Jangan bagi lagi ruang kepada ‘Ular’ yang berniat jahat!

Menteri DiJabatan Perdana Menteri Dato’ Seri Nazri Aziz memberikan kenyataan ‘berlapik’ apabila menyatakan sekiranya Hindu Rights Action Force (HINDRAF), yang sudah pun hilang ‘kelayakan’ untuk bertemu Perdana Menteri Malaysia, masih bertegas juga, wajar melakukan pertemuan itu bersama sama pemimpin majoriti politik India, iaitu MIC.

Laporan Utusan Malaysia pagi ini:

Hindraf tidak layak jumpa PM

KUALA LUMPUR 3 Dis. – Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berkata, beliau berpendapat pemimpin Hindu Rights Action Force (Hindraf) tidak perlu berjumpa dengan Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi kerana mereka telah melakukan perbuatan yang menyalahi undang-undang negara dengan menganjurkan perhimpunan haram di ibu negara bulan lepas.

“Saya tidak ada bantahan sekiranya Perdana Menteri bersetuju untuk berjumpa dengan mereka tapi kerajaan tidak perlu tunduk kepada ugutan sesiapa kerana selama ini tiada kaum yang dipinggirkan di Malaysia,” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen di sini hari ini ketika diminta mengulas hasrat Hindraf untuk menemui Abdullah bagi berbincang mengenai masalah yang dihadapi oleh masyarakat India di Malaysia.

Nazri berkata, sekiranya Hindraf masih ingin meneruskan hasrat itu, pertemuan itu perlu dihadiri bersama oleh MIC selaku parti politik terbesar yang mewakili masyarakat India di Malaysia.

Di Langkawi, Menteri Penerangan, Datuk Seri Zainuddin Maidin sependapat dengan Mohamed Nazri kerana pertubuhan itu tidak diiktiraf oleh sesiapapun.

“Bukan taraf seorang Perdana Menteri untuk bertemu dengan sebuah pertubuhan yang hina dan mempunyai taraf yang rendah kerana bertindak seperti samseng jalanan dengan melanggar undang-undang negara,” katanya kepada pemberita selepas melawat pusat media di Pameran Antarabangsa Maritim dan Udara Langkawi (LIMA) di sini, hari ini.

Zainuddin berkata, bukanlah taraf bagi seorang Perdana Menteri untuk bertemu dengan golongan yang telah menimbulkan huru-hara dan menggunakan cara kekerasan untuk mengugut kerajaan.

Menurut beliau, usaha untuk bertemu dengan pemimpin negara bagi meluahkan segala rasa tidak puas hati seharusnya berlangsung sebelum Hindraf mengambil tindakan untuk menganjur perhimpunan haram dan bukan selepasnya.

Zainuddin berkata, kaum India telah jauh maju berbanding zaman mencapai kemerdekaan iaitu daripada datang ke negara ini sebagai pekerja ladang, kini ramai yang menjadi golongan profesional termasuklah yang menyokong Hindraf.

“Kita juga kesal dengan tindakan sesetengah pihak yang mengambil kesempatan untuk menangguk di air keruh dengan mendakwa kononnya presiden India dan Ketua Menteri Tamil Nadu telah menyokong tindakan Hindraf,” kata Zainuddin.

– Bernama

Pemimpin HINDRAF tidak wajar diberikan apa apa ruang lagi untuk bertemu Perdana Menteri, setelah membelakangkan undang undang sediada (Akta Polis) dan proses perundangan (arahan Mahkamah) dan mengadakan perhimpunan haram 25 Novermber 2007, diJalan Ampang, Kuala Lumpur. Perhimpunan ini berakhir dengan keganasan apabila Polis cuba meleraikan penunjuk perasaan.

Tindakan HINDRAF yang dilihat sebagai sengaja berniat jahat untuk menimbulkan kemarahan rakyat Malaysia etnik India, keturunan etnik India seluruh dunia dan mencemar dan burukan namabaik Negara dipersada antarabangsa sebenarnya wajar diklassifikasikan sebagai ‘pengkhianat’, walapun pemimpin utama HINDRAF P. Uthayakumar membuat kenyataan mendakwa bahawa sebenarnya beliau ialah seorang ‘patriot’ yang sayangkan Negara.

“Buat baik, biarlah berpada pada”, pesan orang tua tua warisan kita. Sekiranya “sudah bagi betis, hendak peha”, kemudian naik tocang sehingga berlaku KURANG AJAR pula, sehingga mendapatkan perhatian serious Raja Raja Melayu, maka kita sebenarnya wajar untuk menimbang semula semua fakta fakta dan variable dalam isu ini, sebelum apa apa ruang, peluang, rundingan, keputusan dan tindakan diambil.


Published in: on December 4, 2007 at 09:28  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2007/12/04/jangan-bagi-lagi-ruang-kepada-ular-yang-berniat-jahat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 CommentsLeave a comment

  1. hindraf memang tidak layak utk bertemu dgn pm,ini kerana minggu lepas mereka merusuh dgn membawa banner meminta bantuan dari queen of england dan tuntutan serta dakwaan melampau mereka. mereka hanya layak bertemu dgn samy vellu saja atau suruh mereka teruskan meminta pertolongan dari queen of england, mungkin queen boleh memberi mereka bantuan.

  2. Setuju benar!

    Hindraf adalah PENGKHIANAT negara!

    Tidak perlu lagi berunding dengan pengkhianat negara. Wajar guna pendekatan Gen Sir Gerald Templer dan Tun Hanif Omar!!!!

    Tindakan wajar diambil, sebelum orang orang Melayu hilang sabar. Sabar dan toleransi orang Melayu ada had, tau!

    Ini bukan kali pertama cakap cakap dalam Bloggosphere agar tindakan tegas dan keras diambil. Nampaknya ramai dikalangan pelayar blog keturunan Melayu marah kepada HINDRAF.

  3. Saya penyokong pembangkang. Walaupun saya rajin baca blog ini, banyak juga yang tak saya setujui. Meskipun tak setuju, saya tetap berpegang kepada pendirian bahawa hak demokratik Saudara untuk menyatakan pendapat Saudara mesti dihormati, malah dipertahankan.

    Tetapi, banyak-banyak posting Saudara, yang inilah yang paling saya suka dan setuju!

    Terima kasih. Walaupun fahaman dan sokongan politik berbeza, tapi ada persamaan dalam beberapa perkara dan isu. Ini realiti.

  4. Incredible. Hindraf – traitors & liars. But the govt is the bastion of truth & justice?!?

    Can you please explain why is it ok fer police to fire tear gas & water cannons into Batu Caves? This is sacred temple grounds la.

    How would you have reacted if police fired into Masjid Jamek during Bersih rally?

    For pix evidence, please go to malaysia kini or screenshots.

    But you probably won’t as you are blinkered “patriots” who condone the trampling of minority rights . . .

    ps: Anak Watan Malaya – you are losing patience? We tremble in fear.

    The Police did not move into the the protesters/marchers/demonstrators line just like that. The protesters/marchers/demonstrators were given ample time to disperse, which they vehemently refused. Its the same SOP, since the days of September 1999 ‘Reformasi’ illegal assemblies which started at Masjid Negara.

    The law against illegal assembly was enacted by Parliament, which members are democratically elected representatives of the rakyat, under the ‘Constitutional Monarchy’ system. So the Police was just enforcing a law which was passed by the Parliament.

    These ‘minorities’ should respect what the majorities decided, through a process enshrined by the Constitution.

    I also saw evidence of professional photo-journalists, who were at Batu Caves and shot photos. All hell broke loose after Gopalakrishan opened his bloody mouth!.

  5. Biarkan dia buat satu atau dua perjumpaan lagi menggugat nagara dan hak bangsa. Barulah Melayu mula bersatu kembali apabila dilihat bangsa lain mula mencabar kedaulatan bangsa kita, dan barulah melayu akan tahu jenis bangsa apa siAnwar tu. Kalau lihat ular, hindraf dan anwar, pukul anwar dulu kerana dia ular pondan.

  6. I never knew that a government that practices ethnic cleansing would resort to using water cannons for dispersing crowd.

    I never knew that a cleansed ethnic group can go marching to the heart of the capital in the thousands. What a bunch of survivors there are. Must ask them how they escape from being cleansed.

    Good point!

    Yes, the Chinese PLA opened fire against the protesters of Tiananmen Square in 1989 and its not regarded as “ethnic cleansing”.

    I think the HINDRAF leaders, protesters and supporters should get the ‘head cleanse’ FIRST, so that they use better choice of words the next time (if ever there is a next time!), they open their mouth and/or write something.

  7. Hindraf is indeed a big hindrance. After 50 yrs of independence and after so much advancement and clear improvement in the general livelihood of the Malaysian Indians, suddenly Hindraf surfaced screaming that the Hindus were facing ethnic cleansing and so-called mini genocide. Ethnic cleansing and genocide whether mini or maxi could only happen if there were bloody wars, civil wars, in a country and when that happens the whole world will know and take notice. Has there been any civil war in Malaysia?

    The affluence achieved by the Indian or Hindu community in Malaysia is something that can be clearly seen everywhere. There have been more cases of Malaysian Indians buying over property especially shop houses from the Chinese. Something the Malays rarely could do.

    Could a community or racial group allegedly been marginalised, suppressed or whatever could ever achieve such affluence?
    As statistics show there are more professionals from the Indian or Hindu communities although as a whole this racial group is in the minority.

    Religious freedom is very apparent everywhere. Where on earth in a non Hindu country one finds a Hindu temple smack within a super mall. Also how could the biggest statue of a Hindu God could be allowed to be erected in Batu Cave, KL if as alleged that there is religious repression. Hindu shrines and temples can be found and seen practically everywhere, at road junctions, within housing estates and by the road sides where often construction of roads have to detour or diverted to avoid demolishing a temple that happens to be in the way. I bet one cannot find such temples of shrines buitl at the whims and fancies of the devotees in clean Singapore.

    Yes there were temples that were demolished by the authorities and so also were some mosques and suraus and such demolitions were NOT religiously motivated but simply as part of enforcing the law.There erected in contravention of the local laws. Hindraf never quoted the figures, dates and places the temples or shrines were demolished.

    These tall stories by Hindraf are dangerous, provocative, without substance, manipulative and basically they have ignored the simple rudiments of history especially that understanding and give and take which the founding fathers agreed upon prior to the establishment of Independent Malaya. Can the Hindraf leaders openly say what have their forefathers surrendered as part of the give and take understanding as compared to the Malays who have to shed away that portion of their rights enshrined in the Malay states.

    Are the Indians or Hindus not represented in the Government or don’t they have avenues that they should have gone through to vent whatever displeasure thay have against the Government and why was the need to seek the help and at the same time wash dirty linen in the international public?

    They have no love for Malaysia. If they are citizens the should have exercised their rights as citizens first employing all avenuse via their political or legal representatives. To seek the intervention of a foriegn head of state on something that has been concorted is simply unpatriotic, treacherous and their contents are seditious.

    In Tamil Nadu the mass media are hopping mad with the alleged ill treatment of ethnic Hindus by the so-called Muslim Govt. The MIC President in a statement over RTM supported the statement made by the CM of Tamil Nadu by saying that he was such anice man and had not meant anything adverse. Some Indian business it seems did ask Rafidah Aziz who was in Mumbai lately whether it was safe for Indians to do business in Malaysia. A most uncalled for remark.

    The remarks and reactions are influenced by irrational emotions as Malaysia/India relationship is not something new and whatever that have been alleged could have been checked via both High Commissions.

    What Hindraf has been doing is also to tell the world that the MIC has miserably failed to help the Indians except to those around the MIC President. So it is incumbent upon the MIC to save themselves and the Nation unless of course what Hindraf is doing is part and parcel of MIC’s other plans.

    The PM SHOULD NOT MEET WITH THE HINDRAF leaders. Let the issue be tackled by the professionals as there could be legal actions from both sides. A properly organized psywar psyops be launched both within and without the country. There are facts abound that can clearly call all those allegations by Hindraf as pure bull-shit and those foriegn groups are being pulled by their noses by the Hindraf leaders.

    The Govt must be corrfecly aggressive and Ministers must know what they are talking about. Sometimes the rhetorics by group of people like the Hindraf should evoke such strong responses or reactions instead the Govt should clearly and in plain language set out for everyone to see the proof that everyone has a fair share in Malaysia.

    The Malays who often been alleged to have a bigger chunk of the cake is because they have surrendered more of their portion in order to allow others in and be around. The nation Malaya was not created but established from among the MALAY STATES that already existed prior to the arrival of the British administrators. This special historical factor which non-Malays (even so-called liberal Malays) want to ignore and which Hindraf are basing their demand for equal treatment.

    The continued existence of the Sultanates and even the special customary laws in Sabah and Sarawak make this nation now known as Malaysia special and different. The world does not know. It is therefore the bounded duty of the Foriegn office to launch a more rounded rebuttal and retaliatory actions to put the picture right.

    Indians are known to be argumentative and emotional especially on matters affecting their ethnic group. They do not like to be told thay they are being made a fool by those from the lower caste. Herein lies the weak area of which those responsible for the psywar and psyops should endeavour to exploit in their efforts present the correct picture in India and eslwhere where Hindraf are trying to propagate their cause.

    Well said!

    Thanks for the contributions of thoughts. I will publish this as a separate article

  8. mana ada fru sembur air kat kuil batu caves,itu di luar lah.saya amat tertarik dgn komen lordship , kena sebijik kat muka geng hindraf tu.
    KAMI MAHU KERAJAAN ISAkan pemimpin2 hindraf dan jugak dalang2nya secepat mungkin.pak lah jgn lembik sgt dlm hal ini, jgn takut hilang undi, tak banyak mana.

  9. […] was a blogreader Dzulman’s comment, in an article earlier published in this blog, on the subject […]

  10. […] dan kenyataan Anwar Ibrahim yang cuba menangguk diair keruh terhadap gerakan yang dilihat sebagai berbaur perkauman, menimbulkan kemarahan orang orang Melayu dan Muslim Malaysia serta memburukan nama Malaysia diperada antarabangsa, dengan dakwaan pembohongan yang berniat […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: