Mike Tyson larang ahli UMNO hadir “Forum UMNO Pasca PRU 12”?

Dalam mesyuarat BN Negeri Selangor, Pengerusi BN Selangor baru Senator Tan Sri Muhammad “Mike Tyson” Muhammad Taib memutuskan ahli UMNO dilarang sama sekali untuk menyertai Forum “UMNO Pasca PRU 12” anjuran portal politik MyKMU.net Selasa 1 April 2008 ini di Petaling Jaya.

Amaran dikeluarkan sekiranya ada ahli UMNO yang akan menghadiri forum tersebut, yang akan dirasmikan oleh Mantan Presiden UMNO Tun Dr. Mahathir Mohamad dan panel perbincangan pula terdiri dari Mantan Menteri Besar Selangor Dato’ Seri Dr. Mohamad Khir Toyo, Exco Pemuda UMNO Dato’ Mukhriz Mahathir dan Ketua Penerangan UMNO Johor Dr. Mohd. Fuad Zarkashi, tindakan akan diambil keatas mereka.

Persoalan sekarang, atas dasar apa tindakan akan diambil keatas ahli UMNO yang hadir pada Forum itu? Fasal mana dalam Perlembagaan UMNO yang menyalahi ahli UMNO menghadiri forum perbincangan terbuka yang terdiri dari tiga wakil rakyat dan Mantan Presiden UMNO?

Mike Tyson, Ketua Penerangan UMNO dan baru baru ini kembali sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO ini samada tidak pernah meneliti Perlembagaan UMNO atau selain dari Bahasa Inggeris, beliau juga lemah Bahasa Melayu kerana gagal memahami dan member tafsiran realistik kepada Perlembagaan UMNO.

Apa pun, Forum “UMNO Pasca PRU 12” ini diharapkan menjurus kepada mencari kenapa rakyat, terutama orang Melayu mula hilang sokongan dan keyakinan kepada UMNO dan BN dan kenyataan Mike Tyson ini tidak langsung membantu kearah mengembalikan keyakinan dan sokongan masyarakat.

UMNO dulu, kini dan selamanya atau apa, untuk siapa dan bila?

Published in: on March 31, 2008 at 00:07  Comments (43)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2008/03/31/mike-tyson-larang-ahli-umno-hadir-forum-umno-pasca-pru-12/trackback/

RSS feed for comments on this post.

43 CommentsLeave a comment

  1. Mat Tyson,I am an Umno member, and I raise my middle finger and tell you to fuck off, jangan nak jadi gangster pulak. I will be there on Tuesday.

  2. apa susah2 sangat ni
    kalau nak gi gi je lah
    kalau teragak2 tkot tak yah gi
    lagipun kalau 10,000 ahli pergi dia nak sack?
    ha..cuba lah sack…kekurangan lah ahli UMNO pak lah nanti
    ahahhahahaha..mari kita ketawa kat sume konco2 dolah ni

  3. kadang-kadang letih la tengok UMNO ni, kalau tak sebulu je dengan deng-geng Psk Lah tu, cepat je nak dipecat. Sikit-sikit sack, sikit-sikit buang/gantung parti…letih lah, macam parti budak-budak…grow up la..

    tkudin.

  4. Inilah budaya UMNO,dulu,kini dan selama2nya yang suka membendung fikiran ahlinya atau khususnya orang2 Melayu. Ini tak boleh,itu tak boleh. Dok rumah baca Utusan Malaysia dengan tengok TV 1,2,3,7,9.UMNO hanya mahu Melayu ini jadi pak turut mangkok2 hanyut di atas,sedangan pandangan orang lain tak diterima.

    Mike Tyson ini sapa? Penyampun yang mengheret duit rakyat berjuta-juta di lapangan terbang di Australia dan juga penyanggak yang melarikan anak sultan supaya berkawin di Siam. Orang-orang Melayu nak terimakah nasihat daripada pemimpin UMNO macam ini?? Poooooorah…..

    Pasai tulah orang2 Melayu tolak UMNO!

    cheers.

  5. Dear Mr “Mark Tyson” Md Taib,

    A lot of Rakyat has said it out loud that UMNO is becoming less relevant.

    Actually, people like YOU, Mr Md Taib, that brought UMNO into the ditch.

    You need to see a Pakar Psaikologi. They will guide you how to come out of your denial stage that you’re in right now.

    Ohhh…sorry I forgot that you didn’t know how to read English.

    Well.. that’s YOUR problem.

  6. Dah start situa ni berlagak macam samseng. Mengapa pak lah maseh mahu mengambil si tua ni amat menghairankan rakyat? Pak lah ingat orang lain bodoh nak mampus macam dia ke? Inilah pemimpin UMNO yang bodoh tetapi jahat.

    Mat taib hanya layak jadi kaki pukul UMNO.Manusia yang sudah hilang maruah dan kredibiliti tidak harus kembali jadi pemimpin. Kepada mat taib pergilah cari hobi baru…kahwin lagi dengan puteri raja ke,gentel tasbih dimasjid ke,ataupun pergi urut anu nya supaya maintain ke…asalkan jangan menjahanamkan UMNO lagi yang hakikat nya dah pun jahanam. Mat taib pergi relak one corner aja.Hanya dengan lihat muka nya aja dah tahu kaki bedal.

  7. Bro, I didn’t read or see this warning in any of the papers. Please tell me where to find it so that I can press our division to take action on this bloody fool! WHO THE F*CK DOES HE THINK HE IS? UMNO belongs to us, not this SOB!!!!!!

    So far, it has been reported by MSM. Most likely, it won’t. Yes, UMNO belongs to the 3.2 million fee paying members, not the few who sits on the top.

    That’s why Tun Dr. Mahathir Mohamad asked us to regain our right in UMNO!

  8. kalau benarlah khabar ni, terbuktilah yg UMNO skrg ni tlh menjadi parti individu! yg mana pemimpin spt mike tyson seumpama patung arnab yg dibekalkan kuasa bateri duracell….yg akan mengangguk dan terus mengangguk dan lagi dan lagi….

    tahniah Tan Sri,anda tlh melayakkan nama ke dalam senarai pemimpin UMNO yg telah dan akan berjaya menghancurkan UMNO!!

    ahli Pemuda UMNO Kelana Jaya

  9. Wei! Mat Taib! Ko jangan nak jadi jantan hebat kat sini la wei! Aku orang UMNO Subang akan tetap datang untuk bersama-sama dgn Mantan PM dan yang lain2! Mat Taib ko ni sial x sedar diri, orang UMNO Selangor sendiri benci ko!!! Dasar anak melayu bangsattt!!!

  10. this mamat’s a shit. lets move on.

    big bro, i will be there. the excitement is simply too overwhelming lah. my dream is about to materialise. i’m looking at you and A Voice to make it happen. ok?

  11. I no UMNO ahli so the amaran dun apply ah?

    See you there, BD.

    Hope Voice got my full name correctly coz I heard its standing room only.

  12. Mat Tyson ni sama je dangan Pak Lah dan Zam. Depa mana reti internet-internet ni. Oleh sebab orang keliling semua kata dia POWER, dia pun ingat dia power. Kat belakang bukan je kena kutuk, orang dok gelakkan dia. Kasihan.

  13. mph , interesting ….sayang aku kat Singapura ada kemungkinan sama2 nak join sekaki.

  14. Ya Rabbi! He’s no longer the Mat Taib we all know.

  15. i agree muhammad son of muhammad is a shit…come on.practice some democracy and rights to voice opinion.defy this old draconian thinking….hidup “malaysian”

  16. Wahai Ahli UMNO,
    Dengarlah nasihat 2 Mohamads in his name ni. Akan selamatlah anda. Lagipun, apa lagi yang anda hendak? Kais pagi makan pagi tu dah cukupla! Kekayaan bukan boleh bawa mati. Asal cukup makan pakai jadilah. Biar pee lah depa makan lebih. Depakan pemimpin kita. Pemimpin mesti kaya raya.

  17. kan aku dah kata…’UMNO’ belum dan tak mahu berubah..

  18. I think the time has come also for members of Umno to pass a motion of no confidance against this mike tyson fool, sack this donkey who has in the past embarassed umno umpteen donkey times, and if not for tun, would be sitting in jail still, is this the way he pays back tun,WHAT AN INSULT, this guy gives the adage ‘MELAYU MUDA LUPA, & MELAYU TIADA MARUAH” a new meaning.

  19. Just ignore this joker. Dia ni bodoh. Making a threat without really understanding the implication. Bak kata jantankl, kalau 10,000 ahli pergi, dia nak sack? He’s too stupid to see that he is shouting from a weak position, and too stupid to see that he’ll end up embarassing himself when he can’t carry out the threat lest he wants UMNO to lose more members. He has the same IQ as Dollah who tried to pit his strength against the Sultan of Trengganu, and at the end had to eat humble pie.

  20. Kalau dia mati sekarang ada orang menangis tak??

  21. Kejadah Mat Taib ni!gila ke apa…dia ingat kami akar umbi UMNO nk dgr kata penyagak cam ko ke?!!!All division will go to d forum..and u shit head cant do anything bout it..

  22. Jikalau tak mahu/dapat datang pun, tidak menjadi cacat perjumpaan nanti

  23. mike tyson bikin serupa mike tyson… satu cakap membabi buta, yang lagi satu bertinju membabi buta. patutlah dua-dua pun ditertawakan.

  24. Mat taib taknak jadi pengerusi umno selangor lepas disember nie. sebab tu la dia cakap camtu. supaya ahli umno selangor meluat.

  25. Go as ‘Rakyat Jelata’ lah, senang je jawapan. Cuma sebagai ‘rakyat biasa’, takde jamu kuih free dengan sirap ais je. Bawak le bekalan sendiri. o.O

  26. Mat Taib pun boleh hadir.

  27. To quote Zazk De la Rocha of Rage Against The Machine

    “Fuck you I won’t do what you told me!”

    It’s democracy. It’s my country, it’s my life.

  28. susah la kalau nak pergi mana2 forum pon tak boleh. kalau parti pembangkang punya forum tak leh pergi, yang internal party punya pon tak boleh pergi?

    apa cerita?.

  29. I will go..definitely

  30. apa kena dengan mat taib nih..?
    macamana umno nak berubah?
    silap2 pru13 nanti betul le umno bakal ditalkinkan
    simpang malaikat 44

  31. Stupi is as stupid does.

    Mike Tyson has lost all credibility. Tak faham Bahasa Inggeris oklah. Tak faham Bahasa Thai bagaimana? Boleh bawa anak sultan kawin kat sana ke?

    Mungkin semua ini bohong belaka.

  32. Tun Mahathir? He is the cause for all this mess, UMNO musnah kerna Mahathir and you people want to listen to him? Find other peoplelah, he has lost the moral high ground to speak about anything!

    Do you think all this mess started in 2004? Either you are naive or you yourself are in self denial. Mahathir destroyed the judiciary, invented money politics in UMNO, derhaka to raja Melayu by taking its powers, manipulated the civil service, control the media.. need I say more? Now suddenly he is the hero when actually he is nothing but a bitter old man.

  33. Eh apsal korang bising2 nih? Dulu pun Tun M buat camni … takde pun korang bising …sema ikut jer pakai cincin bertali kat idung. La nie aku nak bagi Tun bypass terus takyah singgah IJN korang duk keriau. Maaf yer “I don’t know, I will wait for the report from Mike no ingeris Tyson frozen chicken”.

  34. Mike Tyson, why are you trying to put a stop on UMNO members from attending the forum organized by the very own UMNO members themselves? The more you try stop, the more will want to attend!! You are actually helping in the publicity of this forum.

    Who do you think you are? The UMNO party belongs to everyone who subscribed to it. Mike Tyson it is better that you remain silent, you are in no position to tell people what to do. You have loads of bad and dirty past track records, you have no qualifications to tell to others what to do. Better shut up.

    Better still, I think we should ask the authority to relook and reopen Mike Tyson old cases again, may be we can recover some monies for the good use for our rakyat.

  35. Itulah silapnya & kelemahan pemimpin kita nie,,persidangan hari ini yang diadakan di Hotel Singgahsana itu dibuat bagi mencari & membaiki kelemhan dalaman parti UMNO yang menyebabkan kekalahan teruk dalam PRU 12 yang lepas…itu pun tak sedar lagi ker??Anjing-anjing kurap Pak Lah sibuk mengeluarkan statement tak berasas kononnya siapa yang hadiri persidangan hari ini akan diambil tindakan keras tu buat apa??Tak sedar2 lagi ker dengan kekalahan yang lepas??
    Saya sbg pemuda UMNO amat marah akan kepimpinan yang diterajui oleh Pak Lah,,buat pertama kalinya dalam sejarah negara BN kalah teruk di tangan pembangkang,,zaman Tun pada PRU 10(1999) dulu pun kita tak kalah teruk macam nie walaupun pada masa tersebut tengah hangat pasal kes Anwar!!Pak Lah pun takda rasa malu,,terus nak memimpin ke arah kehancuran,,
    Zaman Tun dulu mana ada rakyat sengsara macam sekarang..org berniaga dari kecil hingga besar pun semua merasa dapat job dari kerajaan!!
    KAMI RINDUKAN ZAMAN KEPIMPINAN TUN MAHATHIR!!!!!

  36. jangan jadi anjing takut dengan bayang2,sebab nila setitik nak dibuang susu sebelanga,kerana tamak biarkan menang sorak kampung tegadai,sanggup pijak kepala kawan asal diri melonjak,akhirnya yang tamak melopong,yg setitk sebelanga tertumpah,menang jadi arang yg kalah jadi abu,,,fikirkanlah bila belum duduk dah nak berlunjur itulah jadinya,,konon nak luaskan empayar nak hapuskan org yg setia akhirnya yg lurus nak dibengkokkan yg parah UMNO kerana nak jadi perdana menteri termuda…ingat UMNO ni bapak di sorang punya,,,ahli umno lain nak jadi apa???????????

  37. Pakcik Taib, who are you to order people here and there?The people of Malaysia, regardless of these people being Malays, Chineses, Indians, Baba Nyonya or orang asli are free to seek the truth and judge by themselves.
    I am glad to see people wanting to judge for themselves what that’s wrong with our country. We are not as naive as the Australian Court of Law to acquaint you since can’t read nor understand the English language.
    Better you step down now before you end up being Myanmar’s next head of state….malu lah to have you as one of our ministers.

  38. Nak larang laranglah…orang yg pegi ke hotel singgahsana tu semuanya orang yang sayangkan UMNO.Orang yang masih bersama UMNO waktu UMNO tengah menangis.Biarkan kita orang UMNO betulkan UMNO dari dalam.Jangan jadi orang lain,bila tak suka,tinggalkan UMNO.Bila tak sebulu,tinggalkan UMNO.Macam mana nak tegakkan tiang bangsa dan agama?Kehadiran 2000 orang kat hotel singgahsana memberikan makna yang besar.See it as a revolution to UMNO.Mike Tyson pun tak lama lagi nak ‘go’,so pedulikan jelah dia.Suara dia bukan suara MT pun..

  39. Biarlah Tun cakap apa Tun nak Cakap, apa nak tahan tahan nii, lain kali pak lah dah jadi X, takan pak lan tak leh question atau ajak ahli berbinchang. Biar banyak akal, baru mantap perjuangan. Pak Lan pun boleh duduk sama, plan, strategies, yg silap tu betulkan, yg kasah haluskan, kitakan orang malaysia. 22 tahun dlm admin bukan joke, Please!!!

  40. Init kita kata adalah perangai pengecut. Pantang dicabar! Tapi ditipu bulat bulat oleh menantu keramat dan geng joli dia

  41. […] …and here; […]

  42. yg pasal ajk tasek gelugor x jd brtanding tu…mmg patut pun..Skang mmg dh nak kiamat para pemimpin kita semua x blh pakai..mcm dato tu sendri ank bini x terbela ada hati nak bimbing bangsa..cermin la dulu muka..

  43. walaupun aku dr party umno tp di sbbkan org2 mcm ni la org lain x blh respect party kita..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: