Zulkifli Nordin tinggal PKR, mana 30 MP BN yang akan lari ke PR?

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru YB Zulkifli Nordin telah diberitakan keluar dari PKR. Ini tidak menjadi kejutan, terutama kebelakangan ini beliau sebagai seorang peguam Muslim amat tidak berpuas hati dengan dasar PKR terhadap isu isu berkenaan orang Islam.

Ini jelas apabila Zulkifli mengetuai kumpulan Melayu Muslim yang menentang dan berdemonstrasi untuk mengagalkan Forum Majlis Peguam mengenai memeluk Islam pada 9 Ogos 2008. PKR yang mengambil kedudukan liberal, termasuk soal ugama Islam, sebagai ugama Persekutuan Malaysia, ditekan untuk mengambil tindakan keatas Zulkifli, terutama oleh DAP yang terdiri dari chauvinis Cina.

Ini merupakan tamparan hebat kepada Anwar Ibrahim, selaku penasihat PKR yang semenjak April begitu angkuh mendabik dada bahawa sejumlah 30 orang MP BN akan ‘lompat pagar’, Pakatan Rakyat mampu menubuhkan Kerajaan Persekutuan. Dengan itu, Anwar akan menjadi Perdana Menteri Malaysia ke VI, satu impian semenjak 1998 lagi. Malah tanggal 16 September 2008 merupakan tarikh pengambil alihan kuasa.

Manakah 30MP BN yang akan ‘lompat pagar’ kepada Pakatan Rakyat sedangkan hari ni sahaja, seorang MP PKR meninggalkan kapal (jump ship)?

Anwar Ibrahim @ Mat King Leather setakat memainkan watak sebagai Drama King ,yang masih lagi belum jelas menunaikan apa yang dijanjikan boleh benar benar dikotakan.

*Perkembangan dikemas kini 1159pm

Zulkifli menafikan laporan asal, termasuk khabar verbal oleh wartawan yang berkampung memberikan liputan Pilihanraya Kecil Parlimen Permatang Pauh.

Namun begitu, pandangan orang ramai mengenai Anwar, wajar diambil kira. Artikel ini diterbitkan hari ini dalam portal Malaysia Kini, yang sememangnya pro-PKR dan Anwar:

Will the real Anwar Ibrahim please stand up?

Rambo | Aug 25, 08 4:30pm
Like many rational Malaysians, I am concerned about the future of the country. The re- emergence of  Anwar Ibrahim in Malaysia’s political scene has resulted in a dynamic shift in politics.The fusion of his established charisma, intriguing persona and current events have contributed to this dynamic  shift.However, what concerns me is his brand of politics, relying on the message of ‘hope’ for Malaysians. Hope is abstract and is infinite. Anwar is likened to a painter drawing on an empty canvass where the only limitation is his imagination.‘Hope’ can be anything he wants it to be. Anwar has his ears close to the ground. Through his extensive network, he understands the sentiments on the ground and he uses this as colours for the empty canvass.

But as a rational Malaysian, the concern is that his painting of Malaysia’s future is based on what will get him in power and not on substantive policy on a sustainable basis. Does he really believe in what  he is saying? Can we believe what he is saying? Can Anwar change Malaysia?

Many think he is the leader that will bring forth the hope and aspirations of all Malaysians. I think  not. If we look at Anwar’s track record as a leader, his time in Umno was tainted with claims  of cronyism and corruption. He was known to be a man in a hurry, ousting Umno stalwart Ghafar Baba mercilessly.

Maybe some would argue that his time in confinement has given him a different perspective of life. Somehow, his few years away warrants his ‘knighthood’ as South East Asia’s Nelson Mandela.

Because of his ‘suffering’, he now has the moral authority to be the messenger of hope for Malaysian politics. However, I would argue that the best proxy to judge his current leadership post-Umno is his management of his party PKR today.

The party, reflects the leader. After March 8 swept the nation, Anwar’s PKR has fell short of voter’s expectations. The Selangor government fiasco(s), the recent Perak ‘sex and money’ scandal all indicate that  the message of hope somehow got lost in translation.
Zulkifli Nordin’s recent actions prove that there is trouble brewing in the multiracial party. What is Azmin Ali stand? Saifuddin Nasution’s? Even worse, Anwar Ibrahim’s?

The differences runs deep in PKR and it indicates that there is no strong strand of belief that is holding them together.

Another clear indication of Anwar’s true brand of leadership is the behaviour of Anwar’s hardcore supporters. Reports of gangsterism  involving local and international media, reports of disruptive behaviour towards  women, all this reflects on the real leadership stand of Anwar Ibrahim.

As rational Malaysians, we must judge Anwar on real and tangible events and not merely as the harbinger of hope. Not all of us are rats of Hamelin that will follow his mesmerising tune  into our graves.

The question that rational Malaysians must ask therefore is, will the real Anwar Ibrahim, please stand up? Decide once and for all is your motto ‘A New Dawn For Malaysia’  or ‘Lawan Tetap Lawan’?

Published in: on August 25, 2008 at 16:37  Comments (57)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2008/08/25/zulkifli-nordin-tinggal-pkr-mana-30-mp-bn-yang-akan-ke-pr/trackback/

RSS feed for comments on this post.

57 CommentsLeave a comment

  1. Last update from Zul Kulim blog is http://zul4kulim.blogspot.com/2008/08/matang-powh.html

    No official statement from him.

    Please do not provoke.

    Thanks

  2. With reference to your heading: Ada dalam jubor Anwar.

  3. Bro Biggy,

    heheh..as expected YB Z has left PKR after all..Whisperers says he’s gonna do d ‘Kaleh Tangan’ undrgroun movement to put bro AnWar out in d PP bye-E…if d PKR supporters do dat on voting day den its history..depa kata kalo puak2 PKR yg tunggu tu salam & depa ‘Kaleh Tangan’ den supporter PKR tu kena pangkah org lain & bukan bro AnWar..heheh..wat can I say..(“,) TIME WILL TELL…

    SAY NO NWO!! SAY BYE TO AnWar!!

  4. Kalau atau menang BN itu isu kedua bagi saya. Yg penting, saya tak mahu org yg saya percaya boleh gugat Malaysia dan Islam tak berkuasa di Malaysia. Itu yg paling utama bagi saya…

  5. biaq pi mampus si zulkifli tu!!!!!memalukan pakatan rakyat aje.muka samsing,muka sundal.hang pi join umno,lagi bagui.idiot,rascal……..

    • jgn nak maki org , bahasa buruk apatah lagi muka , maki org sedap mulut je bebal

  6. YB Z dilihat sibuk berkempen bagi pihak PKR di Permatang Pauh, jadi, mana datangnya berita karut bahwa dia dah keluar PKR

  7. YB Z yg saya kenali memang seorg peguam yg hebat ilmu & keberaniannya. Sy mengenali YB 17 tahun dahulu semasa sy memulakan amalan guaman di K.Lumpur. Pd masa itu beliau praktis di firma guaman yg di terajui En. Zainur Zakaria,seorg lg bekas ahli PKR.
    Sy sangkakan beliau lebih dekat dgn PAS & sekiranya benar YB keluar partinya, ia memang satu kerugian utk PKR…namun entahlah krn PKR sekarang telah hilang wajah kemelayuan & Islamnya.Mungkin DSAI merasakan YB Z is no longer indespensible to the party. Jika di teliti, DSAI seolah2 mengulangi perkara yg sama…teman hari ini jd musuh keesokannya.

  8. dog, mana cerita zul keluar PKR ni? ko sorang je yg bawak berita ni. takde pun keluar prime time news tadi?

  9. wei tuan punya blog,ko jgn nak sebar fitnah ok..aku dah check blog rasmi YB Zulkifli Nordin…dia nafikan sekeras2nya khabar angin kononnya dia keluar PKR..sebelum posting,check dulu…

    korang boleh check kat http://zul4kulim.blogspot.com/2008/08/karut-keluar-pkr.html

  10. Bro,

    Ana cuma ingin sampaikan bahawa Zulkifli Nordin telah menafikan perkara ini, perkara ini disiarkan oleh blog Mohd Sayuti Omar http://msomelayu.blogspot.com

  11. […] Zulkifli Nordin Quits PKR? submit_url = “http://www.noktahhitam.com/zulkifli-nordin-quits-pkr.html”; I am a subscriber of at least 400 blogs and BigDogDotCom is one of them. I was in shock when I read his headline, Zulkifli Nordin tinggal PKR, mana 30 MP BN yang akan ke PR? […]

  12. Kenapa la ko ni DoG.. Ko pun jenis manusia[dog] yang sama mcm najib and dollah n chedet tu ker???

    Kalau ko islam, cuba ko duk sesaat dua doa lepas solat ingat kan allah dan balasan idup selepas mati..

    Manusia setiap hari berbuat salah TAPI taubat jadi PERINGATAN agar tidak diulang kesalahan dedulu..

    Sudah-sudah la tu Dog dari fitnah-benci-hasad-dumba.. kembali la ke jalan benar sebelum terlambat..

    Bkn aku nak suruh ko benti sapot UMNO n beralih ke PKR.. Cuma aku nak sket pahala dunia ingat semua rerakan islam or melayu or cina or india or berbagai bangasa dan agama tu AGAR move forward..

    Malaysia Negaraku.

  13. the last hurrah! eh buggum…

  14. Well tomorrow you can do your prediction of the world with Anwar as MP Permatang Pauh. No venting of anger with obscenities.

    Don’t get me wrong.
    UMNO does not guarantee anything; and neither do others: are you afraid of anwar? how expansive is a life?

  15. bros,

    To err is human, heheh..but dusn mean tings r gud inside PKR.. i heard sum whispering goin on & in dis situation lots of rumours flew even to close frens of YB Z.. if he dusn den its gud coz its better mite b for him to work frm d inside,..heheh..jst a theory of possibilities.. click dis link to see more on YB Z.. http://gerakan-anti-pas.blogspot.com/2008/08/pendedahan-gap-dsahkan-oleh-wakil.html ….wat can I say,..heheh.. cud thr really be a movement on voting day called ‘Kaleh Tangan’…well search me,..heheh..(,”)

    SAY NO TO NWO!! SAY BYE TO AnWar!!

  16. Mr Big Dog – Read my blog on http://www.padedoh.wordpress.com. Like to have your comments on the state of UMNO, which I feel is beyond repair

  17. Berita sampah macam ini memang menggambarkan kualiti blog ini 🙂

  18. Saudara,

    Saya tidak terkejut sekiranya YB Zulkifli ingin meninggalkan PKR kerana tidak sesuai dengan jiwanya yang tebal dengan pegangan Islamnya. PKR dan Anwar Ibrahim telah jauh sesat dengan landasan keislamannya semata-mata kerana tamakkan pangkat dan kedudukan. Penyokongnya pula seolah-olah taksub dengan pemimpin mereka. Ini tidak menjadi tanya tanya kerana masyarakat Malaysia memang suka terpengaruh dengan orang-orang yang munafik. Lihatlah pengikut Ayah Pin, lihatlah pengikut Tok Ayah dan lihatlah pengikut Anwar Ibrahim. Semoga YB Zulkifli terus memperjuangkan apa yang diperjuangkannya selama ini – Islam. Doaku bersamamu YB.

    Wassalam.

  19. This is the 1st by-election that BN is contesting as an opposition (as the whole state including three neighbouring ones are in the hands of the PR) and hope that they know how to act and react as an opposition.But with all the bickerings within, it is expected that all their efforts will just be an exercise in futility.

    There have been quite a few remarks both from within and without as to why Anwar refreain from attacking Pak Lah and vice versa – ada apa apa ke?

    Anwar is slotted to win but not with hands down. But if takdir has it that he will loose then the authorities must expect that hell will let loose.It will not only affect Permatang Pauh but could spill over ( very quickly) all over the country as the tension is already there. Anwar is also an agent provocator class one, he expects to win easily but probably he fails to see that there are other developments going against him simply from his own doing.
    Kita berdoa hehadrat Allah SWT semuanya selamat sejahtera.

  20. Nothing from his blog to verify this statement or are you having a propaganda war here bro?

    He’s just a small fry la bro. Let’s look at the bigger picture in the making. BABI has made Malay brothers and sisters whacked each other out. This can be seen LIVE @ permatang pauh. Congratulations to BABI. May he be blessed with eternal glory in the afterlife.

    Ignorance is indeed bliss.

    Sow the hatred amongst your kindred, let there be confusion and mayhem, then you’ll be the next PM arising from the bloodshed of your own kindred. BABI is not a statesman but a pool of cess.

    Bangsa ku memang mudah lupa.

  21. Malaysiakini Bloggers Headlines on 27 August 2008.

    “Man of Honour” won Landslide Victory in P44 Permatang Pauh!

    Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka!

    A defining moment in Malaysian History was achieved when DSAI won the by-election in Permatang Pauh yesterday with a landslide victory over his opponent just 3 days prior to Parliament presenting it’s 2009 Budget (29 August 2008) and 5 days prior to Malaysians celebrating it’s 51st Anniversary of Merdeka (Liberty Day) on 31st August 2008.

    Sit tight for the next episode on 29 August 2008, the preview to 16 September 2008 when Malaysia celebrates “Freedom Day”.

    More Prophesies at Nostradamus Quatrains on “Wag the Dog” and Nostradamus Quatrains on Malaysia.

    http://patek1472.wordpress.com

  22. Setuju dengan cucu tok selampit..
    Saya pun tak hairan jika YB Zulkifli keluar PKR. Mungkin beliau dah nampak dengan jelas kepincangan perjuangan PKR selama ini. Bila sebut PKR, saya tak nampak lain dah. Yang saya nampak hanyalah penyokong-penyokong dan pengikut-pengikut taksub Anwar. Mereka membuta tuli ikut telunjuk Anwar, walaupun kadang-kadang mereka sedar akan kepincangan perjuangan PKR selama ini…

  23. my dear fren … I understand ur sentiments about Mr Anwar Ibrahim, but how bad can he be compared to what Mr Najib and Mr Badahwi is doing the country now? If we let those 2 continue for even another 6 months, do you know how many people will suffer? how much money will be gone down the drain of no return? and how much resources will be wasted?

  24. RE-FO-MA-SI!

    din
    OKT Black 14
    Manchester
    http://ceritarassa.blogspot.com/

  25. We all know that Anwar WAS an ultra Malay.
    When you have been humiliated and treated the way like Anwar, don’t you realize who your enemies are?

    By now, Anwar has fully understands the sickening political disease that is plaguing Malaysia which is killing us slowly if no action is taken.

    Other than Anwar, you tell me who can lead this country back to peace and prosperity for all Malaysians?

    Link: http://kingsmary.blogspot.com/

  26. Bigdog,

    Saya faham perasaan awak sebagai penyokong setia UMNO dan amat sukar untuk menerima kenyataan bahwa Anwar Ibrahim dapat kemenangan yang besar meskipun segala “jentera” telah di-gunakan.

    Satu daripada sebab2 kekalahan UMNO adalah “serangan bodoh” terhadap personaliti Anwar dengan Saiful sebagai taruhan nya. Nampak nya UMNO masih belum “belajar” dari kekalahan di-beberapa negeri dalam PRU 12 lepas.
    Sebagai orang yang tidak berpihak kepada mana2 parti saya faham mengapa UMNO sangat “takut” dengan kemasukkan
    Anwar dalam Parlimen. Najib adalah orang yang paling “fobia” saat ini.

    Cuma saya hendak menasihatkan saudara supaya jangan membenci musuh politik dengan kebencian yang AMAT dalam. Anwar itu adalah saudara mu dalam Islam. Tuhan itu adil. Lapangkanlah dada mu dari segala kebencian terhadap Anwar. Islam itu agama yang adil….WALAUPUN Anwar itu musuh politik yang teramat kamu benci.

    Tidakkah kamu terfikir sekira nya Anwar bersalah di-tahun 1998…dia sudah merengkok dalam penjara selama 6 tahun?? dan dia sudah pun insaf?? Adakah kamu ragu bahawa manusia jahat pun boleh berinsaf? apakah lagi permainan politik yang hendak di-gunakan terhadap Anwar?? berkat doa anak isteri,rakan taulan,saudara mara dan juga penyokong2 Anwar…Allah telah memberikan kemenangan besar bagi Anwar. Adakah saudara masih belum redha bigdog? adakah kamu seorang muslim??
    Jangan jadikan kebencian membakar diri dan amalan kamu!!

  27. bigdog, how you wish UMNO peeps can be as vocal as you. but too bad bigdog. No matter how you smear Anwar’s name, it does not come to effect anyway, the 16k majority winning today cannot be wrong. the people have spoken. u have not seen for urself the saddest condition of people in the country. u had reached certain status in the society that u neglect others well-being. good luck to u and UMNO. Cheers!

  28. Good luck guys \!

  29. ._0

  30. Another “Yhodia devils” trying to be “King Gog”……”Ziggurat of Doom” hunter la katakannn…itu la dia Anwar!!!

    memang kena la dengan agenda Vatican di Asia tu, Jesuits General tu memang bangga la dengan si Anwar ni…at the end of the day, orang2 islam juga yang rugi!! September ni bulan Ramadhan, si Anwar ni masa bulan Ramadhan pun masih nak tunjuk sifat tamak nya nak jadi PM tu, entah dia sedar tak September 16th tu, dalam bulan Ramadhan…

    Allah Know’s Best…

  31. DOLLAH has to go…NOW!!!

  32. Who will be the next PM?

    One is sleeping while on duty.
    One is tainted with shit who can never be cleaned.
    The others are tainted with racism.

    So, who is the obvious choice?

  33. everyone is a racist when comes to one race.

    nothing is odd.

  34. Bro,

    Mana ada YB Zulkifli lari dari PKR. Dia cakap masih dengan PKR. Pasal MP lompat tu tunggu dulula…lepas 16 Sept kalau tak ada lompat baru la lu balun cukup2. Ini belum apa-apa dah balun. Gelojoh betul!

  35. salam,

    1. KENYATAAN YB ZULKIFLI: “Saya menafikan sekeras-kerasnya fitnah yang disebar kononnya saya isytihar keluar daripada PKR hari ini.

    Ini adalah fitnah dari golongan yang tidak bertanggungjawab.

    Saya tetap bersama jentera di Permatang Pauh bekerja keras untuk memastikan DSAI menang hebat dalam pilihanraya kecil ini dan menyertai Parlimen Rabu 27 Ogos ini.

    Insyallah mengikut janjinya DSAI akan membentuk Kerajaan Putrajaya pada atau sebelum 16 Sept ini.

    Walau apa keadaan pun saya ingin menegaskan bahawa asas perjuangan saya tetap memartabatkan Islam.

    Saya berharap dan berdoa dibawah Kerajaan baru pimpinan DSAI saya akan berpeluang untuk melaksanakan agenda perjuangan memartabatkan Islam insyallah.

    Ameen”

    DIPETIK DARI : BLOG ZULKIFLI NORDIN
    http://zul4kulim.blogspot.com/

    2. BOLEHKAH UMNO MEMPERTAHANKAN ISLAM?

    “Islam not above constitution, says PM
    R. Manirajan and Llew-Ann Phang

    KUALA LUMPUR, May 31, 2007 – Islam is not above the Federal Constitution, and the decision by the Federal Court on Lina Joy’s appeal was not politically motivated, said Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

    “One must have a hole in the head to say it was a political decision. We’ve never asked or pressured the court to make political decisions,” he said.

    “The problem here is emotion, and if one allows emotion to control [him/her], this is what will happen and one will have all kinds of things in the head, including suspicion.”

    He was asked to comment on allegations that the court’s decision was politically motivated.

    The three-member panel of judges, in a 2-1 judgment on Wednesday, dismissed Lina’s appeal to have the word “Islam” removed from her identity card after she converted to Christianity, without an apostasy certificate from the syariah court.

    Abdullah said Islam was not above the Federal Constitution. “This country upholds the Constitution and supremacy of the law, otherwise, we would have become a failed state.”

  36. anjing besar…
    jangan la menyalak aje, pegi la gigit pemimpin besar umeno tu. takkan gah kat sini aje, poodle ape?

  37. Orang UMNO tak sedar-sedar lagi.

    Rakyat dah jelak dengan UMNO dah.

    Penuh korupsi yang mendalam-dalam, setiap yang dalam UMNO dan Barisan berlobi-lobi untuk pangkat kekayaan kerana pemerintahan 51 tahun yang tak terhenti, keangkuhan yang teramat sangat.

    Sila baca ini, seorang penjaja Melayu di Permatang Pauh:

    “I voted for Wan Azizah, I will vote for Anwar Ibrahim because I want the Barisan Nasional to be toppled,” said Ahmad Zawawi, a food vendor. “We want a new leadership – 51 years is enough.” (Malaysiakini)

    Diorang nak Barisan Nasional dijatuhkan, tidak kira Melayu atau bukan Melayu.

    Cukuplah pentadbiran cara perpecahan kaum dan kroni.

    Bigdog, jangan menyalak bebanyak. Bangunlah dari tidor engkau.

  38. Boss,

    A reader said this to me and I do need your input:

    “I believe that for the sake of survival, UMNO needs to do some spring cleaning and throw away some who have become more like a liability. AAB somehow is under the impression that KJ is a “good boy and is misunderstood by the public”.

    If AAB has any love for UMNO, if KJ has any moral compunction, both have to stay miles away from UMNO ! Some members of the Majlis Tertinggi UMNO reeks of stench all the way to high heaven and should also leave.

    You guys have made your money, now for the love of God and for the sake of the Malays, kindly tender your resignation and move on.

    UMNO badly need for Tun Mahathir to once again step into the halls of PWTC, NOT to lead but to become the “unifying factor”. Just like Lee Kuan Yew who became the Mentor for PAP MPs, Tun Mahathir MUST be coaxed into coming back into UMNO and guide the new leadership.

    The BN Component parties who have benefitted from a strong UMNO in the past must aid the ailing giant.

    BN has an impressive track record in balancing pro business policies and social spending. If anyone bothers to spend a bit of time to check the projects implemented by the BN Government and then read the strong objections from the Opposition, one would come to the conclusion that BN has done good.

    A populist strategy as espoused by the Opposition is like honey on the ears but will cause pain to the country in the long run.

    What we have learned from Tun Mahathir’s stewardship of the country is that some times the bitter pill has to be swallowed in order for the country to be well.

    UMNO has to learn to use the net as a way to reach out to the masses. To label bloggers, “goblok”, “evil” is not going to endear people to them but will only bring ridicule and contempt. UMNO needs to be able to articulate their thoughts better and not take the short cut route of personal attack. The Shabery Anwar debate shows that personal attacks are counter productive.”

    SO what do you think of thsi idea? Maybe can rope in Musa Hitam and let Ku Li be the PM designate. Umno needs an iconic figure(s). What would be more befitting than TDM and Musa Hitam combining forces to endorse Ku LI and then cleanse Umno from all these dirty elements?

    Please redistribute this upwards ya!

    Thanks.

  39. Politik tak kasi kita makan.

  40. SALAM BRO ****** BESAR,

    ARIF TEWAS DI DUN SENDIRI!!!

    “Pilihanraya kali ini jumlah majoriti DS Anwar lebih besar dari jumlah undi yang diterima oleh Arif Shah.

    DUN Seberang Jaya diwakili Arif Shah manakala Penanti diwakili pemimpin PKR dan Permatang Pasir pula wakil PAS. Di bawah ini adalah undi mengikut DUN. Mari kita lihat siapa yang kena?
    DUN Penanti undi menyumbangkan kepada DS Anwar 8,054 undi, Arif Shah (4,229) dan Hanafi (27).

    DUN Permatang Pasir, DS Anwar mendapat 12,034 undi, Arif Shah (4,381) dan Hanafi (26).

    Di DUN Seberang Jaya, DS Anwar memperoleh 11,084 undi, Arif Shah (6,345) dan Hanafi (36). Untuk pengetahuan semua Arif Shah adalah wakil rakyat di Seberang Jaya.

    Beliau tewas dengan majoriti 4,739 di DUNnya sendiri. Sepatutnya beliau menang di kubu beliau. Lepas ni Arif Shah kena fikir untuk cari kerja lain selepas PRU akan datang. Bolehlah tinjau mana-mana kawasan perumahan untuk beliau jadi agen surat khabar lama.

    Kunjungilah http://www.najwasuhaimi.blogspot.com

    CUT N PASTE

  41. Anwar is Sukarno in the making. The late Bung karno was know as a good oratory. He can speak hours none stop.He can move the mountain with his speech, buat was Sukarno a good leader?

  42. Baguih kalu dia masuk UMNO ….. biaq UMNO mampuh

  43. Tak kisahlah Zulkifli Nordin keluar PKR atau tidak.

    Tapi saya bersyukur kerana masih ada lagi seorang pemimpin yang sanggup bersatu demi mempertahankan agama Islam. Dalam satu slot di parlimen, saya kagum apabila Zulkifli bangun untuk membetulkan kata-kata seorang wakil roket yang mengatakan Islam itu sama dengan agama lain walaupun dalam satu pakatan. Marah betul bila ada suara-suara sumbang yang mendesak supaya ahli pakatan yang terlibat dalam demo bantah forum majlis peguam dikenakan tindakan.
    Saya seru orang Islam supaya ketepikan ideologi politik masing-masing untuk mempertahankan agama sekiranya Islam dicabar sebab kita tidak pernah hina agama lain. Jadikanlah Zulkifli Nordin sebagai contoh.
    Semoga Allah memberikan balasan yang baik kepada Zulkifli Nordin.

    Yakin kebenaran pasti akan terungkap.
    Insya-Allah

    • balasan baik kepala butoh zul ni memang akan menjahanamkan islam tak percaya tengok lah

  44. wah . . . . ada apa di Blog ini, kontroversi banget isi nya n komentnya . . .
    keep Post, sir. . .
    pro or kontra . . .
    Post jalan terusss. . .
    terimakasih diizinkan comment

  45. caught the freezbee?

  46. Bigdog,

    Sama ada kamu suka ke tidak, angin perubahan sudah pun bermula semenjak beberapa negeri tumbang diPRU 12 lepas. Orang melayu majoriti nya sudah tidak boleh dibodoh2kan dengan retorik murahan yang kononnya UMNO adalah parti yang akan menjaga kesejahteraan dan kedudukkan orang melayu….”jatuh UMNO,jatuh melayu,…”

    Sudah memadailah selama 50 tahun memegang tampuk kerajaan. Sudah tiba masa nya rakyat mahukan perubahan. UMNO sudah tidak relevan…walaupun pemimpin UMNO masih “bermimpi di-siang hari”. Teruskanlah dengan sindrom penafian,rasuah dan penyalahan guna kuasa yang sudah lama di-amalkan oleh UMNO…masa nya sudah singkat untuk UMNO insaf. Pak Lah akan menjadi nama yang bertanggung jawab dalam buku sejarah…sebagai PM yang menghancurkan UMNO dan BN. Oleh itu bigdog ceritakanlah kepada anak cucu kamu apa sebenar nya yang berlaku hari ini apabila mereka bertanya kepada kamu belakang hari nanti. Ingat nama ini…ANWAR,kerana dia akan menjadi PM akan datang sama ada kamu suka ke tidak …ANWAR pun tidak akan perduli…dia akan ketawakan UMNO dan berkata… “AKULAH RAJA…AKU BERKUASA…AKU AKAN BALAS DAN BALASAN AKU AKAN LEBIH KEJAM DARI APA YANG AKU TERIMA SEBELUM INI…HA HA HA HA…”.

  47. Apa cerita ni Anwar, cakap orang akan melompat masuk ke bawah kangkang dia, sekarang ni orang keluar pulak. Cakap kosong…

  48. apa la hg duk ngarut…
    hg bleh p tgk sndrir blog yb zulkifli nordin,,takdak pa2 pun yg berlaku,,hg sorng ja bawak crita ni,,pening2

    nah bukak blog ni,,biaq tuan punya badan ngaku,,baru kita bleh bukak crita

    http://zul4kulim.blogspot.com/

  49. tak pernah ada satu pun ayat allah kata wahai orang-orang melayu melainkan wahai orang yang beriman, wahai manusia dan jin. Yang kalut dok hentam anuar anti melayu, kalau dia jadi PM habis lah orang melayu, la ni pun dibawah umno/bn orang melayu ada apa. Elok la pak lah turun bagi kat najib. Lepas dari sawa kenyang dapat kat naga tasik cini. Yang mampuih melayu.Kalau cerita najib laki bini sembahyang hindu tu tak betul/fitnah saman lah akhbar keadilan dan saman lah kawan dia hindu yang bawa cerita ni. Apa punya melayu bengong jumud termakan retorik politik sampai tak tau beza yang mana betul yang mana salah.

  50. apa pun, terima kasih kat umno & kerajaan barisan nasional ni. selama 51 tahun memerintah, banyak jasa terhadap org melayu. lihat saja lah ekonomi org melayu, sangat memberangsangkan. umno & kerajaan barisan nasional juga berjaya menjadikan org melayu sebagai penghuni teramai di penjara penjara seluruh malaysia serta pusat pusat serenti yang berhampiran. begitu juga membudayakan rempit dan siaran realiti tv. semua org melayu yang menguasainya. terima kasih umno & kerajaan barisan nasional. kejayaan anda memperkasakan bangsa melayu dalam institusi penjara, serenti & budaya rempit, realiti tv membanggakan kami. melayu akan terus cemerlang, gemilang & terbilang. mudah mudahan

  51. Apa2 pun kpd YB Z, teruskan perjuangan demi Islam
    Bersama2 membangun bersama Islam
    Hidup PAS

  52. SALAM BRO…
    SAYA LINK KAN DENGAN BLOGG SAYA ARTIKEL INI.
    KESAHIHANNYA MEMANG JELAS.
    YB ZUL KELUAR DARI PKR.

    INI DISEBABKAN KES LIWAT ANWAR.
    YB ZUL TIDAK MAHU BERSUBAHAT DALAM MENYOKONG SEORANG PELIWAT

  53. TAHNIAH YB SAYA MENYOKONG DAN MENYOKONG PENDERIAN YB YANG TEGAS DALAM ISU KALIMAH , TAPI SAYA MOHON DGN PENGALAMAN YB DALAM PEMBENTUKAN SRAKTUK PENIPUAN ANUAR MAKA SY MEMOHON JIKA DAPAT YB BERUSAHA MENYEDARKAN ULAMAK MAHU PUN DARI PKR ATAU PAS YANG MASIH HANYUT DALAM PENIPUAN INI.SAYA SEDIH DGN RAKYAT YANG D PERALATKAN SAMPAI SANGGOP MENDERHAKA , MEMAKI HAMUN ORG ,YANG SAYA SEDIH TOK GURU PUN GUNA BAHASA CELAKA MENDOAKAN ORG SUPAYA JAHANAM , PECAH PERUT INI TOK GURU JENIS APE TAHNIAH YB

  54. zul nam je peguam tapi hampeh…dasar haramjadah.

  55. zul dapat dato’ sape yg rekomen kalu bukan jalang2 umno yg tolong…sbb zul yg loyar buruk ni dah kena bayar jutaan RM dan kaki jilat buntut pimpinan umno.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: