Rampas kedudukan Islam wujud?

Muka depan Utusan Malaysia 7 Mei 2011

Semenjak penulisan blog ini “Menjadikan Kristian Agama Rasmi?” yang disiarkan pada pagi Jumaat 6 Mei 2011 dan kemudian Utusan Malaysia menjadikan “Malaysia Negara Kristian?” sebagai bahan muka hadapan pada Sabtu 7 Mei 2011, pelbagai reaksi dirakamkan seluruh negara. Ramai yang terkejut dan ramai pula yang tidak berpuas hati dan marah.

Laporan Polis dibuat termasuk oleh NGO Melayu PERKASA diseluruh negara.

Reaksi yang dirakamkan, termasuk media arus perdana adalah pelbagai sudut dan ada berbaur emosi. Namun yang paling penting dalam episod ini apakah benar ada agenda untuk pihak minoriti mengambil kuasa dengan apa cara sekalipun termasuk memperkudakan proses demokrasi secara licik dan meletak seorang yang berugama Krsitian sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Utusan Malaysia juga merakamkan kenyataan MP Kulim-Bandar Baharu Dato’ Zulkifli Nordin yang bersetuju dengan pendapat ini.

Rampas kedudukan Islam wujud

KUALA LUMPUR 7 Mei – Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin mendakwa memang wujud gerakan oleh pertubuhan agama lain untuk merampas kedudukan Islam sebagai agama rasmi Persekutuan.

Katanya, beliau menyedari kewujudan gerakan itu setahun yang lalu dan ia bergerak secara senyap dalam usaha cuba menghakis kedudukan agama Islam sedikit demi sedikit.

Katanya, perjuangan pergerakan itu berlandaskan kepada 14 tuntutan seperti yang dikemukakan oleh pihak pembangkang kepada Suruhanjaya Antara Agama (IFC).

“Saya difahamkan antara perkara yang mereka perjuangkan ketika ini adalah untuk mengkategorikan golongan di bawah 18 tahun sebagai ‘tidak beragama’ dan mereka hanya boleh memilih agama apabila mencapai usia tersebut.

“Alasan yang digunakan adalah bagi menyelesaikan masalah penetapan agama anak yang sering menjadi perdebatan di negara ini apabila salah seorang daripada ibu atau bapanya bukan beragama Islam.

“Selain itu, saya juga difahamkan bahawa pergerakan ini sedang berusaha untuk membolehkan persatuan agama lain ditubuhkan di peringkat sekolah rendah dan menengah,” katanya ketika ditemui pada perhimpunan pemimpin pertubuhan-pertubuhan Islam Malaysia, di sini hari ini.

Menurut Zulkifli, tuntutan-tuntutan tersebut akan disuarakan menerusi ahli Parlimen yang mewakili pertubuhan agama tersebut.

“Jadi, saya harap kerajaan mengambil berat perkara ini. Kita tidak menafikan hak kaum lain untuk mengamalkan fahaman serta agama mereka, tetapi jangan sekali-kali cuba mencabar Islam,” katanya.

“Saya juga menyeru semua umat Islam di negara ini supaya bersatu. Kita semakin lemah dan berpecah-belah sejak akhir-akhir ini, sebab itu golongan yang dengki dengan kita, dengki dengan Islam semakin berani mengambil kesempatan,” jelasnya.

****************

Sebagai MP PKR, Zulkifli merupakan rakan-kongsi DAP dalam Pakatan Rakyat selama 2 tahun sebelum keluar dan kini menghentam parti Chauvinis Cina itu.

Sudah tiba masa ‘cakap cakap’ mengenai gerakan ini yang mungkin subersif dan mampu menggangu gugat keselamatan negara apabila majoriti iaitu orang Melayu-Islam bangkit dalam keadaan marah, disiasat secara rapi. Sekiranya benar, maka ianya patut ditangani termasuk mengambil tindakan sewajarnya.

Kita menghormati kedudukan ugama Bukan Islam dalam masyarakat dan hak mereka untuk menganuti dengan bebas. Sekiranya ianya digunakan sebagai ‘tunggangan’ atau ‘alasan’ untuk mengaburi gerakan minoriti dan lebih buruk lagi memainkan sentimen perkauman dan chauvinism, maka ianya wajar didedahkan demi bertujuan untuk menghalang.

Advertisements
Published in: on May 8, 2011 at 19:45  Comments (84)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bigdogdotcom.wordpress.com/2011/05/08/rampas-kedudukan-islam-wujud/trackback/

RSS feed for comments on this post.

84 CommentsLeave a comment

  1. ‘ sayang, jangan panjat pokok tu, nanti jatuh, meh sini, sayang cucu atok ‘

    Dah banyak kali cucu dengar pesanan atok macam tu, so far talk only, no action.

    Ketua Polis makan gaji buta – soal keselamatan patutnya dia yang buat pemantauan, penilaian, keputusan dan tindakan segera, bukan tunggu arahan.

    Kalaulah Obama tu Mudin – sampai kiamat pun Osama masih hidup.

    • ya betul. Berita utusan malaysia akan datang. “Obama masuk Islam”, USA menjadiakan agama Hindu sebagai agama Rasmi, Malaysia diambilalih oleh Singapura, Thailand bergabung dengan Malaysia. Pelik tapi betul. Sebab itulah berita Utusan.

      • lain kali mungkin anda akan terbaca berita utama “pemimpin pembangkang merogol lipas” ….

        jangan main-main … ini boleh berlaku …. kerana di negara ini, terdapat blogger sebegini, dan surat khabar sebegini …

      • Bukan kerana blogger. Kerana pemimpin pembangkang.

        Haba haba haba.

  2. Ini semua politik. semua parti politik mahu menjadi hero sebalum pr13. untung2 di sokong. Hanya orang bodoh sahaja yang percaya dengan khabar ini. Apa kuasa yang ada pada paderi berbanding dengan kerajaan?

    Jangan pula ada berita Mahathir masuk kristian pula. Ya lah sebab mau dilantik jadi PM sekali lagi..kekeke

    • Mahathir dah bersara. Cuba plak tanya Nik Aziz. Bila dia nak bersara dan apa pendapat dia pasal agama kristian. yg benar mahu jadi PM adalah seorang pelakon porno dengan mimpi basahnya , yg dengarnya 16sept adalah hari dia akan jadi PM. rasanya dah dua tahun dia cakap. Pelik nya ramai yang percaya sebelum 16Sept dan ramai pula yang masih bermimpi mereka di tahun 2008. Semoga berjaya!

      • Setuju. Sokong anda, cam.

    • Bang aku tengok rapidshare file Anwar 20 mt ada part kemaluan dier di tunjuk.. Nampaknya anwar tak sunat! Dah lar ada copyright notice Siam.. suara takde (sebab cakap siam kot) hehe kelaka sungguh. Mari kita suruh anwar tunjuk kemaluan dier kat dalam TV kita check jangan2 dier tak sunat kot.

  3. Memang susah nak percaya, tapi tak mustahil boleh berlaku…..Orang Islam berpecah-belah, kalau tak bersatu maka kita akan rebah.Paderi boleh jatuhkan kerajaan? Ini bukan paderi, tapi satu pertubuhan. Mereka boleh jatuh kan kerajaan Islam, mungkin bukan sekarang tapi mungkin lagi setahun, 10 tahun, 20 tahun atau 50 tahun lagi…Semua ni tak mustahil. Jangan pandang remeh beb

  4. Penganut agama Kristian di Malaysia merasa sedih dengan berita yang seakan menganiaya kesetiaan mereka kpd negara Malaysia.

    Di harapkan cerita cerita dongeng sebegini biarkan saja terus menjadi dongeng kerana tiada kebenarannya langsung …

  5. Zakir Mohamad: Bila ko pandang bawah, boleh nampak kaki/kote tak?

  6. It’s not impossible. It will happen very soon – in Indonesia . Biggest Muslim , president kristian?
    Why not in Malaysia? The move is very subtle as what we have seen here with all the religious issues.

    Now, this was very real 2 years ago. Anwar is just a puppet. The master is some Christian or Jew far far away.

    Not impossible?

    • Who the hell says in Indonesia the President is Christian? You think the Muhammadiah terrorists won’t skin him alive if he is one. They might even do that to you for saying so.

    • PM hari tu ckp tak ada Osama dunia akan aman. Sebiji mcm Presiden Amerika.

      • Apa maksud kau, Mat?

        Kau sokong Osama ke? Kan dia pengganas. Islam pun tak ajar letupkan diri sendiri dikhalayak ramai.

    • “Not impossible?”

      Are you saying the Majlis Raja-Raja are stupid?

      • The Sultans are not stupid only imps in Perkasa, Utusan and the stupid blogger who wrote this article is bodoh.

  7. Did i hear correctly over TV news today , Rais said something like , ‘A report had been made againts two blogs , Big dog and another (I didnt really get the other blog’s name). They will be investigated.’ Big Dog please confirm.
    Kalau betul la…ape punya bodoh punya menteri yang kita ada ni.
    Dan orang macam 2nd Class ni memang semua dia tak nak percaya.Bila anak dia murtad nanti baru dia percaya.

    • That’s right. Police reports were made. As far we are concerned, none were lodged at MCMC yet.

      Since these are Police reports, it should be the Police who were to say whether an investigation is afoot or not. Not the Minister in charge of Information, Communication and Multimedia. These things don’t fall under MCMC jurisdiction until Police requests are made. Even that, MCMC acts as the technical expert.

      Why the Minister in charge of Information, Communication and Multimedia made that statement is baffling. Maybe he wants to make his statement or any other reasons, we’re yet to ascertain.

      But the facts are:

      1. He made a report against blogger Rocky
      2. He wasn’t invited when Blog House Malaysia did their do two weekends ago, when PM, Former PM, MCMC Chairman and former MCMC CEO were in attendance.

  8. Sepatutnya penulis blog ni dah lama kena ISA…

    • Mat Yie

      Guano mu ghoyak gohtu? Sebijik hujah pung takdok.

      • hujah korok apo, tulih koksey bukti pon takdok.tok wan kawe pun buleh nok tulih blog lagu ni.agama yahudi bakal jadi agama rasmi negara malaysia…budok nok jadi sohor la ni.takdo kijo lain…gi goter pele jauh jauh la

  9. Mainan politik semata-mata. Isu sensitif ini dibuat oleh kerajaan BN untuk mengaburi mata rakyat agar percaya dan mula menyokong kerajaan. Permainan jahat ini saya percaya akan memakan diri sendiri kerajaan BN nanti kerana sudah terlalu banyak dosa yang telah mereka lakukan kepada rakyat malaysia.

    • Siapa cakap ni, andys? Pembangkang ke? Kalau pembangkang, mestilah cakap begitu. Kalau bukan, fikirlah lagi. Baca jugak post lalu yang ada 170 komen tu.

      btw, pembangkang pun banyak juga dosa kpd rakyat. Yang dikata alim ulamak PAS macam Nik Aziz pun bnyak dosa. Kata Tuhan mencarut dsbnya.

      • bro, please get ur statement checked before post it..

    • pi check kat blog BD. siap ada gambar lagi.

      nak cakap, tolong check fakta dulu ya,

      jangan jadi macam kes video anwar

  10. First yawn then sigh.

  11. Kebebasan bersuara datang dengan tanggungjawab. Saya percaya tuan punya Blog seorang yang cukup bertanggungjawab dan faham implikasi penulisan beliau.

    Kenyataanya, beliau berani mengetengahkan satu isu yang wajar kita beri perhatian. Isu yang sangat dekat dengan hati kita sebagai umat Islam dan Melayu.

    Kalau tak dilaporkan, saya tak tahupun ada sekumpulan Paderi yang berjumpa dengan pemimpin parti politik pembangkang. Kalau mereka jujur kenapa mereka tidak berjumpa dengan Ketua Menteri negeri lain atau Menteri Kabinet berkaitan untuk bincang apa yang mereka bincang?

    Saya berani bertaruh, satu-satunya perkara yang kumpulan Paderi ini tidak akan bincang dengan Ketua Menteri negeri lain atau Menteri Kabinet ialah soal bagaimana hendak mendapatkan PM berugama Kristian.

    Itu belum soal pokok, benar atau tidak ada usaha untuk mendapatkan Perdana Menteri berugama Kristian untuk Malaysia. Kalau benar apa nak jadi dengan negara kita? Tak ada nilai lagikah Perlembagaan negara dan kontrak sosial yang dimeterai? Ini belumpun parti Chauvinist Cina dan penyokong-penyokong mereka dapat kuasa mentadbir negara ini.

    PAS – apa pendapat tuan?

    • Saya bukan PAS. Nak kata saya sokong apa Sdr kata.

      PAS tak jawab kot. Boleh jadi tak tahu nak jawab. LKS kata “Never” dan Karpal Singh kata “Over my dead body” kpd Hukum Hudud pun, PAS tak tahu nak jawab. Cuma Nik Aziz kata “Saya kagum dengan Karpal Singh”!

    • Kalau benar apa nak jadi dengan negara kita?

      Kalau tak benar? Apakah anda,bloger-blogger yang terlibat dan Utusan akan meminta maaf?

  12. Big Dog!

    Are you “reliably informed”? Nanti kena dok posh London apartment pulak. he!he!

    I hear there’s a video. Hope all the Pastors tak perut buncit. Or they too have to go to London

  13. Korang jangan risau la. Majlis Raja-Raja takkan menjadikan agama lain sebagai agama rasmi negara.

    • Sebab itulah kita tengok Utusan dan media pro-kerajaan yang lain, makin kurang penonton

  14. Blog ni pro-umno. ckap p la brapa byk pon, satu sen x gune.

    • surprisingly… you are still visiting this site. I believe theres a need for some alternate truths… possibilities are still there.

  15. Kalau sayangkan diri da keluarga, tolong lah jangan membuat fitnah yang bukan bukan, Nanti dilaknat oleh Allah. Bertaubatlah sebelum terlambat.

  16. Kalau sayangkan diri dan keluarga, tolong lah jangan membuat fitnah yang bukan bukan, Nanti dilaknat oleh Allah. Bertaubatlah sebelum terlambat.

  17. “apakah benar ada agenda untuk pihak minoriti mengambil kuasa”

    So, you are actually not sure about this “agenda”?

    • are we sure that they are actually still the least minority? do we have any current figures on the religion percentages?

  18. Bigdog lives up to his name ie UMNO’S RUNNING DOG.
    no sane person will believe anything this ****hole writes.
    BIGDOG YOU ARE PATHETIC EXCUSE FOR AHUMAN BEING!!!!

  19. Big Dog atau ASAU NYAT atau UDUK amat bertetapan dengan tulisan yang banyak mengundang berbagai reaksi lapisan masyarakat Malaysia terutamanya mereka yang beragama islam.Dalam masyarakat majmuk dan berbilang agama seperti malaysia jangan lah tuan sekali kali tuan nak coba memain api atau mengapi apikan sehingga menimbul ketegangan dengan isu sensitif seperti ini yang mampu merosak hubungan kaum dan keluarga

  20. As what PM have stressed in Jakarta, let us wait for the outcome of police investigations Nd do not jump to conclusion unnecessarily. If the investigation proves otherwise, then the onus is on the blogger to applogise. Extrimism may exist any organisation but we need to weed it out in the bud as our country, being aplural society, cannot afford to go through another racial upheaval. So let levelheadedness prevails.

  21. by
    jamal

    * View Profile
    * View Forum Posts
    * Private Message
    * View Blog Entries
    * View Articles

    Published on 09-05-2011 04:45 PM
    33 Comments Comments
    Umno owned newspaper is at it again. And this time (and almost every other time) they are against DAP for the recent meeting with church leaders where Utusan claims that DAP is planning to change the official religion of the country from Islam to Christian. This shed some very startling light on DAP. Someone is being very stupid here.
    The thing is, anyone with a sane mind will know that it is impossible and it is also a very stupid thing to do to try and change anything which is enshrined in the Federal Constitution. Sometimes it makes you wonder if Utusan actually thinks before publishing anything. Or because of the fact that they can ‘say anything they like’ without getting punished give them to the right to do just that.
    If DAP, or anyone for that matter even dares to try anything like that then they will surely be in for some big trouble. It is trampling on danger ground. In fact, if they even dare to try, they will be attracting some very negative perception to themselves. And considering that they are doing quite well recently, especially with the recent wins in Sarawak, to do that would just be political suicide. Anyone and everyone knows that.
    For anyone to say anything about racism is dangerous but if anyone would try to go against the national religion would be worse. This is highly sensitive stuff so DAP knows fair well what they should or should not do. After all, even if they can make Christianity the official religion would not give them any further political mileage. So this is not a politically beneficial move for them. One can try to change anything but to try the policy which dates back to the Malacca sultanate is just pure stupidity.
    So, it is not logical that DAP is trying so, this is just another case of Utusan trying to discredit the opposition (as they always do) as well as one of the cases where the daily is flexing its muscle to show that they are bigger than anyone, including their bosses, Umno.

  22. kristian Agama resmi?

    satu pertanyaan yang perlu di jawab.perlu dijawab dan beri penjelasan oleh DAP kerana peminpin DAP kelihatan terlibat dalam majlis tersebut.

    • Alahai…orang dah jawab la. Where were u?

  23. Babi

  24. topik ni boleh menimbulkan isu sensitif di kalangan kaum keluarga dan saudara..kemudian antara kaum yg berbilang bangsa dan agama.. dan seterusnya..negara yg aman pun hancur..adakah semua keharmonian yg kita miliki sekarang nie yakni berteraskan slogan SATU MALAYSIA wajar dimusnahkan hanya kerana topik sebegini? di manakah letaknya akal fikiran anda sebagai rakyat yang berilmu? tepuk tanda tanyalah selera.

  25. for a fat guy, you do have a lot of hate in you. byw how long haven’t you seen your wiener?

  26. I’m neutral. But I must say, Utusan must really be amateur. This is the lamest way to incite religious tension and spread propaganda. They should really learn from Singapore’s newspapers.

  27. It seems that MarahKu has deleted his posting on the matter. He’s probably gone for a holiday in London. The question is, Big Dog, do you have a place to run to ? Wakaakkaka

  28. soon you ll bcum the next marahku, haha. dickhead!

  29. I AM BABI CINA, SO WHAT? CHINESE LIKE TO EAT PORK, ANYTHING WRONG WITH THAT?
    I WAS CURIOUS TO KNOW WHAT KIND OF BLOGGER YOU ARE, AFTER READING THE HEADLINES, CONGRAT TO YOU, YOU HAVE SUCCESSFULLY MADE YOUR NAME FAMOUS IN MALAYSIA.
    I AM SURPRISE, PDRM TILL NOW HAVE NOT ASKED YOU FOR STATEMENT, PDRM BOLEH, MALAYSIA BOLEH !!!
    MIND TO SHARE WITH US, HOW MUCH UMNO PAYING YOUR WAGES A MONTH? AFTER READING ALL YOUR POSTING, I CAN ONLY SAY ONE THING, YOU ARE “ANJING UMNO”, WOOFFFF, WOOFFFF.
    WHEN UMNO SAID “SIT”, YOU SIT.
    WHEN UMNO SAID “SHIT”, YOU EAT AND TALK SHIT.
    WHEN UMNO SAID “FUCK”, YOU GO TO FUCK MONGOLIAN GIRL AND EXPLODE HER LATER.
    WHEN UMNO SAID “TIU LEI LO MOH”, YOU GO BACK AND TIU YOUR MOTHER.
    I FEEL SORRY FOR YOU.

    • NOTHING WRONG. EXCEPT DON’T DO IT OR SPEAK ABOUT IT IN FRONT OF US. I KNOW YOU ARE THE DAP ULTRA KIASU KIND. OR THE THUG, GOON AND GANGSTER KIND. I FEEL SORRIER FOR YOU. BUT GOT TO REPLY IN KIND. SO THAT YOU KNOW WE CAN’T ALLOW YOU TO SAY WHAT YOU LIKE WITHOUT BEING CHALLENGED.

      ACTUALLY YOU HAVE NOTHING TO SAY. NO ARGUMENTS OR COUNTER-ARGUMENTS. ONLY RUDE WORDS AND KURANG AJAR. I FEEL SORRIER FOR YOU. AND YOUR PARENTS WHO DIDN’T BRING YOU UP AT ALL.

  30. bertaubatlah wahai saudara…….menghina dan menyebar khabar angin bukan budaya kita. yang mengatakan bahawa beliau alim…tolonglah balik dan hayati al-Quran sebaik-baiknya. Dan janganlah menggunakan Islam untuk menghalalkan kata-kata dan perbuatan haram. bertaubatlah dan balike ke pangkuan Allah

    • Berilah hujah hujah, razak. Jangan nak khutbah saja disini. Biasanya kita tahu mana salah mana benar. Tapi ini orang nak bincang salah ke benar ke.

      Kalau tak ada hujah hujah, diam saja lah. Kalau nak khutbah, tunggu hari Jumaat, mintak kebenarana pihak yang berkuasa, khutbahlah dimana yang dibenarkan.

  31. Bro, kenapa nak tulis suatu yang tak benar dalam blog anda? Tahukah yang bohong itu dosa? Apakah wang dan harta yang anda terima daripada tulisan demikian halal ? Pikir pikir lah

  32. Rubbish blog.

    • Ditto to you.

  33. This is a sensitive issue. It’s very obvious that the political media is creating something to stir the unity in Malaysia. This is an act of selfishness. And hello dear readers, do check the facts right before you confirm and assure the news were right or wrong. Don’t be a victim of the devil.

    • You, too, boy.

  34. Saya tak mati

  35. Takpa la bigDog…

    Kalu polis nak siasat pun siasatlah…

    Dulu masa dalam Mykmut, awak kata pihak berkuasa kerajaan tidak ada hak nak ambil tindakan kepada penulis-penulis di alam cyber.

    Awak kata penulis di alam cyber seperti di forum atau laman web tidak terikat dengan undang-undang negara ini kerana server yang digunakan bukan berada dalam negara ini.

    Aku dah jenuh perigatkan awak dengan perinsip dimana awak berada, disitu langit yang awak kena junjung. Maksudnya sesiapa yang tinggal di Malaysia pasti terikat dengan undang-undang Malaysia tak kira di duia mana server blog atau laman web dia beroperasi.

    Awak pun dah saksikan beberapa blogger yang kena mengadap polis.

    Sekarang mugkin giliran awak pula.

    Sabar jer la….Dog….

    Salam daripada mentiga

  36. […] Big Dog has gone to town with his pack of lies in his blogpost- Rampas kedudukan Islam wujud?. […]

  37. Bro,

    Bdk hingusan papagomo tu insulats u teruk-teruk la..

    Sapa bayar dia suruh dia maki hamun u tu..

    apa la sama bn pun nak maki hamun camana kita nak sokongan rakyat ni bro??

    ada hidden agenda ka mamat pelucah tu?? wat say u bro???

    Kipap the gud werk bro.. i laikkkkk

  38. […] Big Dog has gone to town with his pack of lies in his blogpost- Rampas kedudukan Islam wujud?. […]

  39. too many malay idiots
    chinese will rules and change malaysia

    • You stay billeted in the jungles of the Betong Salient, south Thailand, boy.

  40. berita akan dtg:
    -Umno rogol BN
    -Blogger ni mati disunat.
    -harga ayam naik sbb blogger jual pantat
    -gambar osama dan obama berparti.
    -bigdog menyerah diri sebagai pengganas.

  41. Rubbish … Shame on you!
    You are destroying the peace in this country! Shame on you!

  42. Apapun blog ni antara blog pro kerajaan padat mengupas sesuatu isu. Tak byk blog pro kerajaan yg menggunakan medium BM/English selantang BD

    Laman web/Blog pembangkang lebih jijik dan hina apatah lg lebig byk auta dari fakta.

    I WILL SUPPORT BIGDOG!

  43. […] Big Dog has left to city with his container of lies in his blogpost- Rampas kedudukan Islam wujud?. […]

  44. Bigdog, you really stupiod la… majoriti rg malaysia adalah ‘middle class’… keluar awal pagi utk kerja balik rumah lewat malam…. tak ade masa nak main isu isu agama, politik la…. cuba siarkan certita kenaikan harga sana-sini yang sukar untuk rakyat malaysia tak kira india, cina, melayu , islam , hindu, kristian yang perlu hadapi. u betul bteul bangang, celaka punya org….

  45. The conference of all the Christian priests in Penang was aimed at setting the goals for all the priests and the Christians in Malaysia to achieve in the years to come. There is nothing wrong in setting up goals. The Christians as well as all other religions are free to set their goals. When the Muslims are the majority in Malaysia, Islam will be the official religion of Malaysia and the Prime Minister will be a Muslim. Currently, Islam is the official religion of Malaysia and the head of Islamic religion in each state is either the Sultan or the Governor of the respective state. When Christianity becomes the official religion of Malaysia and the Prime Minister of Malaysia is a Christian, all the Sultans or the Malay Kings will become irrelevant and have to step down as Sultan or King and eventually will become a commoner. In other words, the powers whereby the Malay Sultans or the Kings are vested with are by the virtue of the fact that majority of the Malaysians are Muslims. When the majority of the Malaysians are no longer Muslims, the Sultans or the Malay Kings will lose their power. When not only the Chinese and the Indians become Christians but also many of the Malays, then definitely majority of the Malaysians will be Christians; then it would not only be the Prime Minister a Christian but also the Cabinet Ministers and the Menteri Besar. What would the Muslim Malays become? Definitely at that time they will become the minority group and probably the grand and beautiful mosques that was built would be converted to churches and cathedrals.

    more in>
    http://mthago.wordpress.com/2011/05/10/christianity-the-official-religion-of-malaysia-jawapannya/

    • everything is wrong with that goal. How exactly do you plan to achieve that goal? Converting the muslims to christians? It looks like that is the main plan hence the doubt and agression of malays towards the bible to be in BM. For the malay muslims, there is no reason for the bible to be in BM and the use of Allah.

      well, all the huu haas about wanting malaysia to become a christian country is true after all.

  46. […] MP Kulim-Bandar Bahru juga mengesahkan hal ini. […]

  47. […] of the zestful Pastors were alleged to make those vows. Interesting enough, Kulim-Bandar Bahru MP Dato’ Zulkifli Nordin also claimed that there were movements trying to displace Islam as the religion of the Federation of […]

  48. apalah bodo sgt DAP-PKR-PAS’ian nih…..klau tak ada angin takan pokok bergoyang..puak2 erdogan anuwar nih akan tetap HALAL kan apa yg je issue ..klau baca blog depa lagila racist..tuh nan yang siang PAU tu byk racistt woo…spaa peduli…yg korang panas bontot sgt bc BD nih pegi mampos la… relistic la..klau korang tuh betul sgt apsal si KHALID tuh dah jd cm pupet haram jadah DAP… may b depa kata..ala bende kecik je…umeno lagi teruk corupt…hello ko caya ker Cauvinis nih x corrupt…aku tgk PR nih dah cm banggang adalah..so aku x de pilihan nak sokong mana….

  49. […] kami dedahkan 6 Mei lepas? MP Kulim-Bandar Baharu Dato’ Zulkifli Nordin pernah mendedahkan pihak tertentu untuk menafikan kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan Malaysia dengan cara […]

  50. […] MP Pembangkang yang kini menjadi bebas Dato’ Zulkifli Nordin juga mengaku bahawa usaha usaha ‘Merampas Kedudukan Islam’ memang sebenarnya ujuddan ianya adalah gerakan berstruktur oleh golongan tertentu. Pemimpin pemimpin DAP dikata mendukung […]

  51. […] present at Red Rock Hotel for the dinner 5 May 2011, like Jeff Ooi and Mohd Razali A Rahman. Even MP for Kulim-Bandar Baru Dato’ Zulkilfli Nordin admitted there were attempts to unseat Islam a…, as per shrined under the […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: