Hunt for Kamal Hisham

There has been a series of news about a particular Johor Bahru based lawyer Kamal Hisham. He has been said to be involved in cheating or criminal breach of trust cases involving very high profile individuals and their immediate families.

Polis bekerjasama dengan Interpol kesan Kamal Hisham bantu siasatan pecah amanah

JOHOR BAHRU 30 Jan. – Polis negeri ini akan bekerjasama dengan polis antarabangsa (Interpol) untuk mengesan seorang peguam yang dikehendaki bagi membantu siasatan satu kes jenayah pecah amanah melibatkan kerugian RM660,000.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial negeri, Asisten Komisioner Rosman Omar berkata, lelaki itu, Kamal Hisham Jaffar, 42, dipercayai masih berada di Malaysia.

“Jika dia berada di luar negara, kita akan bekerjasama dengan Interpol kerana kenyataannya amat penting bagi kes tersebut,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Difahamkan, Kamal Hisham kini berada di Dubai berikutan tersiarnya satu iklan di beberapa akhbar tempatan baru-baru ini menunjukkan beliau menerima satu anugerah di sana.

Dalam iklan itu, beliau dilihat menerima anugerah The Emerging Legal Consultant In The UAE Award-2011 di Anugerah Perniagaan Malaysia Kedua di Dubai pada 18 Disember 2011 bagi pihak Kamal Hisham & Associates.

Namun, Utusan Malaysia dimaklumkan mengikut rekod Jabatan Imigresen, lelaki berkenaan tidak pernah keluar negara dan masih berada di negara ini.

Mengulas lanjut, Rosman berkata, peguam terbabit memiliki kad pengenalan bernombor 700301-01-5853 dan alamat terakhir di No. 6, Lorong Mutiara, Kampung Melayu Majidee di sini.

Beliau berkata, kenyataan daripada Kamal Hisham amat diperlukan dan penting bagi menyelesaikan kes yang disiasat di bawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara maksimum 20 tahun, sebatan dan denda jika sabit kesalahan.

“Saya menyeru orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat mengenai peguam berkenaan diminta menghubungi pegawai penyiasat, Asisten Supritendan Azlan Ahmad di talian 07-3354177 atau 019-4101222,” katanya.

***************

The lawyer representing Kamal Hisham in Malaysia issued a statement on this report:

Kamal Hisham tidak lari, berada di Dubai atas urusan perniagaan

KUALA LUMPUR 31 Jan. – Seorang peguam yang dikehendaki polis bagi membantu siasatan kes jenayah pecah amanah melibatkan kerugian RM660,000, hari ini menafikan beliau tidak boleh dihubungi atau hilang.

Kamal Hisham Jaafar, 42, yang ditemubual dalam satu sidang akhbar menerusi panggilan yang dibuat ke Dubai, Emiriah Arab Bersatu memberitahu, beliau kini berada di negara Asia Barat itu.

“Saya berada di negara ini bukan melarikan diri daripada mana-mana pihak termasuk pihak polis, malah saya akan memberi kerjasama sebaik-baiknya dengan pihak polis bagi membantu siasatan.

“Pihak polis atau Interpol (polis antarabangsa) tidak pernah menghubungi saya sejak berita berhubung ‘kehilangan’ saya dihebahkan,” katanya ketika ditanya pemberita mengenai dakwaan beliau gagal dikesan atau dihubungi.

Panggilan selama beberapa minit oleh seorang peguam dari Firma Kamal Hisham and Associates, Rozana Shamsuddin, itu dibuat ketika sidang akhbar tersebut.

Kamal Hisham turut memaklumkan, beliau berada di negara itu atas urusan perniagaan.

Menurut peguam yang mewakili Kamal, Datuk Jahaberdeen Mohamed Yunoos, pemergian Kamal Hisham ke Dubai sejak April tahun lalu bagi menguruskan sebuah syarikat perunding milik peguam berkenaan yang sudah beroperasi sejak beberapa tahun lalu.

“Beliau (Kamal Hisham) keluar dari negara ini melalui perjalanan yang sah. Bagaimana pula ada dakwaan mengatakan tiada rekod keluar dari Jabatan Imigresen.

“Beliau juga menjelaskan kesediaannya untuk bekerjasama dengan pihak polis dan terbukti dalam kes sebelum ini, beliau memberi kerjasama yang baik bagi membantu siasatan sehingga kes itu selesai.

“Sehubungan itu, sidang akhbar ini bertujuan untuk menjelaskan dan membersihkan reputasi Kamal yang dilaporkan seolah-olah enggan bekerjasama, susah dihubungi atau dikesan,” katanya.

Jahaberdeen memberitahu, Kamal dijangka pulang ke tanah air selepas mengerjakan umrah selama dua minggu sekiranya Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar dan Peguam Negara, Tan Sri Gani Patail dapat memberi jaminan keselamatan dan perlindungan sepanjang beliau berada di negara ini.

“Anak guam saya rasa bimbang atas keselamatan dirinya kerana dua faktor, pertama kenapa tiada rekod keluar dari negara ini dan kedua, kenapa wujud dakwaan gagal dihubungi,” katanya.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, Asisten Komisioner Rosman Omar menegaskan pihaknya terpaksa menggunakan media selepas Kamal gagal dihubungi dan dikesan sejak awal Januari lalu.

“Secara logiknya, buat apa kita minta bantuan media jika pihak polis boleh hubungi beliau. Media merupakan kaedah terakhir polis untuk mengesan saksi.

“Kamal Hisham merupakan saksi kes yang diperlukan untuk membantu siasatan, jadi secara tidak langsung, beliau akan diberi perlindungan sepanjang keterangannya diambil,” katanya.

********************

And see also this:

Wednesday February 1, 2012

Lawyer wanted by police for CBT willing to cooperate

KUALA LUMPUR: Lawyer Kamal Hisham Ja’afar who is being investigated over his alleged role in a RM660,000 CBT case is willing to cooperate with police.

“If the police, in particular the IGP (Inspector-General of Police) and the Attorney-General, can safeguard his liberty and safety, my client is willing to come back to Malaysia to assist in investigations,” Kamal’s legal counsel Datuk Jahaberdeen Mohamed Yunoos said at a press conference here yesterday.

He said Kamal was willing to provide his full cooperation to the police, which includes coming back to Malaysia from Dubai, where he is said to be operating a consultancy firm since April last year.

Jahaberdeen claimed that his client had gone to Dubai legally and police had his contact information.

He said Kamal’s fears were due to the fact that the Immigration Department could not find any record of him leaving for Dubai.

He added that Kamal had gone to Dubai via Singapore legally, and that the police had made no effort to contact him, his family or his firm.

“Instead, it was his firm that contacted the police yesterday (Monday), after reading about the issue in the news,” Jahaberdeen said.

Journalists were also given the opportunity to speak briefly via speakerphone with a man said to be Kamal, who claimed that police never tried to contact him.

Newspapers recently reported that police were seeking help from Interpol to locate Kamal.

***************

The “Thirteen Million Plus Ringgit” question; Why is he so high on wanted list, to a point where Interpol has been sought?

Lawyer representing Kamal Hisham Dato’ Jahaberdeen Yunoos even suggested that the Police go to Dubaii and interview him there. Obviously, he can be reached. At least by telephone. In the video, the phone conversation with Kamal Hisham in front of the media revealed that the Police did not make any attempts to get in touch with him in Dubaii.

There are rumours lurking around this Kamal Hisham and the high profile individuals that he had some business dealings with. There is this case about the involvement of a prominent member of a Royal family being dragged into a civil case about a certain contract, now moved to KL High Court.

Probably it is a good time for a full investigation to be carried out and eventually correct or dispel all of these rumours. These rumours would be a major factor in eroding confidence level at the juncture where all resources should be channeled for progress and productivity.

As for now, the ‘Hunt for Kamal Hisham’ is on. Could we expect a press release or statement from a certain body representing the high profile individual soon?

Published in: on February 1, 2012 at 11:15  Comments (51)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2012/02/01/hunt-for-kamal-hisham/trackback/

RSS feed for comments on this post.

51 CommentsLeave a comment

  1. This guy is a crook. Everywhere he goes, he would mention Tuanku’s name. We all know that he had cheated Tuanku on a couple of business deals. Apa punya manusia.

    • Don’t talk cock if you don’t know the real story! He is Tuanku’s proxy and appointed to sit in the board of the directors of IBZI Holding Sdn Bhd which is owned by the royalties of Johor.

      Tuanku Sultan Johor tidak murka or keluar statement pun? Apasal? Sebab tau dia real story behind it. Orang Melayu memang suka jatuhkan bangsa sendiri.

      • Kalau betul tu, Kamal’s story is a serious matter. Then you should say what the CBT is about, whose money went missing, etc.

        Macam mana pulak “Orang Melayu memang suka jatuhkan bangsa sendiri”?

  2. Ini mistrri hantu ke, bro?

  3. The Istana should not get involved with the so called “silica” sand business to Spore. Customs, JPJ, PTG all hapless in trying to curb this so called sand sent to Spore.Why?

  4. Bigdog should know better on this story. As Johorean, Bigdog can only make one call to his friend and he will get from head to tale bout this story

    Forgive n Forget

  5. Ghost or ghost busters?

    So many stories about the so called ‘wasiat’ which was never really happened the way it was meant to be bequeathed. And Kamal the lawyer was in the neck of things.

    Or so they say. Good now that there is a lawyer being engaged and media has been brought into this.

    Probably, everything eventually will come out in the open. The very least, the crux of the issues.

  6. Assuming, as alleged, the royalty is involved, I praise them for letting the Police handle the matter. Sure, the Police will solve the case. Only a matter of how much money could be recovered, if indeed it was a cheating or CBT case. But surely they’ll go for the full course of the law – claim to the last sen until the bloke is declared bankrupt.

    • Is the Police professional enough to investigate this matter, to the fullest?

      “This statement Johor Commercial CID:

      JOHOR BAHRU 30 Jan. – Polis negeri ini akan bekerjasama dengan polis antarabangsa (Interpol) untuk mengesan seorang peguam yang dikehendaki bagi membantu siasatan satu kes jenayah pecah amanah melibatkan kerugian RM660,000.

      Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial negeri, Asisten Komisioner Rosman Omar berkata, lelaki itu, Kamal Hisham Jaffar, 42, dipercayai masih berada di Malaysia.

      “Jika dia berada di luar negara, kita akan bekerjasama dengan Interpol kerana kenyataannya amat penting bagi kes tersebut,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

      Difahamkan, Kamal Hisham kini berada di Dubai berikutan tersiarnya satu iklan di beberapa akhbar tempatan baru-baru ini menunjukkan beliau menerima satu anugerah di sana.”

      is not convincing enough:

      • It is not conceivable that the Police do not know how to contact the man through his JB office, wife, family and friends in Malaysia. The Police should be given some credit for the years of criminal investigations experience they gained since the British colonial days.

        They must have textbook procedures and guidelines for carrying out their work. What is done by the Asst Com’ner must be observed by the CPO, and the Head of Commercial Crime Division in Bukit Aman, who will pounce on any stupid or unprofessional move by their underlings.

        It could well be that the approach taken by the Asst Comm’ner has been planned such as to protect the interest of, say, recovering the full amount of moneys involved. As we are not privy to the details of the case, speculating may not serve the purpose. But, should it turn out to be shoddy checking with the Immigration records and later proven that the info obtained be the opposite of the actual fact, then surely the CPO or Bukit Aman will take action accordingly.

  7. CPO Johore went to Argentina with the Sultan.He carry the bag belonging to Sultan containing US$1.5m.He brough the money without declaring to the Argentina Custom.

    When The Sultan departing from Argentina Airport,The Johore CPO was detain by the Custom for carriying the US$1.5 m without declaring to the custom.He should be sack for stupid negligent.

    When report was lodge against Kamal for CBT ,The Bukit Aman CID send their officer to interview him in Dubai.Now they claim he cannot be contacted.

    Shafie Abdullah,the Lawyer went to Dubai to get his signiture for the Deposit of Money in Hong Kong.They know he was staying in Dubai since jan last year.

    Suprise suprise.Can we trust Malaysia Police Force.IGP must take immediate action to clear the Johore police image.

    If they contrinue harrasing Kamal I am afraid he will react by disclosing a lot hideen secret that will damage Tuanku .

    • He is holidaying over there in Dubai. Was asked to leave until things cool down.

      He hold too many secrets. Way too many.

    • What proof have you got, Hamid Gurkha? Saying the CPO was complicit in an overseas offence is a serious matter. So is casting aspersion on the integrity of the Police Force by asking if we can trust the Police Force. If so, the IGP certainly needs to take action.

  8. The first time Kamal went to Dubai his facebook page suddenly disappear. Now that he has created a new facebook, account anybody can befriend with him. Can ask ex YB Dr Azam Rauzan or even YB DS Hishamuddin Tun Hussien for confirmation what? Don’t tell me the police doesn’t know how to use facebook maaaa…….!

  9. RAJA ADIL RAJA KU HORMATI, DOAKAN & CONTOHI,
    RAJA ZALIM, RAJA KU ………………………………………….

  10. Well at least someone from kota tinggi is happy that the police doing the job. He managed to kick Kamal Hisham out from being too close to Tuanku. I am sure Tuanku aware about this. All this happened when Tuanku went to Argentina last April. And for that, now he is sitting in the royal council too. Pity.

  11. From Malaysia Kini.

    Kamal Hisham Jaafar

    12:07PM Feb 1, 2012

    Tindakan pihak Polis IPK Johor membuat sidang akhbar bagi mencari saya untuk mendapatkan keterangan saya adalah satu tindakan yang tidak profesional dan seolah-olah mempunyai niat buruk untuk menjatuhkan nama baik dan reputasi saya di hadapan umum.

    Pihak polis Johor tidak pernah cuba menghubungi saya atau rakan kongsi saya atau pejabat saya di Johor Bahru mahupun di Kuala Lumpur atau mana-mana ahli keluarga saya tetapi sebaliknya terus mengadakan sidang akhbar kononnya saya tidak dapat dihubungi.

    Saya berada di luar negara di atas urusan perniagaan dan tidak pernah dimaklumkan oleh Polis Johor bahawa saya dikehendaki member keterangan untuk membantu siasatan polis .

    Di dalam kes kes terdahulu sebelum ini, saya telah membantu polis Johor dengan memberikan keterangan kepada siasatan mereka. Cara Pihak polis Johor menjalankan siasatan menunjukkan mereka gagal menjalankan siasatan secara professional serta memberikan kesan yang mengaibkan nama baik dan reputasi saya.

    Saya sangat mudah dihubungi dan ini telah dibuktikan menerusi perbualan telefon saya dengan para wartawan yang menghadiri siding akhbar pada 31 Jan 2012.

    Di dalam kes terdahulu yang disiasat beberapa bulan lalu, pihak polis Johor telah melakukan cara yang sama. Kes ini berkaitan dengan laporan polis yang dibuat oleh seorang ahli perniagaan.

    Di dalam kes itu juga pihak polis Johor telah bertindak mengadakan sidang akhbar dan mengiklankan bagi mencari saya untuk membantu siasatan tidak sampai tempoh dua minggu dari tarikh laporan polis dibuat oleh pengadu. Saya pada masa itu berada di luar negara bagi urusan perniagaannya juga.

    Di dalam kes itu, ahli perniagaan itu mendakwa beliau kerugian sebanyak RM2.5 juta, sebaik sahaja saya mengetahui bantuan dan keterangannya diperlukan saya telah menghubungi Ibu Pejabat Polis di Bukit Aman untuk membantu pihak polis menyelesaikan kes itu.

    Satu laporan balas telah dibuat oleh seorang rakan kongsi peguam itu yang menyatakan bahawa laporan polis olehlelaki itu adalah laporan PALSU yang berniat jahat untuk menjatuhkan nama baik dan reputasi firma guaman saya.

    Cara pihak polis Johor di awal siasatan kes ini amat dikesali, sepatutnya jika mereka menjalankan siasatan secara professional mereka boleh menyelesaikan kes itu tanpa mengaibkan atau menjatuhkan maruah saya.

    Jika mereka membaca kedua-dua perjanjian berkaitan sudah pasti jelas tiada apa apa unsur penipuan kerana segala pembayaran yang dibuat kepada saya adalah berdasarkan peruntukan-peruntukan yang terkandung dan dipersetujui secara kontrak yang sah di dalam perjanjian di antara syarikat berkenaan dan Kamal Hisham Jaafar.

    Saya amat kesal pihak polis Johor di dalam kes tersebut lebih berminat kepada publisiti untuk menjatuhkan maruah saya berbanding dari menyelesaikan siasatan kes tersebut secara professional.

    Saya percaya bahawa polis Johor dipengaruhi atau didesak oleh seorang kenamaan yang berpengaruh yang secara peribadi berniat hanya untuk mengaibkan saya kerana saya tidak bersetuju dengan beliau tentang beberapa perkara yang beliau menyalahi hukum agama dan undang-undang Negara.

    Saya juga kesal bahawa satu lapuran polis yang dibuat terhadap saya pada 09 Mei 2011 yang sepatutnya menjadi Dokumen Umum telah dikategorikan sebagai “Dokumen Rahsia” oleh pihak polis Johor sehingga menyukarkan saya menyedikan jawapan dan pembelaan dan mempertahankan diri saya terhadap lapuran polis yang telah dibuat.

    Di dalam menjalan satu siasatan kes lain yang berkaitan dengan saya, pihak polis Johor juga tidak menjalankan siasatan secara telus, adil dan professional yang mana mereka telah menjalankan waran geledahan dengan merujuk kepada kes kehilangan sebuah motosikal yang tiada kaitan dengan siasatan laporan polis yang dibuat oleh pengadu.

    Saya meminta pihak polis menjalankan siasatan yang lebih telus dan adil serta memelihara hak saya sebagai rakyat Malaysia. Saya juga meminta segala kes yang sedang disiasat atau memerlukan keterangan saya di masa akan datang dikendalikan oleh Ibu Pejabat Polis di Bukit Aman dan bukan dikendalikan oleh pasukan Polis Kontijen Johor.

    Saya berharap campurtangan dari Ketua Polis Negara dan Menteri Dalam Negeri akan memastikan segala siasatan dibuat secara telus, adil dan profesional dan hak saya sebagai seorang rakyat Malaysia dihormati.

    Saya menafikan salahlaku dan tuduhan yang dilapurkan terhadap saya. Saya juga menafikan keengganan saya bekerjasama dengan pihak polis seperti yang disiarkan menerusi media.

  12. pity to lawyer kamal,…he is a good lawyer that y Tuanku appoint him as a his lawyer..i dont think CBT related to this lawyer…this thing created by people who is jealousy because he closed with Tuanku…To Mr Kamal Hisham jaafar, dont worries we we are not believe whatever comeout in the malaysian news paper…t care

  13. this lawyer know all abt royal johor secret…he saving so many people in royal family…royal family should thank too him…he bring sultan to the right way but know people around him is stupid…how come police cant get him as he just come out in the news paper pertaining award that he wont at Dubai…i believe there is something wrong behind this conspiracy…

  14. to kawan baik,

    aku rasa ko tak bengang dgn kamal co dia tak layan ko…pasal dia selalu pakai nama Tuanku tu aku rasa ko ni cemburu..kalau kau keje dgn Tuanku pun kau lebih teruk lagi…sudahlah , haprak punya melayu!

  15. special message to lawyer kamal..

    anyhow people talking bad about u, even though i dont know u but i know someone created this “fitnah” against u…t care brother…

  16. pelik sgt…police report yg di buat oleh si…. yg biasanya dikenali “public document” tp lawyer kamal tak dapat nak tahu…why???????????????????????so everyone think about this!

  17. kalau lawyer ini bersalah knp dari last year 1st report yg telah dibuat tak panggil interpol? sebab apa ye, sbb nak malukan dia je…so puas hati kuncu kuncu ni, ingatlah hidup anda tak akan tenteram kalau asyik burukkan org shj, apa korang dapat???kepuasan dapat malukan dia…to tn lawyer kita fight for it, dia org ni dh melampau sgt,

  18. It did not matter how the situation whatsoever, it should be in the value of reckoning and preferably not matter who, rank or status. Because even in the world not sure in the next.

  19. For kamal hisham, may god protect you and believe the truth will come out. They just can not accept that kamal hisham more of them because they are willing to defaming and certainly do not miss the person defamed. Fight for your right.

  20. JFK

    • JFK

  21. Kalau Kamal Hisham lakukan jenayah, kenapa polis msia tak pergi ke dubai tangkap dia?

    Lu fikirlah sendiri.

  22. SSM placed an advertisement in Utusan Malaysia on 10 Feb 2012, that they are looking for Kamal Hisham to give statement in their investigation. In the said advert, SSM also referred to the police public announcement dated 31 January 2012. On 1 February 2012, Kamal’s lawyer, Dato Jaharberdeen held a press conference, among other, to say that Kamal could be contacted through his firm and family. And still SSM placed the advert….why?

    • Certain individuals want him out from representing Tuanku as he sit in many company represent Tuanku interest. Some fella from Kota Tinggi really want him out.

  23. A few days after “Hunt for Kamal”, “In mind to transform Johor to past glory” came out with writers from Kuala Lumpur being invited…is it a coincidence? or someone is worried? and trying hard to justify what has been done? or what?

  24. Here’s also a “Thirteen Million Plus Ringgit” question……How could the Head of Commercial Crime in Johor assures Kamal Hisham’s safety by saying “Kamal merupakan saksi yang diperlukan untuk membantu siasatan, jadi secara tidak langsung beliau akan diberi perlindungan sepanjang keterangan”…when his counterparts and someone whose rank is higher than his and not from the Johor team were being summoned by an individual, wanting to know about the investigations….isn’t that scary?

  25. Lawyer Kamal is a honourable man, he is performing his official duty as a lawyer. But the VVIP wanted him to forge certain documents relating to his late father assets and properties in order cheat others family members. As a man of his principles he refused to cooperate with this VVIP. Since then the Lawyer been call as “Derhaka” and this VVIP openly and proudly said he will get rid of him and creates so many false allegations against this Lawyer.

    • ..yes, this was what I heard …from 1st hand source…In Allah we believe bro Kamal… Allah loves to test those whom he loves more, friend…and surely justice will prevail.. what u did was noble indeed.

  26. I know Kamal is innocent and many are trying to defame him… He too knows too many secrets.
    Its okay Kamal…Allah tests those He loves and those He know could withstand His test. I know TRUTH will prevail and the real culprits will be brought to justice (regardless of their status, I hope)… You have done so much for the royals and was always taken as a black sheep…
    Be patient , my good friend…
    I shall always pray for you..

  27. The history clearly shown that the VVIP was involved in many crimes in Malaysia since his younger days. Many police reports made against him but later the cases suddenly “disappeared”, If you met this VVIP, you will not surprised that he himself openly proud of his sins and past life. One of the popular statements that he boastly said ” kalau aku atur jumlah perempuan yang aku dah main(sukarela +rogol) dan sambungkan mereka dari JB dan sampai seremban”. He is looking at women as objects of sex and always will take advantages to women. In one case in Pontian last few year, a Penghulu was suspended because asked the villages to keep away their daughters during this VVIP visit to Pontian on his Kembara Mahkota Programme. This VVIP is the real Criminal and NOT the innocent lawyer.

    • pigi la lu Kamal. No need such stories to divert public attention. Kesalahan siapa siapa yg kau cakap pun tak guna. Ini sekarang gelanggang lain. Sekarang ni cerita pasal tahi yang kau dah buat. Bukan gelanggang untuk cerita daripada pembuat tahi mengenai tahi-tahi orang lain.

      • Banyaknya tahi

      • Bila kuat membodek, kebenaran pun dikatakan dusta, baca sejarah, siapakah yang kaki pukul, kaki perempuan, minum arak, tak puasa, sembahyang tiada wuduk, rogol bini orang, pukul anak dara orang, pukul orang….SIAPA…. jangan jadi buta mata dan buta hati. PENJENAYAH ADALAH KERABAT BUKAN LAWYER KAMAL. Tuduhan dibuat kepada Lawyer Kamal adalah di atur oleh kerabat yang memang terkenal dengan sifat pendendamnya.

      • bodoh lah kau ni….kesalahan???kalau dia salah dah lama kena tangkap…kau ni mesti kuncu si celaka sana tu….ini melayu bangsat…celaka!

  28. Memang ramai yang jelous dengan Lawyer Kamal nie, walaupun dia di tekan, dihina dan diaib, dia masih steady sahaja. Pegangan kuatnya kepada jalan Allah tidak dapat dijual beli dengan wang ringgit. Sebenarnya dia gembira kerana tidak perlu melindungi jenayah-jenayah keluarga diraja, lagi pun dengarnya kerabat diraja tak pernah pun legal feesnya. Memang dia bercerita secara terbuka bahawa dia dah tak sanggup lagi terutamanya bila kes Raja Muda yang memukul kerabat Negeri 9, perbuatan membuang CCTV, menukar karpet yg mempunyai kesan-kesan darah kerabat Neg 9 dan memasukkan di dalam bil-bil minuman kerabat Neg 9 dengan senarai minuman arak supaya menampak kan seolah-olahkerabat Neg 9 mabuk…Adalah satu penipuan besar, Lawyer Kamal mencadangkan agar kedua Ibu bapa keluarga bertemu di Kl dan sedikit pampasan tanpa pengakuan dibayar kepada keluarga Neg 9, tapi bila ada kutu yg beritahu Ibu bapa Raja Muda tak perlu buat baik sangat dan yakin semua bukti tellah selamat dibuang dan tak mungkin boleh sabitkan kes. Maka perjumpaan yang diatur dibatalkan walaupun kedua ibubapa Raja muda sudah separuh jalan sampai di Tangkak dari JB.
    Lawyer kamal memang tak mahu bersubahat kerana Raja Muda mengaku dia lakukan perbuatannya kepada Lawyer Kamal.
    Syabas Lawyer Kamal, inilah Peguam yang berprinsip dan berpendirian. Jangan jadi kaki bodek serta yes man sahaja. Kaki bodek memang ramai tapi lelaki berperinsip tidak ramai. Saya doakan Lawyer Kamal tabah dan berjaya hadapi kezaliman ini .

  29. bangga ada anak melayu sehebat lawyer kamal…dirinya dianiaya kerana tegakkan hukum allah…tp sape yg boleh tolong dia???semua nak play save..all NGO pls do something to him…he is a victim….plspls

  30. bila go thru modus of this case…mmg mcm katun…peliknya dia dikejar mcm dia dh bunuh org padahal utk siasatan sahaja…tp pasal kes dia ada membabitkan seseorg yg macam bagus dia dimalukan dgn hebat…mmg melampau…Mr kamal we always with u!

  31. pemanah hendap…ko mmg melayu tak guna…aku tahu dulu kau mintah tolong dgn lawyer ni tapi tak dapai….bangsat …semoga lawyer kamal berjaya…

  32. […] ‘Hunt for Kamal Hisham’ is still on. Earlier, we asked parties opposing to lawyer Kamal Hisham to come forward and state their case. Of which, they did. A lawyer Datuk Baljit Singh Siddhu called for a media conference asking Kamal […]

  33. Lu org semua dah kena bayar untuk komen2 menegak benang basah oleh lawyer tu, boleh la cakap banyak.

    1. Lu tak mau kerjasama dari awal lu kata lu tak dpt contact daripd polis, ape benda haram punya alasan lu ni?? Hampir setahun.

    2. Skrg lu dah panas bontot lu baru ni nak kata lu kena ugut bunuh. Bukti tuduhan?? none. Setakat buat cerita kosong bole la. Allah maha mengetahui n will reveal truth. Yes org lain pun ada salah masing2 tapi jgn la nak kata lu LANGSUNG tak bersalah pundek!

    3. Lu tau tak lu bangang tahap tahi unta? Lu ni suka menunjuk. Lu kat dubai baru hampir setahun lu dah bole ada mansion, gua tau sana punya properties harga not easy to buy unless your income solid. Tapi mana lu dpt duit berjuta-juta!?? Gua pernah sewa BILIK (not the whole unit) apartment kat dubai pun RM3000/month nilai duit msia. Sewa bunglow?? Beli??

    4. Tah berapa lu bayar pada embassy sana dan pencacai2 angkat najis lu untuk inform kat lu kedatangan org2 besar Msia ke sana supaya lu bole jual muka tahi lu tu. show off to everybody yg lu super power dan tak bersalah langsung! Haram jadah lu. Tak salah balik Msia lah. Unless lu takde peley. Lagi lu main tarik tali lagi ramai lah nak hentam lu and INDIRECTLY menunjukkan lu yg bersalah dlm hal CBT ni!

    5. Lu berani ckp semua duit lu?? Buktikan semua. Lagi banyak cakap lagi banyak tmberang lu keluar.

    6. Award lu dpt tu berapa lu bayar?? Oi mangkuk lu ingat ramai org bodoh mcm lu ke? Belum sampai setahun dah dpt award?? Eh apa benda lu ni! Mcm kartun haram jadah

    7. Lu nak ckp org lain tak solat ke, wuduk ke, tak puasa ke, lu gelapkan duit org apa pulak hukum??

    8. Pendek cite lah, lu tak salah apsal lu lari?? Bisness kepala batak kau kat dubai.. Sini semua tunggu kau nak settle hal ni. Lu pegi pusing kiri pusing blkang, pusing atas bawah, baling batu bata semunyi pulak tangan apa lan lu ni?!!

    • kau pehal??

  34. gaya bahasa di sini menggambarkan mentaliti mereka yg komen kes ini…agaknya pernah terkena dengan Kamal yang sememangnya berprinsip ini ?
    I rest my case…

  35. pemanah hendap, why would u want to express ur way of ‘tak puas hati’ in such a way? do u even know kamal n the kerabat on a personal level? cakap pasal dubai mcm u kenal sgt dubai mcm mana. i live in dubai myself. trust me, RM3000 sebulan is an apartment paling murah and way affordable if u are making a decent living here. kerja sales girl kat kedai mall pon boleh afford rumah RM3000 sebulan sini. apatah lagi a lawyer wih his own firm here. be rational before u nak kutuk org yang successful mcm kamal next time. he can have a bangalow for that matter. About the award he won, its a Malaysian Business Award. Berapa ramai orang Malaysia yang buka businesses in Dubai? There are several Malaysian lawyers working in Dubai that I know but a firm? So instead of nak kutuk Kamal, u should be proud of him as a Malaysian that could open up a business here. And how short minded can u be, when u talk about ‘ bayar embassy?’. My goodness, u obviously dont know how the Malaysian foreign affairs work. No one can ever bayar the diplomats to pursue other’s interests if their own butts are tied up to our government back home. They would rather cooperate with the Malaysian Polices than with Kamal to save their ‘periuk nasi’. If Kamal was hiding, he didnt have to show up openly to all these different events. Kalau dah benar, we should never hide. And that is exactly what he is doing. He is living his life and all his whereabouts are so open that it is completely ridiculous that the police cant seem to capture him by now. So obviously its just a stupid tactic to fool the people just to cover the real story behind all this.

  36. What can we say is, allah it great, what goes around will come around


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: