Calon PAS N11 gelapkan wang parti RM 600,000?

PAS mengumumkan calon bagi Pilihanraya Kecil N11 Permatang Pasir merupakan Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang Mohd. Salleh Man. Tidak banyak maklumat yang boleh dibincang mengenai calon ini.

biodatacalon[1]

Namun begitu, ujud beberapa isu yang menjadi begitu kontroversi bagi calon dan ketua PAS Pulau Pinang ini. Semasa Pilihanraya Kecil Parlimen Permatang Pauh setahun lepas, pemimpin PAS Pulau Pinang sendiri dikhabarkan telah membangkitkan bahawa peruntukan untuk jentera pilihanraya PAS sebanyak RM 600,000.00 oleh digelapkan calon ini, yang ketika itu sebagai penyelaras gerak kerja PAS Pulau Pinang. Dikhabarkan dikalangan akar umbi PAS sendiri dakwaan serious ini dibuat sendiri oleh Naib Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang Mujahid Yusof Rawa dan Mantan Ketua Penerangan PAS Pulau Pinang Zulkifli Lazim.

Selain pada itu, Salleh juga merupakan mudhir kepada Sekolah Agama Pintar tajaan PAS. Beliau juga dipercayai  mengunakan sebahagian dari peruntukan bagi menguruskan sekolah tersebut bagi mengukuhkan kewangan syarikat persendirian beliau, kemungkinan bagi tujuan perniagaan.

Nampaknya, masalah salahguna kuasa dan amalan korupsi kini makin menular dalam pemimpin Pakatan Rakyat selepas terbongkar isu yang sama berlaku di Selangor. DAP sebagai rakan kongsi kanan Pakatan Rakyat Pulau Pinang dan kini menjadi tunggak pemerintahan negeri pulau mutiara itu kini dibelenggu dakwaan mengenai perhubungan rapat dengan kongsi gelap dan pejenenyah maksiat. Ini merupakan peluang baik bagi rakyat untuk membuka mata dan membuat pilihan mengenai kedudukan mereka memberikan sokongan kepada golongan yang hanya berminat untuk mendapatkan kuasa bagi kepentingan peribadi dan agenda tersendiri.

*Dikemas kini 150pm

Ini bukanlah laporan pertama mengenai pemimpin PAS mengelapkan wang.  Dalam dekad lepas, kecoh mengenai Tabung Anak Yatim Memali yang diujudkan PAS selepas Peristiwa Memali. Dikhabarkan wang yang dikutip untuk tujuan membantu anak yatim dari mereka yang terkorban dalam pertempuran penentangan bersenjata atas arahan agar Ibrahim Libya menyerah diri kepada Polis, gagal sampai kepada kumpulan sasar. Dipercayai kes ini menjadi bahan yang ‘ditutup sebelah mata’ (swept under the carpet) oleh Kepimpinan PAS.

SMS tersebar mengenai calon PAS N11 Mohd.Salleh Man disaman Standard Chartered Bank kerana kegagalan membayar hutang. Semakan boleh dibut atas nama: Mohd. Salleh Man KPT 540216-07-5667 (4565683).

* Dikemas kini 250pm

Pembetulan keatas laporan asal. Wang peruntukan yang dikhabarkan telah digelapkan bagi Pilihanraya Kecil Parlimen Permatang Pauh Ogos tahun lepas berjumlah RM 60,000.00 sahaja. Sementara itu Naib Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang Mujahid Yusof Rawa dilaporkan sebagai menafikan khabar ini.

* Dikemas kini Jumaat 21 Ogos 2009 1150pm

Rakaman pengakuan ahli PAS Pulau Pinang ini amat menarik untuk ditonton. Semua dinasihatkan untuk menilai sendiri maklumat yang ada setakat ini.

 *Dikemas kini Ahad 23 Ogos 0500am

Rakaman kedua pengakuan ahli PAS ini juga amat menarik untuk ditonton.

Published in: on August 20, 2009 at 09:52  Comments (137)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2009/08/20/calon-pas-n11-gelapkan-wang-rm-600000/trackback/

RSS feed for comments on this post.

137 CommentsLeave a comment

  1. ha ape lagi
    da ada maklumat tu
    g la report..

    make it fast..

  2. Semua makan duit. Tahniah!

  3. UMNO boleh buat macam2 tuduhan. UMNO sanggup sumpah laknat untuk mengukuhkan dakwaan mereka. UMNO sanggup membunuh untuk kekal berkuasa dan demi wang. Rasuah dan penyelewengan UMNO kalau disiasat 1M’sia tak muat.

    Pengundi2 Permatang Pasir jangan terpedaya dengan ungkapan2 UMNO. UNDILAH PAS untuk masa depan M’sia kita.

    • heh heh

      supaya semua MASUK syurga termasuk yg take beer,
      yg tidur bersarong, yg buka rumah urut dll

    • Sumpah laknat pasal berani kerana benar !!! Mana parti yg kononnya kebenaran tapi TAK BERANI bersumpah laknat .

      Hanya berani takat SD , itupun dah cukup nak percaya . hangpaa ni Islam kee

  4. contact MACC . Cepat seblum terlambat . Report T/hari , Petang boleh cekup calon PAS ni . Lepas tu EC akan cakap BN memang tanpa bertanding .

    • Menag tanpa bertanding ??? mau orang PAS baring atas jalan nanti

  5. Mungkin juga ini dibenarkan oleh agama ciptaan PAS, mana kita tahu? Halal macam saga Eli Wong.

    Kita bukan pandai hukum. Konon khabarnya agama kita, diimpot dari Pelastin. Benyek macam maajun tamar.

    Kita pun tabiklah pada lebai yang baring sambil mengibarkan bendera Pelastin di hadapan kereta raja kita tempoh hari.

    • Lebai yang baring tu ameno ke?

      • Apa ni sedara sendiripun tak kenal, munafik tahu. Kalau tang Ngeh, Gobala dan LKS bukan main cepat berpelukan, kah, kah, kah…huh. PKR, PKR

  6. UMNO too stupid to even spin properly.

    • yeah.. umno just report as it is like this big dog guy doing.. but pakatan people like you vinnan can really spin nothing to be something..

      on top of that.. lying summore.

      thats what you are vinnan.

    • Dude, only Phuckatan Riot SPINS. Other people reports. Hehe.

    • This simply proves that UMNO is sincere

      those who spin PROPERLY are the real spinmasters

      those who are really HONEST always fail to spin

      heh heh

      P.S. vinnan has blinkered vision

    • Apa spin gasing ke? Kat Kelantan bolehlah, budaya ini masih dikekalkan. Orang Selangor tak mainlah spin gasing ni. Depa sibuk spin duit rakyat! Hmmm, DAP, DAP.

  7. PAS ambil duit amal jariah. UMNO ambil duit rasuah. Duit tetap duit. PAS bagi ceramah hujan turun itu rahmat. UMNO ceramah hujan turun itu bala. Hujan tetap hujan. Kalau ahli PAS sokong DAP itu kawan. UMNO sokong MCA itu kafir. Tapi Cina tetap Cina.

    • heh heh

      jenama UMNO – suci dalam debu

      jenama PAS – debu dalam suci

    • Sambung:

      Pas buat demonstrasi, DAP goyang kaki — DAP tetap DAP.

      Pas berarak dalam cuaca panas, DAP duduk depan TV pasang aircond — DAP tetap DAP.

      • DAP minum beer, PAS mabuk.

    • Lagi satu dalam muktamar PAS pasal politik wang , duit rasuah digelar sebagai “hadiah” . huh macam-macam dah jadi halal dalam PAS ni.

      PAS serba boleh kalau bab halalkan yg haram utk kepentingan diri

  8. EHLO phat boy,

    http://perisik-rakyat.com/2009/08/rohaizat-pengkhianat-yusri.html

    Dalam satu sidang media khas yang diadakan di Yayasan Aman dekat sini, pagi ini, beliau telah mengatakan rakan kongsinya itu, bukan sahaja mengkhianatinya, bahkan mengkhianati UMNO dan Barisan Nasional (BN) dengan tidak memberitahu perkara yang sebenarnya.

    Kenyataan akhbar beliau akan disiarkan kemudian.

    Enjoy

    • haha

      anwar also said he is NOT GUILTY but refused to swear by the quran

      pkr also have a lot of third party SDs

      also have the numbers to take over govt

      also 916 which year dunno

    • Join Pakatan Rasuah and surely u not GUILTY whatsoever !!! Perioddd !

  9. UMNO is much better than PARTY AJARAN SESAT. Hanya orang2 melayu buta hati… ikut perasaan…

  10. vinnan… mana blog sjsandteam ko tu pergi…

  11. make a police report and macc to investigate it fast….

  12. Kalau songlap duit boleh masok syurga tau ! Janji jadi ahli PAS . Tok Guru Ustaz Nik Aziz ada ceritanya.

    • Tambah2 kalu duit budak skolah agama

      • betul ke atau fitnah semata2..kalau dia takde ckp camtu baik mintak maaf bulan puasa nih..

  13. of coursela … blom buat report lg MACC will investigate any PR leaders cepat2… LOL!!!!

    • Stupidlah you. Kalau tak mahu disiasat maknanya makan duitlah tu…

  14. Hey, pay day lagi.

    Do email me when you are thru earning dirty money and I am more than willing to help you turn over to the right path.

    • hulloooo (kringg kringg)

      turn over a new leaf

      or

      get back to the right track

      ‘turn over to the right path’ tu ape mende eh?

      konon konon nak beri nasihat

      diri sendiri pun tak betul

      aisehman

  15. Fairdinkum ,
    make a report to macc you got to be joking,
    try the nearest mcdonald at least you get
    your money & time worth !!!!!!!!!!!!!!

    • Yes, you are right, no point going to macc as the money has finished already. You can put joker behind bar, in that case you won’t win the game either!! Worst still you will not get back the money…

  16. Waw.. 600,000.00. Banyak tu..mae kita tanya berapa puluh juta wang kempen BN ‘hilang’ di sabah….masuk poket siapa?.

    • ok la ok la. dosa bn lagi besar. RM600k tu kira burn la.

      • 60k je..yg banglow 3mil. kat selangor apa citer

      • Aku

        Banglow 3 million tu pun si bangang DAP dah takut kena saman , dan tak boleh saman lagi pasal Teng dah gila kuasa nak tolong kawan dia maka seluruh bangunan tu diwartakan sebagai autonomi.

        Maklumlah aku pun nak tgk kes pergi mahkamah dan tengok cerita sebenar tapi nak buat camana Tuan KAU DAP dah guna kuasa sebesar-besarnya.

        ehhh banglo Guang eng dan banglo Anwar tu apacite beb ?

    • Dirty money is still dirty money u idiot.

      PR people are so stupid these days. Just because BN people did it in a bigger scale, does not give PR the green light to do it too. I thought PR is TOTALLY 100% COMPLETELY against corruption, dirty money and sex for projects.

      Apa punya ajaran songsang.

      BTW, u idiot, just for your info, i dont support any party and suggesting its ok for PR to makan sikit duit corruption compared to BN, is such an insult to even a 5 years ol brain! How can i vote you AGAIN? Keluar mulut lembu, masuk mulut keldai, does it sound ok to you?

      Anti corruption konon! Malaysia politicians are stupid but their supporters are beyond help! Buta for the sake of buta!

      Malaysia is doomed i tell you because of people like this idiot!

    • mari saya jawab. Masuk dalam Anwar Ibrahim. Tapi tak boleh dakwa dia, sebab ada pengikut bodoh macam kau ni yang sanggup bagi duit tambah kan kekayaan tuhan anwar.

  17. never mind la. how much you exposed any iregularities about PAS , they still win the election because the supporters beleived by voting PAS their place in heaven are secured. even hamPAS put DOG there they still win. DOG goes to heaven too with them.

    • Hahahaha…. right on mate, no matter who BN put to contest, the DOG will win, that is how bad it is for BN. Wake up and smell the flowers la BN. You know whose shitty reign made this possible.

    • yeah, including the accidental porn star flanked by the tudung-clad makciks

    • Can I add, a babi too.
      mohamed

  18. Terima kasih Abang Zakhir dengan info ini.

  19. Fitnah tuduh Salleh: Mujahid cabar blogger jadi anak jantan
    Timbalan Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Mujahid Yusof hari ini menafikan sekeras-kerasnya beliau pernah mendakwa calon PAS Permatang Pasir, Ustaz Salleh Man menggelapkan wang tabung pilihan raya PAS negeri.

    “Saya cabar pihak-pihak yang mendakwa saya ini supaya memberikan bukti terhadap dakwaan ini dan jadilah anak jantan jangan pakai baling batu sembunyi tangan sahaja,” kata Mujahid kepada Harakahdaily.

    Mujahid menjawab laporan yang mendakwa beliau dan Zulkifli Mat Lazim, bekas Ketua Penerangan PAS Pulau Pinang mendakwa Salleh menggelapkan wang parti.

    Dakwaan itu dibuat dalam dua laman web iaitu yang pro Umno dan laman web milik editor sebuah akhbar harian berbahasa Inggeris. Kebiasaannya, selepas keluar dalam blognya, ia akan keluar dalam akhbar harian itu pula.

    Menurut Mujahid, pribadi Ustaz Salleh adalah terpuji dan tidak akan membuat kerja-kerja sedemikian.

    (http://dialograkyat.blogspot.com/2009/08/fitnah-tuduh-salleh-mujahid-cabar.html)

    • biasa la tu…. tok guru pun baling batu sembunyi tangan. hari ini keluar kenyataan esoknya dah tak mengaku

      • itu bukan tok guru itu tok gundu

  20. Dah baca pasal Yusri Isahak…apa lagi nak kata sebab dah tak terkata…

  21. Setakat cakap mulut jer saper2 boleh beb. Kasi bukti la

  22. gile desperate UMNO nih,,, hahaha,,,, itu yusry sudah kasi telanjang sama itu rohaizat la , apa mau kata.

    • ha ha ha.. PAS sudah giler, sanggup cari yusry. agak agak RM600,000 tu lepas ke yusry dan bar council tak. Desperate giler PAS!!

      • pembetulan 60k je

      • buat beli waja je..pun cukup

  23. Kalau benar ramai-ramailah pemimpin PAS Pulau Pinang cuba tutup kebenaran tu…

    Soalnya kemana duit RM600,000 tu!!

    Ada orang kaya sakan dengan duit tu!!

    Duit sedekah / derma dah kira ke!!

    Calon PAS tu kena jawab!!!

    Pengundi pun kenalah undi BN!!

  24. PAS sila saman lahanat nih!

    • aku sokong saman. kalo Pas menang mahkamah tu betoi…. Kalo UMNO menang mahkamah tak betoi…

  25. I would believe it may be difficult for a police report to be filed and MACC to act on the matter because those accusers you have named has denied it perhaps in the greater interest of PAS. In the meantime, it would be good to support your story with further disclosures if you have.

    In respect of UMNO candidate Rohaisat, he is not “beras basah” as claimed by PAS. In fact, Rohaisat is “beras kencing PAS”. I have little faith in the Bar Council’s decision in Rohaizat case, reason being besides anti-Melayu/ anti-UMNO, the BC has been aggressively and openly supporting Pakatan ideals. The complainant has withdrawn the case against Rohaisat but the Bar Council did not accept it (because he is Malay, a professional and especially because he is a potential to UMNO). Thus the BC eagerly and obligingly disclosed facts to damage Rohaisat’s credentials.

    I expect conspiracies on anything connected with UMNO to continue because BC is merely a tool comprising mostly bias Pakatan supporters and yeah mainly legal snakes of the dangerous black type. To me, the BC became a condemn institution the moment they rejoiced in the unearthing of the Tun Salleh Abas case. The BC practically endorsed the special hardship payments and the lavish dinner initiated by the treacherous defacto Legal Minister then who without shame has since joined PKR. Isn’t it a joke BC did not make a farce about such day light robbery of public funds? I would call again (remember how angry the Malay community was when BC convened seminars/ discussion on the social contract) for the BC to be warned.

    • yeah

      I can still remember the EXPENSIVE dinner by zaid ibrahim for the bar council

      • Nice dinner tho…

      • so, that’s where all the BN sabah money gone. To fuckatan riot people. eeee…

    • Good one brother. These pseudo intelect and robbers and cheat who profess to uphold the law…
      How I wish we have a POL POT in this country. POL POT died a poor man. But then riches was not his aim in life. He was just a nationalist.

  26. Mujahid, Dep Pas State Comm says Salleh Man, Pas Commi has never misappropriated any monies belongint to Pas.

    Yusri, partner of Rohaizat’s legal firm, says it was Rohaizat who misappropriated Koperasi’s monies by lending it to a friend to enable the friend to buy land.

    Both Mujahid and Yusri are credible and both are worthy of belief.

    • yo

      they should get their passes to heaven from tgna

    • Poor Rohaizat.Sometimes this is what you get when you try to help a friend…From this little anecdote, don’t you think he always has others in his heart.Like helping a friend is more important to him. So it is no suprise that he is well liked in his area.Dont you think he is a candidate that we want? Someone who can work for the poor and needy? Don’t you think he is a victim of a bad intention?

      Go Rohaizat go.. Win the election. May Allah be with you always.

      mohamed

  27. Alo..bro..

    B4 we undi BN..we need to ask for the truth?

    But in BN case..the truth is there…How stupid UMNO leader to choose a Bad lawyer. That how people judge UMNO Leader nowdays.

    Setahu saya, biasanya tiga nama akan di berikan kepada PM untuk memilih calonnya..manamungkin dari 3 nama..loyar buruk ni juga yang keluar (Jawatan Bendahari Parti tu ihsan Ketua Cawangan bukan kerana di pilih oleh ahli). Mungkin kerana dalam UMNO penyakit siapa punyer Kabel lagi besar lagi tinggi untuk jadi YB…Renungkanlah jika anda Pemimpin UMNO.

    Untuk pemimpin PAS..jangan jadi macam UMNO kerana setakat ini ..anda pun dah macam nak Masuk UMNO …ha ha ha ha ha ha

    • same stupidity for pkr members to choose a CONVICTED sodomite, power abuser and corrupted individual for de facto LEADER

      how to clean up the past? hhmmm

      I know go to tgna and get himself cleansed and certified

      and don’t forget to get the GOLDEN ticket to heaven

      • Bro,

        It is taken that PKR people the blithering idiots. The more stupid folks are the PAS people. They throw support for a PKR ‘adviser’ who is not even a party member!

        And becoz of this support, that man is now Opposition Leader. A seat where not too long ago was the PAS President’s.

        How stupid can PAS people be????

    • Masuk UMNO apa faedahnya? Hmmm, dalam UMNO tidak ada Eli dan Terasa. Tak kick, bro. Kan lebih baik duduk dalam poket PR, setidak-tidaknya dapatlah bergayut kat janggut “singh is Kingkong” tu…, hehe.

  28. nampak sangat ni umno main tabur fitnah… buat malu saja….

    • Ya ya kalo PAS yang bawa cerita itu sunah, kalo UMNO yang bawa cerita itu fitnah

  29. gelak besar aku tadi lepas baca ni…kalaupun nak buat lawak pun janganla sanggup menjatuhkan parti dumbno yg entah tinggal apa lagi

  30. INi blog orang penakut. Xde nama.mana boleh percaya cerita dia. Tak kena ini org2 Rohaizat yang dah terkapai2 sekarang. Ku Li org BN pun boleh blame ni apa citer ni…

    Desperate la BN ni…xyah le buat citer bodoh kat sini.

    • seropa la dgn blog PKR yg bodoh dan bebal malaysia today tu. Harun org PAS siap boleh cakap tok gundu salah. Org ‘cerdik’ macam kau kat sini , buat ape ,ek?

    • Personally I think ku li is an oppertunist.He is flawed. Thank God UMNO knows him.
      mohamed

  31. tok sah nak mencarut laa, woii PRO BN, kepala hotak ko, yg pemimpin BN byk rasuah tak plak ko letak dalam nih, boleh blah laa brader, takat blog macam ni, sama tahap dgn web rosmah jer, sekadar hiasan. bahlol.

    • yg bahlol tu yg nama kera sumbang

      yg boleh blah tu yg datang mengunjung, dol

      tuan punya blog ada hak – ini blog nya, lol

      tahap penyokong pkr ni lah – cetek pikiran

    • ha.. ha.. kalo tak caye dengan blog ni hang pi bukak wat pa

    • kalau ada bukti kami gembira kasi tendang orang macamtu .

      Tapi PAS ni hanya pandai tabur fitnah , cakap seperti takde agama . So what u expect ?

  32. Looks like ada ramai orang tak suka dengan keputusan High Court about this UMNO guy?

    Hello!!!!!!!!!!!!!!!
    Nak cabar makhamah ke?

    Careful guys.
    Do not overstep your boundaries.

    Have you heard of contempt of court?
    Thats how you buggers use to warn the Pakatan folks.
    Now you orang pulak nak question the court decision on this UMNO candidate.

    The Bar Council was just stating the facts, including the court decision. They do not have any other agenda, but if the UMNO guy want to make a fool of himslef then the Bar Council cannot do anything lah.

    Faham tak?

    • ini loyar budak kecik

      baru belajar ‘contempt of court’ nak tunjuk pandai

      dah tu nak gertak, sehh

      macam baguuuussss aje

  33. PAS’s Mujahid Yusof Rawa to Rocky & Big Dog : Ko ni jantan ke?

    The People’s Parliament

    Rocky, playing his familiar role as the conduit that carries the sewage from UMNO bloggers out to all in blogosphere, in his post today entitled “PAS candidate and missing funds in Permatang Pasir”, linked a post from UMNO’s running, overweight canine entitled “Calon Pas N11 gelapkan wang parti RM600,000?”.

    I’m not going to link either of those posts, as I normally would do, else I, too, would be guilty of contaminating blogosphere with UMNO sludge.

    Big Dog accuses, without any substantiation, the PAS candidate in the ongoing Permatang Pasir by-election of having re-routed the sum of RM600,000 that was allocated last year to the PAS election machinery to aid in the Permatang Pauh by-election.

    Big Dog’s source?

    He claims that this serious allegation was made by PAS’ Mujahid Yusof Rawa and Zulkifli Lazim.

    Commentator sheikh kecik alerted me to this report in HarakahDaily.Net that has it that Mujahid Yusof Rawa has denied these allegations and called on the perpetrators of these lies to bring forth proof.

    “Saya cabar pihak-pihak yang mendakwa saya ini supaya memberikan bukti terhadap dakwaan ini dan jadilah anak jantan jangan pakai baling batu sembunyi tangan sahaja”, Mujahid is reported to have said.

    source: http://mt.m2day.org/2008/content/view/25889/84/

  34. i am not a big PAS fan. Because BN makes us the public looks stupid i will vote PAS.

    Sokong PAS. Benci BN.

    • i am not big BN fan. Because PAS makes us the public looks stupid i will vote BN

      Sokong BN. Benci PAS.

      Alex Lee What.

  35. tunjuk la bukti bro. setakat cakap aku pun boleh.

    • memang kau tu, cakap aje yang boleh. Yang lain lain memang kau tak boleh.

  36. Look like malays from both side have baggages. The chinese hate them from both sides: but for time being like to make full use of the one that were more useful to them. At first MCA uses malays from UMNO because the malays support them. But them the DAP shouted from over the fence and say it is no need now. We have more stupid malays over here that support our cause. The chinese then left BN in droves follow by inconsequencal indians.

    But the funny thing UMNO still let a few chinese losers become ministers. WE should run this country on our own. Show it to them.

    Malays and malay leaders,sedar lah.Don’t let me call ourselves names in frustration!!

    mohamed

    • Chinese loser jadi menister apa salahnya kalau PM nya adalah yang halal. Ni si katak PR, yang tidak ada cukup kerusi boleh berangan-angan jadi PM pintu belakang apa cerita? Buat malukan kaum, beb!!

  37. Aku pernah dengar dulu ade ustaz ckp if sokong pas mmg ble masuk syurga… contoh: buat baik pada ibu bapa masuk syurga, tahan diri dari nafsu masuk syurga, smyg 5 waktu masuk syurga, bagi mimuman kat anjing yg tengah kehausan masuk syurga, TEGAKKAN AGAMA ALLAH MASUK SYURGA, dll…

    weh brader n sister, gunela otak sket, yg korang p sokong UMNO tu pahal??? dah 50 tahun dah diorang perintah, ape jd kt orang melayu skrg??? ape jd kt orang islam skarang??? 1 more UMNO mmg confirm xnk hukum Allah… die nak hukum manusia… nnt if Allah tanyer nape xnk tegakkan agame Dia ape korang nk jawab? sekurang2 nyer PAS mmg dah ade dalam perlembagaan nak tegakkan hukum ISLAM! UMNO!!!!????

    • cakap macam tong kosong. Kilang beer pun tak tertutup. tayang pantat perempuan pun tak berani nak sanggah. hukum ISLAM mana kau tegak kan? Rumah urut pun ada kat kawasan islam.Weii…kau ni cakap macam kau tuhan, patut la tok guru bodoh kau tu cakap tuhan gangster.

      • hehe.. sapa yg dulunyer kasik kebenaran bukak sumer tu? berdekat2 UMNO kasiik naik ini sumer, sampai rakyat sangat ketagih… tetiba nak terus tutup itu sumer.. susah aaar.. betol tak?.. kasik lah pendidikan, and time sket nak ubah kekusutan, dan kejahatan yg dah disebarkan dek UMNO dulu kan.. pikir lgoik aaarrr.. relek aar.. baru setahun lebeh.., UMNO dan 60 tahun lebey

      • Boleh jadi ini kesalahan UMNO ikut china kafir lagnat. Dulu PAS janji nak betulkan ini semua. Sekarang,dengan izin Allah, rakyat beri kau peluang. Kau kata susah. Tak boleh buat. Ini baru sikit dugaan Allah. Cuba lah jangan taksub dan takabur sangat. Allah Tak suka. Didunia ini tak ada perjuangan yan senang.
        Sebenarnya cakap senang buat susah. Tambah lagi kalau diri melukut di tepi gantang

      • Ramzan , cakap macam tong kosong je , PAS dulu bukan main kafirkan umno pasal kilang arak tu . “Kafirkan” beb bukan main-main . Alih-alih kilang tu dah jadi halal , PAS pun dengan muka selamba kata takde pun nak tutup kilang tu .

        Aku tak pelik pasal PAS yg putar belit hukum ni . Demi DAP , Beer pun dah takpe . Malah pusat urut pertama di Shah Alam adalah hadiah dari PAS utk penduduk situ .

        PAS FOR ALL beb

      • kalau kau tu ummno..
        bab arak ke disko ke jgn cakap pandai..
        melolong pemuda umono wat demo pasal arak di shah alam..
        padahal berpuluh tahun jaga selangor..
        nampak sgt menangguk di air keruh..
        at least isu arak timbul sbb ade jgk usaha dlm PR nk slove problem arak neyh wei..

      • Abu

        Sangat lawak kau cakap begitu , PAS yg gila dah jatuhkan kafir pada orang seagama mengenai Arak dan Disko .

        Kini PAS menjilat ludahnya dan tuduhan kafir terpelanting kemuka mereka (semoga dijauhi Allah) . Malah Arak dan Disko terus berleluasa dibawah kerajaan PAS/PKR/DAP. Malah rumah urut pertama di Shah Alam juga telah diwujudkan dibawah PAS. Dimana perjuangan PAS , cakap mereka selama ini menunjukkan mereka adalah orang yg munafik , penipu dan pemutarbelit ayat Al-Quran

        Perjuangan PAS hanya menjadi lembu DAP

    • PAS berpeluk dan berjuang bersama dengan orang yg menghina hukum Allah dan menghina Islam malah menghina hudud PAS !! , and yet PAS people still kissing their ass .

      Its not surprise , PAS is just a Lembu for DAP

  38. Mmg tak dinafikan ada wujud kelibat2 endargo dalam PAS. Namun jika benarlah tuduhan saudara yg tidak bernama ini tidak boleh disangkal lagi (jika beserta bukti yg kukuh) apa yang hendak saudara tunggu lagi? Fitnah dah tentu dosa besar bukan. Jadi segerakanlah laporan polis dari pihak saudara. Bersihkan nama saudara jika saudara dipihak yg benar. Kat dunia mungkin kita selamat, namun akhirat kelak byk ‘perkara’ yang menunggu..

    wallahualam

    • betul cakap kau tu ibnusalleh. lepas ni masuk PAS tentu kurang sikit atau tiada ‘perkara’ yg menunggu.

  39. wa this ray guy look’s like the fat boy’s shadow as any comment kutuk the fat boy he replies or don’t tell me it is the fat boy himself kah kah kah kah.

    • haiya ,why u feel so uneasy with it , u think only kutuk BN can aaa , so kutuk DAPigs and his lembu PAS cannot laa . Let we laa . we in free speech what.

      And please we dont act like you all laa ie Dontplaypuk who doublenick Malay name to comment . Its DAP style looo

  40. cakap kosong aja try la bagi bukti tak kan nak baling batu sembunyi tangan…. anak aku pun buleh buat blog

    • macam tu suruh anak kau jelah tulis blog…x payah dtg sini

  41. Ni blog sampah ni.. kuat buat fitnah..

    • yg kau lepak kat sampah buat ape? ohh lupa. Puak kau suka baring atas jalan, atas sampah, duduk dalam sampah. dan sampah macam kau. kita serupa! ha ha ha

      • puak lu lg truk..
        UMNO is tempat pelupusan sampah..
        baring atas jalan tu ok lg la dude

      • aiseh ini komen pun boleh kaa. cuba lagi tong sam pah !

  42. Sekiranya sah dan ada cukup bukti,sila laporkan pada SPRM.Kenapa perlu menyalak dalam blog yang tidak ada tandatangan langsung.Budak lahir pun ada surat beranak,tapi tuan punya blog ini hanya berani baling batu tetapi tidak berani untuk membuat aduan rasmi.

    Takat nak buat fitnah baik tak payah la,pencacai jenis korang nih memang tak pernah ada maruah untuk berani bertanggung jawab pada apa yang korang buat.

    Aku cabar ko buat aduan rasmi ke SPRM dan buktikan tuduhan ko,jangan sekadar buat fitnah semata-mata nak jatuhkan orang.

    PAS tuduh dengan bukti dan secara berdepan,bukan macam korang yang hanya berselindung dibalik blog haram.

    • Aku pun cabar pas buat aduan rasmi dan buktikan org PAS boleh masuk syurga termasuk bukti dan jgn berselindung dibalik tok guru haram jadah tu.

      • Inilah sifat manusia yang saaaaaaaaaaagat celaka,yang memang bersikap dan berperangai setan laknatullah.

        Mengaku Islam tetapi mencabar Islam,perjuangan yang berdasarkan bangsa dengan dasar Islam pun tak reti beza.Dah jelas didalam banyak hadis2 Nabi SAW yang menolak perjuangan berasaskan bangsa tapi umno tetap degil dan masih terus dengan dasar nasionalis.Memang sah umno saaaaaaagat celaka.

        Tok guru bagi orang2 umno hanyalah najib dan rosmah yang tak berapa reti nak pakai tudung kepala.

        Sokong PAS belum tentu masuk syurga,tapi memperjuangkan umno dah dah jelas bercanggah dengan Islam dan yang bercanggah dengan Islam neraka lah tempat yang paling sesuai.

        INI BLOG YANG DIKAWAL OLEH KHIR TOYO

      • Woii Pembela , Jeff Oii sudah kasi tala sama PAS itu hudud adalah ektremis , apa korang buat ??? PAS hanya senyap dan PAS masih tetap cium bontot DAP .

        Lagi mau cakap pasal Islam ??? Apakah perjuangan Islam yg telah PAS buat sejak memerintah dan menang banyak kerusi . Satu habukk pun takde .

        PAs hanya lembu belaan DAP .

    • nak lapor kat SPRM???? la…. nak lapor apa, kat SPRM pun hangpa tak caye…. he he… lapur kat Tok Guru je lah sebab boleh buat keputusan yang cepat, tepat & betoi

  43. Blog haram rasa-rasanya jauh lebih baik daripada Pakatan Haram…keh, keh

    • yang halal bagi ko hanyalah puak-puak celaka dalam umno.ko tuh memang manusia celaka.

      • Encik Lembu DAP = PAS

        Cuba lagi komen pada asas yg betul , macam tak betul jee kau ni hahahaha

  44. Bro,

    I do not understand this PR mentality..Please let me explain :

    1. PR accused Najib of killing – TRUE

    1. T4TBH accused DAP of killing – FALSE

    2. PR accused Najib of butt-loving – TRUE

    2. The Court declared and sent Anwar to prison for butt-loving – FALSE

    3. Memfitnah Rohaizad – OK

    3. Orang PAS sendiri tuduh Mohd Salleh Man – NOT OK

    4. Malaysian Malaysia DAP – OK

    4. 1Malaysia Najib – NOT OK

    5. Dr Mahathir tegur org Islam Malaysia – Mahathir Zalim, Mahathir “£$%*

    5. Nik Aziz kata DAP boleh caci Islam – OK, Nik Aziz hebat, Nk Aziz jamin masuk syurga maaa..LOL

    6. When BN bulldoze houses that were build on government land – BN Zalim, BN Jahat

    6. When DAP and Khalifah Guan Eng bulldoze the whole Kampung Buah Pala –
    Org India memang degil, Org India minum todi 24/7, Those ungrateful lot, Penduduk KBP hungry for money..etc..

    7. When any blogger write an entry that criticize PR -Blogger BN, Blogger sold his soul to demon, etc…LOL

    7. When the same blogger write an entry that criticize BN – Good, Fair, Welcome back, X for Prime MInister!…LOL

    8. When BN person found guilty of corruption – itulah UMNO, UMNO jahat, UMNO tu dan ini (why UMNO?)

    8. When PR person found guilty of corruption – Konspirasi, Tuduhan liar, Lie, PR people are angels that was guranteed heaven by Saint Nik Aziz so they can do no wrong,etc..LOL

    Do you guys see how pathetic these monkeys are?

    To them EVERYONE who are againts them are their ENEMY.

    Sounds very much like Hitler Nazi / Mussolini party/Bush!

  45. janganlah wat citer tipu wei.. nak publisiti, report citer sensasi yg betul.. nih takat bising2 kejap, pastu kena nafi oleh AJK PAS sendiri.. adoiii..

    cuba cover story cam si Rohaizat tu, gie dengar rakan kongsi dia kasik bukti dan keterangan, baru lah org suka dengar.. siap ngan video dalam malaysiakini..

    camnih, aku pon leh wat blog sendiri, canang citer2 fantasi.. hehe

    • biasalah orang dah tak dapat jadi menteri besar memang la rasa terkejut.ingat lepas pru12 dia leh jadi mb tiba2 tak dapat jadi mb mau tak ngamuk

  46. Dari Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah SAW telah bersabda : ” Sesungguhnya Allah Ta’ala berfirman : Barangsiapa yang memusuhi waliKu ( orang yang setia padaku ), maka sesungguhnya aku mengisytiharkan perang terhadapnya. Dan tiada seorang hambaku yang bertaqarrub ( beramal ) kepadaKu dengan sesuatu yang lebih Ku cintai hanya dari ia menunaikan semua yang ku fardhukan ke atas dirinya. Dan hendaklah hambaKu sentiasa bertaqarrub dirinya kepadaKu dengan nawafil ( ibadat sunat ) sehingga Aku mencintainya. Maka apabila Aku telah mencintainya, nescaya adalah Aku sebagai pendengarannya yang ia mendengar dengannya, dan sebagai penghilantannya yang ia melihat dengannya, dan sebagai tangannya yang ia bertindak dengannya, dan sebagai kakinya yang ia berjalan dengannya. Dan sekiranya ia meminta kepadaKu nescaya Aku berikan kepadanya, dan sekiranya ia memohon perlindungan kepadaKu nescaya Aku lindungi.

    ” Dari Abu Abdul Rahman, Abdullah bin Mas’ud r.a, katanya Rasulullah SAW telah menceritakan kepada kami, sedangkan baginda seorang yang benar dan dibenarkan kata-katanya, sabdanya : ‘ Sesungguhnya sesaorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari berupa setitik air mani, kemudian menjadi segumpal darah selama itu pula, kemudian seketul daging seperti yand demikian itu juga, iaitu 40 hari. Kemudian diutuskan kepadanya malaikat, lalu ditiupkan roh kepadanya dan diperintahkan menulis empat pekara : rezekinya, ajalnya, amalannya, celaka dan bahagianya. Maka demi Allah yang tiada Tuhan selain daripadaNya, sesungguhnya sesaorang kamu itu tetap akan beramal dengan amalan ahli syurga sehinggalah di antaranya dengan syurga itu jaraknya cuma sehasta sahaja. Tiba-tiba dia telah didahului oleh tulisannya ( suratan takdir ) sehingga dia beramal dengan amalan ahli neraka, maka masuklah ia ke dalam neraka. Dan sesungguhnya sesaorang kamu tetap akan beramal dengan amalan ahli neraka sehinggalah di antara dirinya dengan neraka cuma sehasta saja. Tiba-tiba dia telah didahului oleh tulisannya sehingga dia beramal dengan amalan ahli syurga, maka akhirnya masuklah dia ke dalam syurga itu. ”

    Dari Abu Muhammad, Al-Hasan bin Ali bin Abu Talib, cucu Rasulullah SAW dan kesayangannya r.a yang berkata : ” Aku menghafal dari Rasulullah SAW : ‘ Tinggalkanlah apa yang meragukanmu kepada yang tiada meragukanmu.

  47. […] Omar tunjukan kejantanan dahulu! Sebagaimana yang dijangka, posting kami mengenai khabar bahawa calon PAS N11 dan Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang Mohd. Salleh Man salahguna kedudukan da… bagi peruntukan Pilihanraya Kecil Parlimen Permatang Pauh setahun lepas mendapat reaksi negatif […]

  48. umno bodoh

    • Kalau parti yang berjaya meletakkan pemimpinnya di persada kuasa boleh dianggap bodoh… Pas/DAP/PKR yang mengidam tetapi tidak dapat itu apa pula status mereka? Baghal? Dungu? Mat Jenin? Keldai? atau apa?

      • umno telah menipu rakyat sekian lama,lebih dari 50 tahun,kini rakyat dah sedar bahawa umno bukan pejuang melayu tetapi penipu yang mempergunakan nama melayu.

        orang yang gila nak jadi mb tapi tak dapat sebab kalah teruk di selangor,maka jadilah gila bagi penyapu je.

      • Pembela ni merepek je keje dia .

        PAS pulak menghalalkan mana-mana orang yg menghina agama Islam dan yg bestnya bersama berpelukan DAP yg anti Islam dan anti Melayu.

        Sudah-sudahlah PAS nak tipu orang Islam kat Malaysia ni

  49. Duiiiiiiiiit brother,

    Walau pun serban sebesar bakul, duiiiiiiiiiiit punya psal, tuhan pun bole lupa. PAS tidak menjanjikan ahli2 mereka maksum sbb yg maksum hanya nabi sahaja.

  50. alamak….

    yang kaya sapa?? semua org BN…ko ni buta ke batang berjuntai…aper da…kalo tak puas ati sgt…gi la report polis kalo calon pas tu songlap duit…ASAP..kat utusan pun tak kuar statement tu…nampak sgt la fitnah…ape punya BN hancur…

    • Aiseh beb pathethic sungguh , korang kata utusan penipu . kini bila utusan tak keluar cite kau pulak tak caya . heh kelakar laa beb . Sudah-sudahlah nak pertahankan orang yg kaki songlap duit.

    • MIAHAHAHA!

      Report polis? JIAHAHAHA. Polis mana boleh dipercayai. Kan ada Musa Hasan. Nanti kata ada konspirasi.

      Masuk mahkamah? LOL. Mana boleh. Mahkamah kan alat BN. GUGUGUGUGU.

      Utusan? NYIAAAAHAHAHA. Pathetic la zombies Pakatan Rakyat ni. HAHAHAHA.

  51. baseless accusation..
    kesian aku umno neyh..
    pilih punya pilih..
    TERpilih loyar burok..
    hahaha
    bukan umno ade berjuta2 ahli ke..
    rohaizat ke yg paling layak..
    hahahahahaha

    • Kau pun tak tau ape cerita pasal Rohaizat, pokok-pangkal ko dah tuduh macam2, dasar manusia cilaka.

      • Saudara Ibnusalluh
        Saudara Kata
        “Kau pun tak tau ape cerita pasal Rohaizat, pokok-pangkal ko dah tuduh macam2, dasar manusia cilaka.”

        Memang betul, manusia celaka dari kumpulan celaka.

        cuba dengar cerita baru

        mohamed

  52. […] The “thirteen million plus Ringgit” guy rambles…., 20 August 2009 […]

  53. haaa PAS dah report polis, then saman owner neh.. terkincit la lu.. tu laa mao fitnah tara bukti.. kalau salleh man tu songlap duit parti dah lama laa tak jadi calon.. kahkahkah..

  54. tunggu lagi? ripot la…takat dok bising kat sini baik tak payah…buang masa ja. org nak buat blog politik dia pon nak buat….ko buat blog gosip hiburan lah bro…

  55. […] Dakwaan Pesuruhjaya PAS mengelapkan peruntukan PRK Permatang Pauh Ogos […]

  56. Perkara berlaku di baling kedah di hadapan masjid Baling kebetulan di situ ada pejabat welfaremoslem dan di dalam banyak wang fitrah orang -orang petani di salah guna menteri Besar Kedah iaitu orang PAS ,gunakan kesemua wang di dalam atas kepentingan poket peribadi pelakon orang kaya jadi Alibaba bujang lapok rajin beli kapak untuk pariah sambut deepavali dan ucapkan kepada perangai menteri Besar Kedah Happy Deepavali and WAKKAREWAEWA PONDANMALAY PAS PUNDEK curi wang tabung masjid baling Kedah di welfaremoslem baling kedah serta simpan girl friend di Dannok Thailand memang kongkek malam raya cina boleh nampak bintang PAS dalam puki siam memang sedap jilat sesuai sapu cat di PUNGGUNG hitam PAS KEDAH KOTOR DAN JIJIK SERTA MAKAN DUIT HARAM TAK TAHU BUAT BISNESS TAHU KONGKEK PANDAI KE$RJA MALAS

  57. Assalaimualaikum,datuk,
    Cucu topang lalu. Cucu naik pening dengar cerita Tok guru, anak dan menantunya. Agaknylah ada kebenaran juga sedikit sebanyak perkara yang dibangkit itu.Menantu Tok Guru ada sekendalnya dalam PMBK.Untuk mendapat maklumat yang jelas, tanyalah kepada tuan-tuan tanah yang terlibat dengan pembanguanan Bandar Baru Tunjung.Tanak juga tuan-tuan tanah yang memohon membuat permohonan ubah syarat tanah. Ada juga kakitangan Majlis Perbandaran Kota Bahru(Banahagian Pembangunan)yang bersekongkol dengan orang besar PMBK.Cukup di sini dahulu. Cucu hendak ke rumah DSAI.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: