Laporan Polis keatas Cina liberal biadap

NGO Melayu Perkasa telah membuat satu Laporan Polis keatas penulis Centre of Press Initiative Helen Ang tengah hari ini, di Balai Polis Sentul dan meminta siasatan Polis atas tuduhan menghasut keatas DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong dan Hak Istimewa Orang Melayu.

Laporan Polis ini dilakukan oleh Ketua Wira Perkasa Armand Azha dan dibuat dengan IPD Dang Wangi. Difahamkan dua lagi Laporan Polis atas premis yang sama telah juga dibuat di Kelantan dan Melaka.

Laporan The Malaysian Insider, Perkasa slams writer for ‘insulting Agong’.

Ang diminta untuk disiasat bawah Akta Hasutan kerana bertujuan untuk menimbulkan kemarahan sehingga menggugat keselamatan dalam negeri atas tulisan beliau yang mengambarkan orang Melayu sebagai majoriti mendiskriminasi hak Bukan Melayu untuk mempraktikan dan mengekang perkembangan agama mereka sebagai golongan minoriti dan sengaja dibiarkan terpinggir. Menurut beliau lagi ini adalah sikap yang sama meminggir hak Bukan Melayu sama seperti dalam perlaksanaan Dasar Ekonomi Baru.

Kebiadapan Bukan Melayu liberal kebelakangan ini semakin menjadi menjadi dan kegagalan pihak berkuasa, terutama kuasa yang diperuntukan keatas Kementerian Dalam Negeri untuk mengekang segala aktiviti dan tindakan yang mungkin akan menggangu-gugat keselamatan dalam negeri, atas ‘pencernaan minda’ melalui tulisan dan forum terbuka yang mempersoalkan pelbagai kedudukan dan cara perlaksanaan pembudayaan masyakarakat Malaysia sebagaimana yang ujud sehingga hari ini.

Polis wajar membuat siasatan lengkap dan menyeluruh mengenai penulisan Ang ini dan semua artikel yang pernah beliau terbitkan, dalam website CPI kerana kemampuan untuk menghina orang Melayu dan/atau Islam dengan sudut ‘perbincangan pencernaan minda’, termasuk memutar-belitkan (spin) fakta, keadaan dan sejarah wajar dianggap sebagai menghasut. Ini kerana penulisan ini dengan mudah akan membangkitkan kemarahan orang Melayu. Ang wajar disiasat bawah Akta Hasutan dan sekiranya ada bukti, wajar didakwa untuk diadili.

Golongan liberal terutama segelintir dikalangan minoriti dan Bukan Melayu yang kini makin lantang menguji kesabaran orang Melayu dan/atau Islam sebagai majoriti dengan ‘perbincangan pencernaan minda’ dengan mengunakan asas ‘nilai nilai sejagat (universal) seperti hak asasi manusia, hak bersuara dan memberikan pendapat’ dan sebagainya kini melampau batas dan dikhuatiri akan menjejaskan keselamatan negara.

DYMM Sultan Johor Tuanku Sultan Ibrahim Ismail Ibni Almarhum Sultan Iskandar juga menitahkan kemurkaan baginda di Kota Tinggi hari ini, keatas Pengerusi PKR Johor Chua Jui Meng kerana sibuk ‘berkempen’ sebagai timbal-balas atas tindakan baginda menarik balik darjah kebesaran negeri SPMJ dan DPMJ yang membawa  gelaran ‘Dato’ kepada mantan Menteri Kesihatan dan Naib Preisden MCA itu. Gambar baginda Tuanku Sultan Ibrahim digunakan dalam kempen ini.

Baginda merakamkan kekesalan dalam titah semasa singgah dalam pusingan kedua program Kembara Mahkota Johor, akibat tindakan yang disifatkan “Ada pihak (PKR) yang cuba mengheret saya dalam kancah politik, dengan memaparkan gambar saya (dalam kempen mereka). Perbuatan ini adalah biadap dan kurang ajar. Saya tahu Polis akan menyiasat perbuatan ini” dan menyambung “Pada rakyat Johor janganlah jadi bodoh dan terpedaya dengan hasuran ini. Mereka ini tiada pendirian hidup. Saya tidak mahu rakyat Johor dipecah belahkan rakyat dengan golongan ini”.

Kebiadapan Chua menggunakan peluang platform politik sebagai pentas untuk ‘menghasut’ rakyat agar ‘bangkit’ dengan ‘memperkudakan emosi’ kunun kununya Tuanku Sultan Johor terpengaruh dengan pemimpin UMNO  untuk ‘menghukum’ beliau dan menarik balik darjah kebesaran dan merayu untuk memberikan kuasa kepada PKR juga wajar disiasat bawah Akta Hasutan.

Sudah tiba masa undang undang dilaksana sebagaimana diperuntukan, demi menjaga kepentingan negara dari usaha untuk membawa rakyat kepada kancah yang mengancam keselamatan negara, demi meraih sedikit populariti dengan perjuangan politik sempit dan mencabar kepentingan majoriti.

KEBIADAPAN BUKANLAH SESUATU YANG WAJAR DITIMBANG-TARA! AMARAN KERAS: JANGAN BERMAIN DENGAN API!

*Dikemas kini 1000pm


Published in: on August 9, 2010 at 14:44  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2010/08/09/laporan-polis-keatas-cina-liberal-biadap/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 CommentsLeave a comment

 1. Bro,
  Kebelakangan ini makin menjadi-jadi kaum pendatang ini
  bersikap biadap didalam hampir disemua bidang. Saya rasa dah beratus lapuran polis dibuat namun ianya saolah-olah tidak membawa sebarang kesan disebabkan kita mempunyai pemimpin dan menteri yang lembik. UMNO dan Melayu majoriti kelihatan lemah, semangat dizaman Dato Haron Idris memimpin UMNO dan Melayu sudah hilang oleh sebab UMNO/Melayu majoriti sekarang berpaksikan kepada WANG DAN JAWATAN serta Kuasa hingga sanggup melihat bangsanya dihina dan dipertikaikan…lapur polis, polis, polis akhirnya masuk tong sampah aje….letih Bro, hati pun sakit bukan saja sakit hati pada kaum pendatang yang kurang ajar namun sakit hati juga kepada pemimpin/menteri Melayu yang hampeh! PRU13 kita lihat nanti apa akan jadi dengan hampeh hampeh ni.

  • Dato Seri Najib perlu mengkaji semula langkah-langkahnya mengambil hati orang Cina sehingga mereka naik tocang. Sejak pentadbiran “flip flopping, auto piloting and sleepy” yang lalu, telah dibiarkan sahaja mereka berkata dan beretindak sehingga Kedudukan Istimewa Melayu diungkit. Akta Hasutan tidak dikenakan kapada mereka yang berkenaan dengan sewajarnya. Sekarang mereka merasai walau apa pun mereka kata dan laku, tindakan tidak diambil terhadap mereka. Tomy Pua terang terang mencadangkan diskaun perumahan Bumiputera diktepikan.

   Sudah nyata diPRK Hulu Selangor dan Sibu pemberian berjuta Ringgit kesekolah Cina pun tidak membawanya undi yang dikejarnya. TDM berkata Melayu sudah berpecah tiga – UMNO, PAS, PKR. Dengan timbulnya Perkasa, gertak, Melayu Bangkit dan lebih 100 NGO Melayu menyuarakan rasa tidak puas hati, Melayu sudah pecah empat dan lemah. Lagi Cina naik muka. Dato Hishamuddin asyik dengan amaran, tidak tindakan. ISA mahu dikaji semula/ pinda. Mereka lihat liberalisasi Najib bukan setakat ekonomi sahaja, juga politik. Bertambah ghairah mereka.

   Jika Najib tidak mengusahakan perpaduan Melayu UMNO-PAS dan mengambil langkah-langkah tegas membendong keghairahan mereka itu, saya khuatir polarisasi kaum akan bertambah sehingga menjejas suasana harmoni yang masih ada sekarang ini.

 2. aku dah cakap dari awal2 ..jangan bagi muka..nak discuss2 ….
  they have different value and its not even universal…

 3. Chinese DAPigs like Helen only like play racial and religious issue for her own agenda . This stupid women so much of hatred against Malay and Islam .. It is becoz of Perlembagaan Negara , Her family can only work as prostitute .. This kind of DAPigs people only happy when they mix with the own kind of races only . Others race can die laa as in Penang .

 4. Baguslah.. at least cina-cina anjing kurap tidaklah menyalak sesuka hati sangat. At least kita berjaya dalam langkah pertama untuk mempamirkan kelakuan anjing-anjing kurap ni.

  Walaupun beratus-ratus laporan telah di buat, dan tidak ada apa-apa tindakan yang bermakna, maka lepas ni Najib dan sepupunya Hishamudin kenalah menjawab. Nak bela anjing kurap ke nak bela orang Melayu. We see next.

 5. Latest news!!!

  DAP may be joining BN at the invitation of our PM for the sake of the unity of all Malaysians.

  Good Riddance.

 6. ISA. ISA. ISA. sebelum terlambat. DAP go Fxxx spiders.

 7. […] golongan minoriti untuk mencabar kesabaran majoriti adalah menjadi terlaluan dan makin parah. Sudah tiba masa undang undang dilaksana sebagaimana […]

 8. Bercakap memang ler senang…..tapi penyangak Umno makan rasuah dengan tokey Melayu atau Cina???

  • Share sikit2 dengan tokey Melayu ok lah tu..sama-sama membantu

   This worl is far from idealistic my friend

   mohamed


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: