Mana janji ’16 September’ Anwar?

Kini telah berlalu dua ’16 September’. Mana janji Anwar “Mat King Leather” Ibrahim untuk Pakatan Rakyat mengambil alih Kerajaan Persekutuan?

Siapa sebenarnya  31 MP BN itu dan dimanakah mereka sekarang ini? Sekiranya mereka ‘berjaya dibeli’ (sebagaimana pendapat paling popular dikalangan Pakatan Rakyat Primates dan pengikut fanatik mereka), kenapa tidak pernah sesiapa pun menyenaraikan segala habuan, kontrak, deal dan/atau imbuhan (samada dalam bentuk kewangan, material dan/atau ‘sogokan/tebusan (ransom) politik’) kerana tidak meninggalkan BN?

Mana janji Anwar “Pengkhianat Negara” Ibrahim untuk melaksanakan ‘Ketuanan Rakyat’ dalam empat negeri yang masih lagi bawah Pakatan Rakyat? (Maaflah, satu negeri dah ‘terlepas’ ketangan BN!)

Kedua dua ’16 September’ ini merupakan hari dalam bulan paling mulia, Ramadhan. Rakyat Malaysia, terutama ahli UMNO wajar waspada dengan Anwar “Hipokrit” Ibrahim ini.

Apakah Anwar tidak rasa bersalah langsung tidak lunas janji, yang sepatutnya ditunaikan dalam bulan mulia ini?

 

P/S Apakah pengikut tegar Pakatan Rakyat Primates bersedia untuk mengaku dan pasrah bahawa mereka sebenarnya ditipu bulat bulat dan hidup hidup, oleh Anwar “Pembohong” Ibrahim?

Published in: on September 17, 2009 at 00:10  Comments (18)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2009/09/17/mana-janji-16-september-anwar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

18 CommentsLeave a comment

  1. nko ni sebenonya obsess dengan Mat King Leather.. jangan marah brader.. selamat idul fitri

    • Rakyat Malaysia mesti sentiasa diingatkan; Anwar yang memberi gelaran “Mat King Leather” itu kepada dirinya sendiri!

      Hahahahahahhahahahahahahaha

  2. Maaflah tuan..

    Keldai dan baghal tidak faham bahasa tuan, apa lagi untuk memahami persoalan tuan.. Telinga mereka sudah penuh dan tersumbat dengan kencing hancing anu war al juburi dan mulut mereka pula sudah padat dengan tahi unta milik Sheikh Al Juburi!!!

    Dulu mereka merayakan Black September.. saya sangkakan sudah tamat .. rupanya Black September ini akan berterusan sehingga al juburi kojol!!

    Jangan marah pada baghal dan keldai, kerana mereka itu memang jenis menonggeng dan tertonggeng!!

  3. 16 september diingati
    Tahun 2008 gemburi
    Anwar jadi PM ganti
    Macam mat jenin aksi

    16 september diingati
    Tahun 2009 di hari ini
    Anwar penipu diagungi
    Oleh peminat sendiri

    • Anwar cakap mcm keling
      Sana sini ‘Reformasi’ dia pusing
      Mcm tong kosong kuat bunyi bising
      Polis yg paling pening

      Anwar cakap mcm keling
      IGP dia panggilnya anjing
      Kena debik lebam keliling kening
      Jadi modal utk jadikan Polis zalim

      Anwar cakap mcm keling
      Sekali lagi bontot ditonggeng
      Bila Saiful berani sumpah kuatkan komplen
      Sekali lagi sandiwara modal sunting

      Anwar cakap mcm keling
      Kesana kesini umpama maling
      Cakap memang tak serupa bikin
      Penyokong banggang asyik kena kencing!

  4. ANWAR tu leka sikit 16 sept tahun lepas,dia tak sangka PKFZ TIONG boleh belanja berjuta-juta bawa lari MP bn keTAIWAN. KESILAPAN TEKNIKAL.

  5. Nice ones, how about this graphic for this post:

  6. Please read my take on this in my new blog: http://alizul2.blogspot.com/

  7. kamu semua ni penyokong fanatik umno…semua umno buat kononnya nampak betul….termasuk tuan punya blog ni yang menggelar dirinya anjing besar…x sedar umno makan duit rakyat sampai rakyat terbesar..memang dasar anjing…asyik ikut je ape tuan(UMNO) dia ckp…

    • ko nih tau baca ke tak, kalau ko tau bca, sebelum nih blogger nih ada kutuk UMNO, tu pun kalo ko nih reti baca la. Ko tu yang fanatik perasaan rakyat, apa yang perasaan rakyat buat semua betul, makan duit rakyat pun betul, jadi kuda dap pun betul. Tak semua orang dalam UMNO tuh makan duit rasuah(kalau adapun la), sama la macam orang dalam parti lain pun. Tak bermakna UMNO tu jahat. Cuma bagi aku, walau apapun, UMNO tu masih lagi pejuang bangsa melayu yang asli la, bukan mcm keldaian ke, pas ke, semua dah relawan jadi kuda dap.

  8. I’ve posted my opinion on this matter in my new blog:

    http://alizul2.blogspot.com/

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin to you and your family.

    I have added your blog to my blog list.

  9. Anwar tidak boleh dapat Kerajaan Federal sebab rakyat sudah sedar sangat busuk politik nya, tidak berperinsip pendirian nya.

    PR menang beberapa negeri bukan kerana rakyat sayangkan mereka ttapi sebab banyak rakyat benci dengan Pak Lah dan cara pemerintahan nya.

    Tapi UMNO perlu lah hati hati memilih calon, jangan orang saperti yang sudah di lucut pendaftaran Majlis Peguam nya.

    UMNO boleh kehilangan kerajaan Federal melalui “default”.

  10. Sponsor Reformasi ni mungkin menyesal tak sudah sebab modal yg banyak tak berhasil

    Setelah lama menunggu, akhirnya hero reformasi ni akan di bicara sodomi2

    916 pun tak menjadi sejarah gemilang mat king leather

  11. haha, macam2. Mungkin Anwar penipu, tapi MP BN takut juga sampai pi Korea.

    Anwar PENIPU, MP BN KENA TIPU.

    Maklumlah, asal usul Anwar tu pun UMNO juga. Memang sesuai la hangpa dok sekali

  12. Bro, dah lah penipuan besar, bulan Ramadhan pulak. Itulah, kalau Allah nak tunjuk, Allah tunjuk cash, itu pun masih ramai yang rela dikelentongkan.

  13. […] elect”. Within eighteen months, so many  conundrum and scandals developed. Of course the failure of party-less Opposition Leader Anwar “Mat King Leader” Ibrahim to deliver promi…is the push-factor that the support for PR should be reviewed at this […]

  14. […] Radzi of Perak, Radzi Salleh of Lunas, Kedah and Badrul Hisham of Port Klang, Selangor. This is too far from last year’s 16th September promise of “31 BN MPs ready to jump ship and Pakatan Rakyat was to take over the Federal […]

  15. […] should be reminded that Anwar announced the ‘Black 14′ “Ketuanan Rakyat” and “16 September 2008 take over the Federal Government” promises, which have yet to be materialised. In the final analysis, this is all about Anwar […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: