Anger management

 

Opposition Leader Anwar “Mat King Leather” Ibrahim threw tantrum at the house of Edision Bugap Ng Melekun near Kapit when confronted with the issues pertaining to his sodomy case and the ‘Omega’ watch.

He was at the long house to campaign where the Tuai (Chieftain) raised the issues. He became angry and left in a hurry 20 minutes after arrival, without even shaking hands to his audience or the residents of the long house.

This is not the first time the one-time-abuse-of-power-convict loss his cool over the Omega issue. The first was three days ago.

This behaviour unbecoming of a leader, let a lone a Prime-Minister-aspirant is really shameful.

And this one too:

This the true self of the man who wants Sarawakians to give him the mandate. By the way, only 120 persons attended his ceramah in the Iban heratland.

Published in: on April 14, 2011 at 00:12  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2011/04/14/anger-management/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 CommentsLeave a comment

  1. spin la lagi pencacai mamak mahathir woi!
    kah kah kah kah kah!

    berjejeh air liur mcm anjing!

    what a fucker!

    • Dan kamu keluar disini dengan tidak ada hujah apa langsong. Guna kata kata seperti emak bapak kamu tidak mendidik kamu.

      Aku? Aku dah lantik diri aku sebagai pembetul mana yang tak betul diblog yang aku suka masuk.

      • bercakap dgn pen-jilat mamak kutty perlu kan hujah?

        aku beri-kan big lan-choww!!!

        u guys got no balls!

        that’s the fact!

      • Tak payah jawablah orang macam ni. Aku pun ini last komen kpd dia.

        Pembaca semua tahu jenis dia. Biar dia menyalak seorang diri.

  2. There are many type of addictions. Some addicted to name calling and the others might have addiction towards sex or drugs (madat). So smart people will give exactly what is needed by the respective addict. So instead of giving mandate, smart people like chieftain is so correct when he offered madat – to help reduce the tantrum.

  3. Apabila ditoleh ke belakang, blog yang mengkritik pemerintah yang dilantik oleh rakyat sejak dari bulan March 2008 kesemuanya berisikan sampah dan karut-marut.

    Apa tidaknya, semua telahan, batu api, kipasan emosi, hasutan, fitnahan, umpatan, kecaman dan sebagainya amat tersasar, tidak benar.

    Sekiranya ada integriti sepatutnya blog sedemikian kenalah menjilat dan menghidu balik semua yang telah diluahkan, dilontarkan dan dihamburkan.

    Akhir kata, apabila termenung seorang diri, memandang ke arah langit yang diterangi oleh bintang yang gemerlapan, apabila mengingatkan semua usaha mereka ini, walau pun ada sesuatu perasaan yang mahu dizahirkan, namun seberapa boleh saya menahan diri daripada mentertawakan si badut-badut siber tersebut.

    OK, saya berjaya! Ya, saya berjaya mengawal perasaan dan emosi untuk tidak mentertawakan hasil kerja mereka yang sia-sia selama berbulan-bulan itu.

    • “termenung seorang diri”lah selalu, wahai insan yang selalu “memandang ke arah langit”, mudah mudahan kamu dapat ilham supaya mengeluarkan hujah hujah yang bermakna disini.

      Umpamanya, sebut apa yang betul apa yang salah dikata kata atau perbuatan mereka yang berkempen. Dan memberi penerangan lanjut sebagai justifikasi pendapat yang dikeluarkan.

      Aku pula sekarang mengata bahawa Amwar nyata sudah menjadi liabiliti kapada Pakatan Rakyat. Justifikasi pendapat aku itu ialah: dia sudah beberapa kali diso’al berkenaan tingkah laku dia main belakang (sudah dibuktikan dengan kata kata Hakim Rayuan Sodomi I), dan berkenaan video sex (yang dikaitkan dengan dia). Bukan kali ini sahaja dia cabut lari dari upacara selepas 20 minit. Dilain lain tempat seperti diFelda Tenang juga demikian.

  4. Teringat aku kat Hitler tiap kali tertengok dan terbaca hal Anwar dalam internet sepanjang 1 tahun ni.

    Tambah hari ni RPK buat statement panas.

    tambah berkerut muka anwar

  5. RPK…!! Berapa kah yg di bayar oleh ….UMNO ke , BN ke Najib ke pada si Raja Putar itu..??

    Bila ade kes2 seumpama ini, selalu nya si Mamat Raja Kulit akan ber-respon , klise beliau ..”si anu di bayar bejuta2..oleh UMNO, BN dan sebagainya.

    Jadinya mungkin kah si Raja Putar@RPK ini pun telah masok bersama ke Saf-saf bekas sahabat2 si-Mamat Raja Kulit, yang mana mereka ini telah terlebih dahulu meninggal kan perjuangan serong si alJuboq@ Leather King ini.

    Adakah imbohan siRaja Kulit ni ceput sesangat sehinnga kan Raja Putar(Spin King) beralih arah atau pun memang tersadar tulen, dek keletong dan lakunnan Sesumpah dua alam ini.

    Kemungkinan juga akan ramai lagi para2 Jeneral, Lefternan dan lain2 Rank &files. Keluar baris menderhaka, ingkar perintah siMamat Raja Kulit. Wahyu songsang yg di ilhamkannya. Sekonon2nya oleh si anugerah tuhan ini(kata si bini nya!!Saja). Kini sudah tidak boleh di guna pakai langsung. Wahyu yg gagal pada ujian semasa dan boleh menjahanam kan negara.

    Wahyu yg hanya ingin mengangkat agenda peribadi dan keselesaan peri-body bukan nya utk every body…!!

    Kita Tungguuu..!!!Tengok hari mendatang sapa pula akan meninggal kan Parti Kelentong Rakyat ini.

    Pada mereka2 yg ter-concern tu perlu lah berwaspada akan siRaja Putar ini pulak. Kerana sejarah lampau ngak berapa enak bila melibatkan si-RPK ini.

    Walau macam mana pun syabas..bravo pd beliau(RPK) kerana menokok menambahkan keceriaan pada dunia Konspirasi yg sering di laungkan oleh kader2,juak2 PR-Pakatan Kelentong Rakyat..!

    Kini se M’sia sedia menanti gerak adengan seterus nya dari si Raja Putar..!!

    Oops..!! RALAT pembetulan – Typo correction .Si Raja Putra @ RPK…bukan si Raja Putar (Spin King)..!!

  6. Bukan anger management, brother. Poor audience management.

    Bukan poor audience management. Bingong tak tahu nak jawab. Walau pun sudah ditanya ditempat tempat lain.

    Patut benar dia ada jawab. Tapi sudah tidak tahu macam mana mahu jawab. Fasal jam pun tidak tahu macam mana mahu jawab. Parti banyak problem, personal banyak problem. Problem dia buat sendiri.

    Macam itu macam mana rakyat nak pilih Parti Rakyat.

  7. so typical of pkr supporters when they don’t have the ability or capability to respond. and they also do not have enough or concrete evidence to do so! cursing is their expertise, like their de-facto leader!!!! leadership by example!

  8. The oriental-pussy addict is now a first class reject!

    Even Dayaks in the interior is now talking about his Omega watch!

  9. […] when the question about the ‘Omega Watch’ was asked to be produced. The man himself threw tantrums whenever he was asked about it, even during the Sarawak State Election […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: