Anwar gagal mendapat ke-Tenang-an

 

 

 

Jalan Tenang, Labis

Mantan-banduan-salahguna-kuasa Anwar “Mat King Leather” Ibrahim gagal mendapat sambutan dalam dua siri lawatan pra-kempen PRK N 05 Tenang, minggu lepas. Dalam dua majlis berasingan, warga Labis memberikan sambutan hambar.

Dalam satu majlis makan dengan masyarakat Cina di Labis, hadirin diberikan RM 50.00 seorang disamping dijamu.

Pada hari berasingan semasa berucap di Kampung Tenang pula, hanya 30 orang sahaja warga tempatan yang hadir. Dikatakan ‘pemerhati’, termasuk petugas pelbagai agensi yang berada di luar pagar kawasan ceramah melebihi para hadirin yang mendengar ceramah politik berdasarkan pembohongan dan menghasut yang basi ini.

Ketua Pembangkang ini berucap dengan nada ‘merayu’, hanya mampu berucap untuk 30 minit kerana sambutan amat hambar.

Jelas Pakatan Rakyat kini amat terdesak. Ini kerana kegagalan melaksana janji, terutama “Mengambil alih Kerajaan Persekutuan pada 16 September 2008”. Kegagalan pentadbiran beberapa negeri bawah kuasa PR dan tindakan mencabar kedaulatan Raja Raja dan Perlembagaan seperti di Perak (Feb 2009) dan Selangor (Disember 2010) telah jelas menghakis keyakinan rakyat.

PAS yang bersekongkol dengan anti Melayu dan Islam parti Chauvinis Cina DAP kini telah ‘terperangkap’, terutama apabila tuntutan mereka “Menubuhkan Kerajaan berlandaskan Al Quran dan hadis” sudah tiada lagi diketengahkan. Isu MP DAP mencemari kesucian masjid juga membangkitkan kemarahan orang Melayu (majoriti pengundi), sehinggakan DYMM Sultan menitah murka.

PRK N05 Tenang ini adalah cabaran amat getir bagi PR. Cubaan Anwar baru baru ini mencabar Perdana Menteri Dato’ Seri Mohd. Najib Tun Razak untuk kunun kunun ‘berdebat secara terbuka’ dilihat sebagai sandiwara seorang yang ‘bankrap politik dan kini amat terdesak’. PM Dato’ Seri Najib hari ini memberi amaran kepada Anwar agar tidak meneruskan sandiwara ‘cabaran debat’ ini. Ianya semakin dilihat oleh majoriti rakyat sebagai ‘memualkan’.

Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Mohd. Yasin akan mengumumkan calon BN bagi PRK N05 Tenang petang ini di Dataran Labis. Ini akan lebih melemahkan jentera kempen PR.

*Gambarfoto dimuat naik ehsan Signboard 1 Malaysia

Posted with WordPress for BlackBerry.

Published in: on January 19, 2011 at 01:48  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2011/01/19/anwar-gagal-mendapat-ke-tenang-an/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 CommentsLeave a comment

 1. Mohon promosikan blog kami untuk PRK Tenang.

  http://tenangprk.blogspot.com/

  Terima kasih.

 2. Tiba masanya bagi beliau menyedari bahawa rakyat tidak boleh dicanangkan lagi dengan pembohongan demi pembohongan, malahan semakin banyak perkara-perkara yang tidak senonoh yang dilakukan oleh beliau. Dulu rakayat ramai yang bersempati dan menyebelahi beliau, tapi sekarang tidak lagi, kecuali mereka-mereka yang ada kepentingan. Syabas diucapkan kepad PM kerana tidak menyahut cabaran berdabat dengan beliau. PM banyak lagi agenda penting perlu dilaksanakan, bukan membuang masa berdabat. Semoga PM berjaya missinya. Insyallah

 3. Tiba masanya bagi beliau menyedari bahawa rakyat tidak boleh dicanangkan lagi dengan pembohongan demi pembohongan, malahan semakin banyak perkara-perkara yang tidak senonoh yang dilakukan oleh beliau diketahui umum. Dulu rakayat ramai yang bersempati dan menyebelahi beliau, tapi sekarang tidak lagi, kecuali mereka-mereka yang ada kepentingan. Syabas diucapkan kepad PM kerana tidak menyahut cabaran berdabat dengan beliau. PM banyak lagi agenda penting perlu dilaksanakan, bukan membuang masa berdabat. Semoga PM berjaya melaksanakan missinya. Insyallah

 4. Good work Big Bog!

  For DSAI Al Juburi, “ketenangan” he won’t get BUT “tentangan” he will sure get.

  Cheers Bro!

 5. Those Malays who have an axe to grind with the Establishment or whatever support him.

  Those so-called “liberal” Malays also support him. Including a few lecturers, I think. But they are not liberal when they don’t realise that they are selling out the Malays. Ketepikan Ketuanan Melayu and talk about so-called ketuanan rakyat and all.

  The essence of being liberal is broad mindedness. They are not broad minded if they don’t accept that there must be a level playing field for long term unity in the country.

  Anwarul? He is just a desperado. He has no time to think about liberalism. He just wallops with Sodomy I, Sodomy II, gets walloped with setting up dynasty in PKR, PAS menyinga with his proposing Lim Kit Siang as DPM candidate, etc. And now, orang tak peduli dia diTenang.

  I think he’s a gone case as far as PMship is concerned. His Sodomy II would do him up if not anything else.

 6. […] This post was mentioned on Twitter by DNL. DNL said: RT @zakhirm: Mat King Lthr berucap di Labis, hanya 30 org hadir! RT @zakhirm: Anwar gagal mendapat ke-Tenang-an: http://wp.me/p3iTb-31F […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: