be investigated too” before shall apply to u too.

    just a thought. no offense.

  6. Isu yang cuba ditunjukkan oleh empunya Blog adalah mengenai tuduhan Baljit yang mengatakan Kamal lari selepas laporan dibuat oleh anak guam beliau.

    Tak perlulah kita bertegang leher dan berkata nista sesama kita. Kita fokus kepada isu yang dipaparkan oleh empunya Blog.

    Jika foto paspot tersebut milik sebenar Kamal, tentunya tuduhan Baljit tersasar dan mencacatkan kredibiliti Baljit sebagai seorang peguam. Mungkin Southern Ads Sdn Bhd perlu mempertimbangkan perkara tersebut dalam menilai kemampuan peguam mereka dalam mengendalikan mereka.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,932 other followers

%d bloggers like this: